Baltik - Astra F 99' X16SZR

Ukažte ostatním vaše auto

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Baltik

Re: Baltik - Astra F 99' X16SZR

Příspěvek od Baltik »

Středový panel jsem vyměnil, musel jsem ale přehodit popelník. Jedna z věcí, které jsem se docela obával, abych ho složil do plné funkčnosti.
Základ byl všechno skontrolovat, co kde a jak, nafotit a rozebírat. Nakonec pružinku jsem na osičce jsem omotal drátkem a vytáhl viz fotka. Žárovku samosebou novou, ale hodila by se mi tam ledka, žlutá mě moc nepasuje viz. další příspěvky ohledně podsvícení.

Otevírání i s omezovačem funkční :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nasadil jsem nové manžety, objednáno od paní Márie Hrnčárové ze Slovenska, najdete na bazoši, odkaz nebudu dávat, on se stejně smaže.
Řadicí páku jsem nacvakal obyč koníkem, rámeček je tenký, ruční brzda byla horší. Nechtěl jsem lepit, neumím to. Tak jsem prvně uchytil vruty průměr 3mm, nakonec jsem ji ale nanýtoval.
Přílohy
FormatFactoryDSC00865.jpg
FormatFactoryFormatFactoryDSC01202.jpg
FormatFactoryDSC00858.jpg
- F_X16SZR 99'' - Classic
- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime
Reklama

Baltik

Příspěvek od Baltik »

Středový panel samosebou vytažený, rozborka na prvočinitelé, očista, vysátí nadrolené izolace zezadu okolo táhel. Měnil jsem dokonce i všechny mřížky ofuků za méně vychozené. Gumičky už ztratily tvar a nekladly takový odpor, mřížky chodily volně. Na fotce vpravo vychozená volná, vlevo lepší.

Konektor k topení měl vypálenou zdířku na +15 vodiči, černý hrubý, hlavní přívod napájení. Nakrimpoval jsem nový faston. Původně jsem chtěl vyměnit i konektor, který jsem měl z druhého auta, ale pak si říkam, jestli se to hřeje, tak tomu udělám místo. Odpiloval jsem přebytečné plasty a nechal poškozený konektor s rizikem, že vodič +15 je nechráněný před zkratem. Nedávál jsem ani ochranou bužírku. Trošku risku, klep klep na dřevo, pokud se neuvolní(faston dost drží napevno na kontaktu), neměl by být problém
Přílohy
FormatFactoryDSC01001.jpg
FormatFactoryDSC00905.jpg
FormatFactoryDSC00999.jpg
- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime
Baltik

Příspěvek od Baltik »

Přední pásy výměněny, už ohraná písnička, jako ostatní věci, opotřebením se špatně neúplně vraceny, zůstaly povislé. Z druhého auta krásně dojíždí do konce a nijak nepřekáží apod. Zadní ne-e, tam se přiznám, neměl jsem odvahu rozebírat C-čkový sloupek :D

Měnil jsem i zadní levý protikus zámku, viz. foto, pozink slezl a začal hnít. Rez jsem ošetřil a zámek máznul vazelínou.

Dále taky brzdu řidičových dveří, důvod opět jasný, dveře se vracely snad i do kopce :D Na fotce rozdíl, jak byly vychechlané. Před namontováním samosebou odbahnění, odmaštění, očištění, namazání.
Přílohy
FormatFactoryDSC01174.jpg
FormatFactoryDSC00913.jpg
FormatFactoryDSC00754.jpg
- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime
Baltik

Příspěvek od Baltik »

Dodělal jsem druhou zadní mlhovku, je to snažší ještě než combi v návodu na www.opelastra.cz, protože nic nemusím ničit, stříhat pájet. Jen je třeba mít další patici, odkud se použije plusový kontakt viz fotka. Vodicí plechy na patici jdou vycvaknout a vyhnout pro montáž kontaktu a následně zase naohývat zpět.

PS: všimněte si, když jsem fotil obě patice, tak mám přehozenou parkovačku :D Všiml jsem si toho až při montáži, proč mi nejde zasunout do lampy :lol:
Přílohy
FormatFactoryDSC00578.jpg
FormatFactoryDSC00576.jpg
DSC01087.JPG
- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime
Baltik

Příspěvek od Baltik »

Pokračujem v kufru, vyřezal jsem díru do pravého plastu obložení, použil z dárce orgánu lampu osvětlení(původně vlevo) a napojil na původní konektor. Konektor taky origo, kontakty nově nakrimpovány, byly tam jednoduché fastony,tak ať je to od píky fungl.

