Spokojenost s Astrou

Zde projednáváme co se jinam nehodí.

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
Colommbo

Re: Spokojenost s Astrou

Příspěvek od Colommbo »

Nějak začínám být čím dál háklivější na otázky typu Kolik ti to žere? a Kolik ti to jede? Na první odpovídám "přiměřeně", na druhou "nevím a je mi to jedno." Asi stárnu... 8-)
W124 E320 R6 Coupé 1994
Reklama

mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

Já nemám ani ten watt :) Nevim no na 17 kolech a slušnejch gumách, na kvalitní silnici.. o nic nejde. Jasně, že by bylo lepší kdyby to bylo snížený a tvrdší, já tak ale nemám v plánu jezdit, max to zkusit v německu :)
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
mia

Příspěvek od mia »

Bert píše:Sorry, ale když si vezmu klasickou atmosféru 1.4 a trajdám s ní 160km/h, tak si myslím, že to je na hraně:) A to nemyslím jenom motor. V čem je jiná astra, která jede 250km/h?
Asi v tom, že nie je brzda premávky, v Nemecku je 160km/h celkom bežná rýchlosť a je to jedno či do kopca alebo na rovine a potrebuješ na to auto, ináč sa musíš zaradiť medzi kamióny. V Rakúsku sa chystá nový limit 140 km/h, teda v reáli sa bude jazdiť tak cca 145 - 149 km/h GPS (tacho 160km/h). Ak to bude európsky trend, zvyšovanie môžeme očakávať aj u nás. Česko sa už s tým pohrávalo.
Bert

Příspěvek od Bert »

jasně, díky, chápu. Já myslel mechanicky. Jako že má jiné brzdy, tvrdší podvozek... S tou brzdou provozu to chápu, ačkoli ta rychlost v Rakousku je tuším pouze na 2 dálnicích, případně pro elektromobily. Zbytek lecke 100km/h a je rád. Tam to stačí. Já bych Váš optimismus nesdílel, eko-lobby je mocná :evil:
Joska

Příspěvek od Joska »

mia píše:
Bert píše:Sorry, ale když si vezmu klasickou atmosféru 1.4 a trajdám s ní 160km/h, tak si myslím, že to je na hraně:) A to nemyslím jenom motor. V čem je jiná astra, která jede 250km/h?
Asi v tom, že nie je brzda premávky, v Nemecku je 160km/h celkom bežná rýchlosť a je to jedno či do kopca alebo na rovine a potrebuješ na to auto, ináč sa musíš zaradiť medzi kamióny. V Rakúsku sa chystá nový limit 140 km/h, teda v reáli sa bude jazdiť tak cca 145 - 149 km/h GPS (tacho 160km/h). Ak to bude európsky trend, zvyšovanie môžeme očakávať aj u nás. Česko sa už s tým pohrávalo.

Sorry, ale když mám v Německu na tempomatu 120km v hodině tak mě předjíždí tak max.20 aut za hodinu, tak nevím kde jste vzali těch normálních 160...
(tímto myslím dálnici na Mnichov, Stutgart a to samé Hamburg)...
Astra G -1,6 SZR, prostě Barča
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
Cinda

Spokojenost s Astrou

Příspěvek od Cinda »

Poslední dobou je zázrak jet po Německu rychleji než 140kmh. Je tak hustý provoz, že se to prostě nedá. Naposled jsem jel rychleji těsně po druhé hodině v noci. Jinak samý polský a slovenský kamion.

