Astra J 1.4T nebo 1.6 SIDI Turbo nebo 1.6T

Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři

koupimAstruJ

Astra J 1.4T nebo 1.6 SIDI Turbo nebo 1.6T

Příspěvek od koupimAstruJ »

Zdravim cleny fora

Chtel bych poridit Astru J 2014/15 1.4T nebo 1.6SIDI T nebo 1.6T - ktery motor byste me doporucili vzhledem k poruchovosti a k cenam oprav?
Vim, ze je to hodne o tom byvalem majiteli jak se k vozu choval a staral, ale stejne me zajima ktery z techto dvou motoru je podle vas mene poruchovy? Jak jsou na tom ty novejsi SIDI verze?
Ocenil bych jakekoli rady a informace, naposledy jsme opla meli v rodine v 1996, astru. Po ni jsme sahli po francouzskych autech a vse je ok, ale pro pritelkyni bych rad koupil neco jineho, noveho - sam jsem zvedav, vypada ze se Opel vydal dobrym smerem tak to chci vyzkouset.

Chtel bych to v Hatch verzi, a v co nejvyssi vybave vcetne navigace a vyhrevu sedacek. Co byste me jeste k vybave doporucili, je tam neco co nesmi chybet? Jak jsou na tom svetla halogeny.. ? Sviti ok?

Dekuji moc a preji hezky vecer
Reklama

Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Astra J 1.4T nebo 1.6 SIDI Turbo nebo 1.6T

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Osobně Astru J v plné výbavě vlastníme 6 let s motorem 1.4 Turbo 88kw/120k.

Co je super a nesmíchybět

- AGR sportovní sedadla = super na delší cesty, nastavení bederní opěrky apod. No problémy mohou mýt silnější lidé, je dost úzká.
- Vyhřívání volantu + sedadel = parkuji celý rok venku a tak v zimě příjemná věc, hlavně ten vyhřívaný volant.
- BiXenony = svítí skvěle, mají přísvit do otáček, nebo parkování do 40km/hod.
- Zatmavení bozních zadních oken a 5dv od výroby je praktické a je to originál, ne žádná folie.
- Perfektní věc je také el. sklápěná zrcátka = nej to nelze klíčem, je to potřeba dělat tlačítkem v interiéru.

Co určitě bych už nechtěl:
- Zklamala mě navigace originál NAVI 950, neda se už aktualizovat, a sem tam si funguje jak se ji zachce. Člověl musí vypnou motor, zamkmout auto, pak odemknout a nastavit znova trasu, jinak funguje zmatečně, stane se mi to tak 2x do roka.

Proto bych doporučil spíše pouze rádio 600ku, bez navigace, je k tomu barevný displej a vypadá to dobře.

Ostatní věci jako osvětlení okolo řadící páky apod, nemusí každému vyhovovat.

Co se týče motorizace, můj sen byl 1.6 Turbo, jen příplatek dalších 60 000Kč, jsme nakonec zavrhli a koupili 1.4 Turbo a za ostatní věci pořídili výbavu Astry. Motor mi vyhovuje, neni to sice trhač asfaltu, ale na běžné ježdění vpohodě. Jezdím i dálky, Německo, SK, Maďarsko, PL. Max. rychlost tachometrová je 215km/hod. Tankuji 100 oktanový benzín + přidávám ADITIVUM a velká spokojenost. Je potřeba motor nepodtáčet a i čas od času pěkně prohnat.

Závady:
- Skřípaní sedadla řidiče - odstraněno v záruce = v továrně nedotáhli šrouby sedadla
- Po 18měs. vada řídící jednotky motoru - výměna na záruku = podle informací stává se ojediněle.
- Přestalo fungovat vyhřívání sedadla - opraveno, pouze stačilo vyndat a dát zpět pojístku, špatný kontakt.
- Únik chladící kamaliny po 6 letech - špatné gumové těsnění - opraveno za par korun a je klid
- Děsný zvuk po nastartování (před pár týdny)- vyřešeno, suchy startér, vymontováno - promazáno a je klid.

