Chybové hlásenie po výmene rozvodov.
Moderátor: Moderátoři
Chybové hlásenie po výmene rozvodov.
Zdravím,
Po kúpe jazdenky som dal vymeniť rozvody. Mechanik si nevie vysvetliť, prečo po výmene svieti kontrolka auta s vydlicovým kľúčom. Diagnostika vyhodila chybové hlásenie snímača vačkového hriadeľa, sníma mimo daný rozsah. Rozvody nahodené podľa prípravku. Vymenil aj kolečko, aj snímač vačkového hriadeľa. Kontrolka stále svieti a pri rýchlosti nad 120km trase volant. Tak zas rozobral rozvody a posunul remeň o zub na jednu stranu a na druhú stranu. No a v tej jednej polohe o zub sa jazdné vlastnosti auta zlepšili. Auto ide hladko a aj pri rýchlosti nad 120km ide hladko a volant netrasie, ale bohužial kontrolka závady nezmyzla. Vyrušuje ma to. Stretli ste sa niekto s takýmto problémom. Mám Zafiru B r.v.2008 cdti 1.9, 74kw.
Po kúpe jazdenky som dal vymeniť rozvody. Mechanik si nevie vysvetliť, prečo po výmene svieti kontrolka auta s vydlicovým kľúčom. Diagnostika vyhodila chybové hlásenie snímača vačkového hriadeľa, sníma mimo daný rozsah. Rozvody nahodené podľa prípravku. Vymenil aj kolečko, aj snímač vačkového hriadeľa. Kontrolka stále svieti a pri rýchlosti nad 120km trase volant. Tak zas rozobral rozvody a posunul remeň o zub na jednu stranu a na druhú stranu. No a v tej jednej polohe o zub sa jazdné vlastnosti auta zlepšili. Auto ide hladko a aj pri rýchlosti nad 120km ide hladko a volant netrasie, ale bohužial kontrolka závady nezmyzla. Vyrušuje ma to. Stretli ste sa niekto s takýmto problémom. Mám Zafiru B r.v.2008 cdti 1.9, 74kw.
- Reklama
Re: Chybové hlásenie po výmene rozvodov.
Pokud byla závada odstraněna, tak je nutné uložený chybový kód také vymazat diagnostickým přístrojem. Pokud nelze chybový kód vymazat, tak závada trvá a někdy to může být důsledek jiné závady.
Po vymazaní diagnostika ukazuje bez závad. Párkrát naštartujem a zas vyhodí oranžovú kontrolku auta s vydlicovým kľúčom - snímač vačkového hriadeľa sníma mimo rozsah.
V prvni rade je potreba spravne nastavit rozvody. Z19DT/DTL maji na vackovem kole znacku, ktera kdyz se nastavi proti znacce na krytu rozvodu tak znacka na rozvodovem kole na klice musi byt na 9 hodine tj. vodorovne smerem dozadu. Nektere remeny dokonce maji znacky na vnejsi strane. Znacky na remenu musi licovat se znackami na rozvodovem kole kliky a vacky. Pokud nesedi, je to posunute a je potreba rozvody nastavit spravne.
Jinak jaky presne kod zavady to vyhazuje? P0340-28?
Ukazuje diagnostika spravny otacky vacky? tj. 1/2 otacek na klice?
BTW: nemenil nahodou jeste gufero dole na klice? Jde o to jestli neni uz spatne ustavene rozvodove kolo na klice a pak nesedi vzajemna poloha kliky a rozvodu.
OnMi
Jinak jaky presne kod zavady to vyhazuje? P0340-28?
Ukazuje diagnostika spravny otacky vacky? tj. 1/2 otacek na klice?
BTW: nemenil nahodou jeste gufero dole na klice? Jde o to jestli neni uz spatne ustavene rozvodove kolo na klice a pak nesedi vzajemna poloha kliky a rozvodu.
OnMi
Škoda Enyaq Sportline iV 80 MY2023
Škoda Superb III Combi 2.0TDI MY2017
ex Astra K Innovation 1.4T MY2016.5
ex Vectra C Caravan COSMO Z19DTH MY2008
ex Astra G 1.6 16V MY2000
ex Vectra A 1.7TD MY1994
Škoda Superb III Combi 2.0TDI MY2017
ex Astra K Innovation 1.4T MY2016.5
ex Vectra C Caravan COSMO Z19DTH MY2008
ex Astra G 1.6 16V MY2000
ex Vectra A 1.7TD MY1994
Ďakujem za podrobný navod. S mechanikom sme sa dohodli, ked nabeham vca 1000km znova to rozoberie a skusi to prestavit. A chybu hlasi p0341 snimac vackoveho hriadela mimo dany rozsah. Este raz dakujem za info.
Motor Z19DTL (74kW) nemá v databázi řídící jednotky uložen chybový kód P0341, ale pouze P0340 který má dvě možnosti.
1 - snimac vačkoveho hřidele mimo dany rozsah
2 - přerušený obvod snímače vačkového hřídele - udělat kontrolu proměřením
Snímač má tři vodiče od řídící jednotky
Pin 1 (hnědo-červený vodič) 5V referenční hodnota vede do ŘJ XC52/Pin 11
Pin 2 (hnědo-zelený vodič) signál snímače vede do ŘJ XC52/Pin 20
Pin 3 (šedo-červený vodič) nízká referenční hodnota blízká 0V , vede do ŘJ XC52/Pin 50
Napájení svorkovnice snímače ze strany vodičů mezi Pin 1 a ukostřením (-pól) musí být mezi 4,8-5,2V
Chystám se na rozvody.
Jde to bez aretačního přípravku? Z19DT
Jde to bez aretačního přípravku? Z19DT
Zdravím, prešiel som cca 900km kontrolka stále svieti snímač vačkového hriadeľa mimo rozsah a servisák zas a znova prekontroloval rozvody. Prekontroloval sústavu rozvodov, niečo tam došponoval cca 1mm a čuduj sa svete, chybová kontrolka zrazu zhasla. Auto teraz lepšie štartuje, konečne na palubovke počas jazdy svieti len kontrolka stretávacích svetiel. Čo má byť ryska na 9hodine, tak je to nadtavené o cca o zub pod 9hodinou a auto zrazu nevykazuje žiadnu chybu. Takže zas sa potvrdilo, že nie vždy je najlepšie zostaviť rozvody podľa prípravku. Na mojej Zafire bolo treba presne označit polohy a rysky, ktorých tam bolo ževraj hodne a neriadiť sa prípravkom. Ďakujem vám za informácie, ochotu a návody ako správne zostaviť rozvody.
Možno to pomôže aj tebe Oťas sa zorientovať pri výmene rozvodov.