trhnutie pri akceleracii
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
-
Re: trhnutie pri akceleracii
softver a novy typ oleja plechovy zvuk vyriesili... Ale, trhnutie je stale, je citelnejsie , ked uz je olej opotrebovanejsi.. Teraz , cca 2 mesiace pred servisom je to trhanie citelnejsie. po vymene to bolo super. mam cca 30000km ,zatial bez vymeny sviecok.
- Reklama
-
Zdarec, jsem na tom podobně najeto 35 tis, nový typ oleje, software.100% to prostě není. Svíčky mě neměnili prý tam žádný požadavek na výměnu nebyl. Uvidíme na další garancce. Ale když se mrknu na toto co píši :
Jak poznat špatné svíčky? Jak se projeví na jízdě?
Špatné zapalovací svíčky se mohou projevovat různě, většinou jsou změny navíc plíživé a těžko odlišitelné. Nicméně zpozornět a zkontrolovat svíčky byste měli, pokud zaznamenáte tyto projevy:
klepání motoru
možné přehřívání motoru
škubání motoru kvůli vynechání zapálení
neklidný chod motoru, zvláště při akceleraci
horší naskočení motoru při startování
citelný pokles výkonu
Nechám si je vyměnit na moji žádost a hotovo. Jsem celkem zvědavý na projev motoru.
Jak poznat špatné svíčky? Jak se projeví na jízdě?
Špatné zapalovací svíčky se mohou projevovat různě, většinou jsou změny navíc plíživé a těžko odlišitelné. Nicméně zpozornět a zkontrolovat svíčky byste měli, pokud zaznamenáte tyto projevy:
klepání motoru
možné přehřívání motoru
škubání motoru kvůli vynechání zapálení
neklidný chod motoru, zvláště při akceleraci
horší naskočení motoru při startování
citelný pokles výkonu
Nechám si je vyměnit na moji žádost a hotovo. Jsem celkem zvědavý na projev motoru.
Ahoj, nejdřív bych chtěl pozdravit všechny astráky protože jsme tu nový- i když forum už pár měsíců pročítám. Jeden z problémů který se mi podařilo vyřešit je to trhnutí při přidání a ubrání plynu. Mám tedy 1.0 motůrek ale toto se projevovalo také. Říkal jsme si že to bude buď svíčkami nebo software, protože další věc co se projevovala bylo lehounké škubání při plném přidání plynu třeba na trojku nebo čtyřku. Takže první co bylo tak jsem tam fouknul nové svíčky. Nicméně ne ty od GM které dostanete v servisu ale koupil jsem si od NGK iridiové a hodil jsem si je tam sám ( práce na 10 minut u toho tříválce) A škubání je pryč a chod motoru je hladký. Resp. možná tam nějaký lehký škubnutí je, ale to se na to musím soustředit a už je to takový běžný standart . Takže doporučuji koupit tyhle svíčky. Je to vlastně Denco fabrika- což jsou asi nejlepší Japonské svíčky na světě. Mají mít i nižší spotřebu ale na to jsem se ještě nesoustředil...
Tak tyhle svicky mam taky uz cca 20tis km a moc to nepomohlo rozhodne ne na tohle cuknuti po ubrani.
Ale v utery jedu do Opelu si nechat zkontrolovat jestli tam mam nejnovejsi sw motoru a radia tak uvidime. Ja tam jedu hlavne proto, ze na novejsi SW motoru sou novejsi mapy chipu, ktery mam.
Asi to budu muset i zaplatit pac uz nejsem v zaruce
Ale v utery jedu do Opelu si nechat zkontrolovat jestli tam mam nejnovejsi sw motoru a radia tak uvidime. Ja tam jedu hlavne proto, ze na novejsi SW motoru sou novejsi mapy chipu, ktery mam.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
dneska dopolko jsem jezdil po Praze ( teď už toho moc nenajezdím, jenom většinou do myčky a do Tesca ) a hele fakt u mě to pomohlo dost znatelně. Nejvíc je to poznat v kolonách, kdy před tím bylo nejhorší třeba takové to popojíždění z neutrálu na jedničku a dvojku a když jsem se nesoustředil na pedály tak to občas tak cuklo až jsem si říkal že to musí vypadat jako když mám řidičák týden a teď je to fakt úplně v pohodě i na jedničku třeba kolem 3 tisíc otáček pustím a šlápnu a nic - hladko... A dokonce se tím zlepšilo u cuknutí při přeřazení z jedničky na dvojku což jsem chtěl taky řešit ale zatím to vypadá ok. Motor je fakt taky plynulejší třeba na 5tku a plném plynu. No možná ty moje svíčky od GM už byly špatný. Ale měl jsem na nich 26 tisíc a vizuálně vypadaly tak normálně...
S tím SW mě to docela zajímá, mám taky rok 2016 a chci tam poslat nějaký "eco" čip ze 77 na 85 kw. Víc ten litr nechci trápit a ani to moc nepotřebuju... tady jsem to pochopil tak že se u tebe mimo toho výkonu nic moc nezměnilo po tom čipu že jo ?
S tím SW mě to docela zajímá, mám taky rok 2016 a chci tam poslat nějaký "eco" čip ze 77 na 85 kw. Víc ten litr nechci trápit a ani to moc nepotřebuju... tady jsem to pochopil tak že se u tebe mimo toho výkonu nic moc nezměnilo po tom čipu že jo ?
nn. do dokonalosti to ma stale dost daleko
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
dej pak vědět.mattonecz píše:Tak tyhle svicky mam taky uz cca 20tis km a moc to nepomohlo rozhodne ne na tohle cuknuti po ubrani.
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
Antara 2.2
Omega 2.0
Greeg nebo Mattonecz, dejte sem, prosim, odkaz na ty svicky. Objednam, necham vymenit, zkusim, dam vedet. Diky.
NGK 919 70,Ludva píše:Greeg nebo Mattonecz, dejte sem, prosim, odkaz na ty svicky. Objednam, necham vymenit, zkusim, dam vedet. Diky.
Mne velmi pomohli. Su Supeer
OPEL ASTRA 1,4 Turbo, 150k - r.v. 2015