Spojkový pedál
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Re: Spojkový pedál
Taky jsem to reklamoval. Ten pedál má vakl. Technik se tomu věnoval. Vakl měla i nová astra na showroomu. Tak mi to taky promázli a už to tolik nelupe... Je to vlastnost přátelé. Záměr konstruktéra....
Jinak mě dvouhmoťák drží, nic nevrní...
Jinak mě dvouhmoťák drží, nic nevrní...
Astra K ST - 1.4T - 92kW - innovation - barva GAZ - MY2017
- Reklama
Ahoj, tak se mi "záměr konstruktéra" projevil také … Spojka si jakoby vrzne skoro úplně po puštění. Funkčně je OK. Do servisu s touhle prkotinou nepůjdu, ale jelikož mě to lehce štve, zkusím namazat samo domo … Má prosím někdo zkušenosti co a kam stříknout? Stačí někam WD, nebo to bude třeba sofistikovaněji za pomocí stříkačky s vazelínou, nebo tak něco?
dík Sajfi
dík Sajfi
Astra K ST 1.6 CDTI 100 kw, MY17
ex Astra H Caravan 1.9 CDTI 88 kW, MY06 s panoramatickou střechou … :-)
ex Astra H Caravan 1.9 CDTI 88 kW, MY06 s panoramatickou střechou … :-)
Prostrikal jsem WD vsechno, vazelinou namazal i misto, kdo se kovova pruzina dotyka plastove plochz pedalu a stejne to vrze furt stejne, nejvice v lete.
Mi se to odstranit nepodarilo a myslim, ze jsem vyzkousel vse, co se dalo.
Mi se to odstranit nepodarilo a myslim, ze jsem vyzkousel vse, co se dalo.
Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex A20DTE MR2015
-
Mne to pukalo pri vrchu ked som pustal spojkovy pedal. Reklamoval som to, asi to niecim premazali, lebo to zatial nie je pocut ani citit na nohe... Vraj by museli menit vsetky pedale... cca 650€+robota podla info servisu.
-
Tak ja uz mam update spojkoveho pedalu...
Rano, ked nie je este auto vypecene zo slnka, tak je pedal ako tak OK. Cez den vsak uz pri pomalom pustani spojky za jazdy pedal vrzga a v jednom bode cca v strede, sa ako keby zastavil a pri uplnom pusteni spojky pedal ide uz pekne hore. Dnes sa mi vsak pri parkovani 2x stalo, ze sa pedal uplne v tom bode zasekol, nevysiel uplne hore aj ked som nohu na spojke nemal. Takze u mna uz pekne servis
Rano, ked nie je este auto vypecene zo slnka, tak je pedal ako tak OK. Cez den vsak uz pri pomalom pustani spojky za jazdy pedal vrzga a v jednom bode cca v strede, sa ako keby zastavil a pri uplnom pusteni spojky pedal ide uz pekne hore. Dnes sa mi vsak pri parkovani 2x stalo, ze sa pedal uplne v tom bode zasekol, nevysiel uplne hore aj ked som nohu na spojke nemal. Takze u mna uz pekne servis
U mňa to podobne pukalo na vrchu. Po premazaní v aut. servise už pol roka tichúčko.
Astra J ST 2013, cosmo 121KW
Astra k ST, innovation 1.6T, MY17,5
Astra k ST, innovation 1.6T, MY17,5
Nevim, jestli to s tim souvisi, ale u me svolavacka. Menili pedaly, spojku a ridici jednotku.
Astra MY18 BiTurbo
jo to sem taky párkrát čet na UK foru. mně se teď asi 2x stalo, že se spojka zasekla cca v půlce. pustil sem spojku a pedál nevyjel nahoru. to se mi taky moc nezdálo
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Tak mně teď mění hlavní spojkový válec, vypínací ložisko a nějaké trubky co k hlavnímu válci vedou kapalinu. Dělalo to hrozný bordel, jednou spojka zabírala úplně nahoře bez jakékoliv vůle, jednou v půlce, jednou až zase dole a už taky bylo, že spojka byla až dole a auto chtělo jet dál (nevystavila úplně). Nedalo se odhadnout v který okamžik zabere v kterém místě. Naprosto nepravidelně a různě během jízdy. Nejhorší je, že to auto už v servisu stojí asi cca měsíc. To bych do to Polska pro ty díly došel i pěšky!!!!!! Stalo se to na 2018 se 61 tis. najeto. U 2016 mám najeto 50 tis. a začínám pociťovat úplně stejné příznaky, jako když to začínalo u té 2018ky. Vypadá to, že mne to bude čekat znovu. Prý na ten hlavní spojkový válec byla svolávačka, ale jen u dieslů.
Astra K 1.4 (74kW) Smile 2018 červená (autoškola)
Astra K 1.4 (74kW) Enjoy 2016 stříbrná (autoškola)
Kia Carnival 2.9 CrDi 2004
Honda CBF 600NA 2009, Suzuki GS 500 2007, Yamaha YBR 125 2007, Honda Ps125i 2009 (vše autoškola)
Astra K 1.4 (74kW) Enjoy 2016 stříbrná (autoškola)
Kia Carnival 2.9 CrDi 2004
Honda CBF 600NA 2009, Suzuki GS 500 2007, Yamaha YBR 125 2007, Honda Ps125i 2009 (vše autoškola)
-
Treba napisat importerovi. V servise bola zvolavacka iba na diesel, ale mal som rovnaky problem na benzine, kontaktovanie importera pomohlo, takze to budem mat tiez menene....