Nazdar opláci, mám takový problém, posledních zhruba 14 dní mi vectra (1.9 cdti 110kw, 2006 facelift) zlobí s blinkrama. Nastartuju, auto napíše blinklich(dovoz DE), pravý blinkry fungují normálně, levý blikají rychle, ale blinkne to 3x,4x a rozbliká se to normálně. Žárovkama ani kontakty to není, mám asi 2 dny nové lampy a dělalo to i před nimi a i když auto bliká rychle tak všechny žárovky svítí.
Děje se to i za jízdy, na displeji napíše blinklich, po nějaké době to zmizí, znovu rozstvítí.... A při jízdě to někdy jde a někdy zlobí. Když už se ale rozblikají normálně tak se mi nestalo že by začly blikat zase rychle.
Auto má ještě z německa dodělávané tažné, nevím jestli tohle info pomůže.
Hledal jsem i v manuálu jestli to má relé na blikače a nic jsem nenašel
Tak snad mi poradíte
Levý blinkr
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: Levý blinkr
Zkontroluj modul tažného zařízení v zadním elektronickém modulu, zda má dobré kontakty (je dobře připojen). Vypadá to jako by modul tažného vysílal signál, že na přívěsném vozíku nejde směrové světlo (i když není vozík připojen) a proto začnou směrová světla blikat rychleji.
-
Zítra na to kouknu, našel jsem ho v pojistkové skříňce ale nevěděl jsem co to bylo. Bylo to to jediné s čím jsem hýbal a teď mi navíc zůstává svítit zatažená ručka, ale když ji zatáhnu za jízdy zapípá to ale kontrolka zůstává rozsvícená ale to může být náhoda.
Zítra dám vědět, díky za radu
Zítra dám vědět, díky za radu
Vedle ruční brzdy pod odkládacím krytem je spínač ruční brzdy. Pravděpodobně zůstal sepnutý kontakt a kontrolka stále svítí.kundibadwald píše: ↑13 led 2021, 22:36 Zítra na to kouknu, našel jsem ho v pojistkové skříňce ale nevěděl jsem co to bylo. Bylo to to jediné s čím jsem hýbal a teď mi navíc zůstává svítit zatažená ručka, ale když ji zatáhnu za jízdy zapípá to ale kontrolka zůstává rozsvícená ale to může být náhoda.
-
Dolil jsem brzdovku a dioda zhasla, a modul jsem vyndal a prohlédl piny a vypadají v pořádku, čisté, tak jsem ho pořádně zacvakl a zlobí to dál.Chci se zeptat co se stane kdybych modul úplně vyndal?
Domníval jsem se, že kontrolka zůstala svítit po zatažení ruční brzdy. Modul tažného se může odpojit, je vyveden do zásuvky u háku, alespoň se zjistí zda je závada v modulu, nebo přímo na vozidle. Zkontroluj také žárovky blinkrů, zda mají správný výkon.kundibadwald píše: ↑14 led 2021, 12:18Dolil jsem brzdovku a dioda zhasla, a modul jsem vyndal a prohlédl piny a vypadají v pořádku, čisté, tak jsem ho pořádně zacvakl a zlobí to dál.Chci se zeptat co se stane kdybych modul úplně vyndal?
-
Nene, ručku teď v zimě nezatahuju, používám jenom P(automat). A blinkr jsem už opravil, vyměnil jsem 2x žárovku vzadu a nevšiml jsem si, že na plechovém kontaktu je sajrajt, takže jsem ho vyšmirgloval a 2 dny to už frčí každopádně děkuju za rady a pomoc