Odesláno z mého SM-G935F pomocí Tapatalk
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
mia

Příspěvek od mia »

Joska píše:Sorry, ale když mám v Německu na tempomatu 120km v hodině tak mě předjíždí tak max.20 aut za hodinu, tak nevím kde jste vzali těch normálních 160...(tímto myslím dálnici na Mnichov, Stutgart a to samé Hamburg)...
prevez sa Stutgart-Mníchov, alebo sa prevez Heilbronn-Stutgart, alebo Stutgart-Singen (priložené videa som musel vymazať kvôli ochrane osob. údajov. )
Cinda píše:Poslední dobou je zázrak jet po Německu rychleji než 140kmh. Je tak hustý provoz, že se to prostě nedá. Naposled jsem jel rychleji těsně po druhé hodině v noci. Jinak samý polský a slovenský kamion.
Jazdím Nemecko pravidelne každý rok min. tak šesťkrát, 160 tacho štandardne jazdím Rozvadov-Norimberg (super dialnica) Heilbronn-Stuttgart tam si dám aj 200 GPS, Stuttgart-Mníchov (nová dialnica) štandardne 160GPS, ďalej Mníchov-Salzburg (tu premávku často brzdia "Bertovia" - dvojpruh prepáč Bert), potom rýchlo sa jazdí tiež na dialnici Stuttgart-Singen (bežne dvesto). Samozrejme, pokiaľ je hustá premávka, jazdí sa pomalšie, pretože Bertovia sú v ľavom a je zarobené na kolóny...
A Rakúsko? Tuším už rok na dialnici A1 sú dva testovacie úseky označené dopravnými značkami, kde je povolená 140. Podľa vyjadrenia rak. ministra dopravy testy dopadli nadmieru dobre a pripravuje sa 140-tka na ďalších vybraných úsekoch. Zistili tiež pozitívny moment a to že na týchto úsekoch sa pomalšie vozidla vytratili z ľaveho pruhu a plynulosť dopravy je lepšia :)

Videa som vymazal kvôli ochrane osobných údajov
Bert

Příspěvek od Bert »

mia píše:
Joska píše: (tu premávku často brzdia "Bertovia" - dvojpruh prepáč Bert)
V pohodě, znám limity svýho auta, atmosféru jsem nekupoval proto, abych s ní závodil v Německu. Na mých 20k za rok všeho možnýho bohatě stačí. Ale zprátky k otázce - v čem je (kromě motoru a asi brzd, Wattova přímovodu) MECHANICKY jiná Astra s atmosférou a třeba Astra, která jede 250 km/h?
mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

dnes jsem to zas čipnul níž, na 150PS. jel sem dnes párkrát přes 200 a samozřejmě tohle auto na to moc neni. speciálně když mám skoro ko přední desky.. do těch 200 bych řek, že to je v poho, pak už to je takový nejistý. jinak 1.4T 150Ps a 1.4i 100ps má stejný brzdy a když si nepřiplatíš tak ani watt takže se neliší. jen tím, že 1.4T možná z kopce dá tacho 250 no
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
CrazyPlum

Příspěvek od CrazyPlum »

Moja Astra ma aktualne rok a pol. Najazdenych cca 15000 km.

Musim Astru pochvalit zo vsetkych stran. Paci sa mi stale rovnako ak nie viac ako ked som ju uvidel prvy krat.

+ Motor 1.4 turbo je na combi a jazdenie po meste idealny - vykon akurat, spotreba tiez
+ Nic neklepe, nevrzga, nebucha
+ Vybava Innovation, nikdy by som nechcel inu vybavu, ked si clovek zvykne na to najlepsie tazko sa zvyka na horsie
+ Vsetko funguje ako ma, *klop* *klop*
+ Odhlucnovacia sada - skvela vec, na dialnici je auto fakt tiche
+ priestor v kufri, zbalime sa tam cela rodina aj s kocikom bez problemov
+ za celu tu dobu som ani raz nemal dovod povedat jedno skarede slovo na toto auto a to si zvyknem pohundrat niekedy na kazdu blbost

Tesim sa z tohto auta maximalne a dufam, ze vydrzi jazdit co najdlhsie, ked sa o neho budem dobre starat. Odporucam kazdemu, kto chce dobre auto, za primeranu cenu, s vynikajucimi jazdnymi vlastnostami, krasnym dizajnom ci v interieri alebo exterieri a v sikovne zvolenej vybave, ktora ulahcuje jeho pouzivanie.
Opel Astra K ST, 1.4 benzin, 92kW, vyrobene 07/2017, vybava Innovation + Zimna sada 1 + Odhlucnovacia sada
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Pokec“