Nedomyslel jsem ale, že zadní plechy jsou natvarovány každý jinak, tzn. za pravým plastem, kde jsem dodělal světlo, není místa jako origo vlevo :oops: :oops:
Dané místo jsem podlepil akustickou pěnou, kterým jsem tlumil interier. Plast je trošku vyboulený, ale nejde to poznat. Použil jsem obě žárovky led sufit 2W-odkaz

K tomu jsem ještě zapomněl dodat, že jsem tahal nové kabely pro zadní repro, pěkně nakrimpovány nové iso samice na dvojlinku 2x1.5mm2
Přílohy
FormatFactoryDSC01034.jpg
FormatFactoryDSC00676.jpg
FormatFactoryDSC00583.jpg
- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Pěkná práce ;) ;) .
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Baltik

Příspěvek od Baltik »

Díky ;)

Oprava kabelu k osvětlení SPZ

Ten rozsypaný bordel byl ve svazku vedoucí pod kobercem u řidiče podél prahu. Na obou autech bylo toto místo vyrezlé. Opravoval jsem tam asi 5 spojů.

A poslední fotka je takový menší návod pro ty, kdo chce, aby se mu nevypínal datum při zapnutým rádiu. Fotka je na iso konektor. Daný vodič jsem vypíchnul a dál do bužírky.
Přílohy
FormatFactoryDSC00476.jpg
FormatFactoryDSC00677.jpg
FormatFactoryDSC00617.jpg
- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime
Baltik

Příspěvek od Baltik »

By člověk, nevěřil, kolik věcí v té moji socce chybí, přitom to člověka na první pohled nenapadne.

Osvětlení přihrádky spolujezdce. Chybělo sklíčko i konektor. Obojí jsem použil z dárce, pěkně nakrimpoval od píky jak z fabriky.

Přikládám fotku,jaký je rozdíl v přihrádce s bagem a bez. Snad jediná věc, která je lepší a nemusel jsem si měnit :D :D
Mám rád odkládací místa 8-) Samozřejmě jsem ji rozebral, sundal dvířka a vymyl mýdlovou vodou ve vaně. Opět vnitřek zabryndaný :geek:
Dvířka jsou na plastových čepech, jde to menší sílou vydolovat a zase složit. Dvířka jsem ale z dárce použil :lol:

Fotka konektoru přepínače světel - můj původní ten vypálený u kontaktu +30. Někdo "opravil/nadstavil" i přívodní kabel +30,který byl uhořelý, ale přes čokoladku....děs, humus...dal jsem správnou barvu, průřez a nalisoval přes spojku. Konektor viz. foto jsem vypichnul z dárce a použil. Další oprava zadarmo.
Přílohy
FormatFactoryDSC00998.jpg
FormatFactoryDSC00643.jpg
DSC00812_optimized.jpg
- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime
Baltik

Příspěvek od Baltik »

Oprava prasklé pružinky řidičových dveří, klika se nevracela a zůstavala viset, často nešly dveře zavřít a bylo nutné kliku rukou dotlačit do konce, aby fungovala západka na protikus zámku. Troufám si tvrdit častá závada, měl jsem ji prasklou na obou autech.

1. Nejprve jsem kuchnul dárce, abych věděl, jak to vypadá a co všechno zlomím :D
2. Nutné oddělat tapec a odlepit izolaci. Já jsem měnil repro, vytlumoval dveře, přetěsňoval izolaci, měnil brzdu dveří, takže vše přijednom.
3. Demontáž není nijak složitá, stačí vyháknout táhlo zacvaklé v červeném držáčku kliky -POZOR- křehké, jeden držáček mi praskl.
Dále povolit 2 šrouby, ořech č.8 a trochu si s tím vyhrát.
4. Pružinka je na osičce, která má po obou stranách záseky sekáčem, aby nevyjela. Ubrousil jsem rozbrusem. Pro montáž jsem záseky udělal znovu sekáčem.
5. Novou pružinku nemám, použil jsem dle úvahy z dárce z levých zadní dveří, že by mohla být nejčerstvější :D Kliky jsou všechny shodné, takže 100% kompatibilita osiček, plastu apod. Měnil jsem i osičku, moje byla prohnutá.
6. Seskládal, promazal, složil.

Na tuhle operaci jsem velmi hrdý, zdá se to být snadné, což asi je, ale udělalo mi to velkou radost, že se podařilo.
Přílohy
DSC01165 (1).JPG
DSC01158 (1).JPG
DSC01133 (1).JPG
- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime
Baltik

Příspěvek od Baltik »

Nové žárovky blinkrů, parkovačky, H4.
W5W - WhiteVision 12961NBVB2, na fotce je s tou špičkou tahle: OSRAM 2825HCBI-02B. A vubec nebyly bílé. Dle popisu jen 4000K, nové mnou koupené mají mít 4500K, tak snad.
H4 - Osram OS 64193XR-02B
Přílohy
FormatFactoryDSC01422 (1).jpg
DSC01633 (1).JPG
DSC01632 (1).JPG
- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime
Odpovědět

Zpět na „Vaše auta / Club cars“