Np tak, že jedná se o spotřební věci, šiok byla ta ŘJ, jinak je to OK. Jiné požíže nemám a slouží super. Převentivně po 5 letech jsem nechal vyměnit převodový olej - asi největší slabina auta. Užívíme si plně pohodlí Astry. Na zadních sedadlech, je ale pro posádku méně místa, než by asi člověk čekal.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
koupimAstruJ

Příspěvek od koupimAstruJ »

Diky moc za fantastickou odpoved a detajlni informace!
Jsem rad, ze je ta 1.4T ok - tech nabidek je vic.
Jak vypadaji presne ty AGR sedacky? Prikladam obrazek
$_20.jpg
. Jsou to oni?
Cim dal na tu astru koukam a ctu o ni, tim vic ji chci vyzkouset!

Nasel jsem jednu z roku 2015, 1.6sidi T , 80tkm najeto, vypada ze ma slusnou vybavu a tak se mi zda z fotek, ze je zachovala..Nevim, co si o tom myslite? Je tam Navigace 650, me jde hlavne o to abych mohl sparovat telefon a prehraval z nej hudbu ci volal bezdratove..Pujde to ? https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... 7b5e704340?
h4nz3k

Příspěvek od h4nz3k »

Astra - R@SAG píše: 12 úno 2021, 12:38
- BiXenony = svítí skvěle, mají přísvit do otáček, nebo parkování do 40km/hod.
A k tomu havarijko, nový světlomet stojí 30 tisíc. ;)

Ty sedadla, co jsi poslal nejsou AGR, tyhle jsou o třídu nižší, ale taky dobrá, nastavitelná bederní opěrka a sklon sedáku, AGR mají ještě výsuvnou podpěru stehen.

Já bych ještě doporučil el.parkovací brzdu, je to pohodlná věc nemuset odparkovávat akorát je potřeba dávat pozor aby se skutečně zabrzdila, jak tam není mechanická vazba tak se občas stane, že zmáčknu čudl málo a brzda se nezatáhne.
westler

Příspěvek od westler »

Astra K ST, 2018, 1.6T AT
EX Astra H, 2009, 1.6 Easytronic
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Tak zde najdes vse o me Astre a i fotky http://astra-rasag.maweb.eu/?page_id=20 jsou tam i ty sedadla.

Najdeš tam i výroční zprávy za každý rok, deník s Astrou apod.

tu jsou ty sedadla
Obrázek

Obrázek
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
h4nz3k

Příspěvek od h4nz3k »

Díky, dobré vědět, já to bral z faktury po opravě v autorizáku.

Ani tohle ale není částka, kterou bych chtěl platit ze svého kvůli odlítnutému kamínku. 8-)
xzar

Příspěvek od xzar »

koupimAstruJ píše: 12 úno 2021, 17:25 Diky moc za fantastickou odpoved a detajlni informace!
Jsem rad, ze je ta 1.4T ok - tech nabidek je vic.
Jak vypadaji presne ty AGR sedacky? Prikladam obrazek $_20.jpg . Jsou to oni?
Cim dal na tu astru koukam a ctu o ni, tim vic ji chci vyzkouset!

Nasel jsem jednu z roku 2015, 1.6sidi T , 80tkm najeto, vypada ze ma slusnou vybavu a tak se mi zda z fotek, ze je zachovala..Nevim, co si o tom myslite? Je tam Navigace 650, me jde hlavne o to abych mohl sparovat telefon a prehraval z nej hudbu ci volal bezdratove..Pujde to ? https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... 7b5e704340?

Navi650 je něco podobného jako Navi950, akorát nižší verze. To co myslel Radim je CD600. To mohu doporučit i proto, že podporuje české hlasové ovládání. Kdežto Navi verze pouze anglicky nebo německy. AGR můžu jen doporučit, fakt se v nich skvěle sedí.
Astra ST 2015 100kW DTH Cosmo
westler

Příspěvek od westler »

h4nz3k: Obvykle není potřeba hned platit tolik (z vlastní kapsy). Dá koupit obyč.světlo (halogen) a přehodit z něj ten průhledný kryt na bixenon (tvarově jsou stejné). Případně na ulámané úchyty se dodává originál opravná sada (https://www.doopla.cz/dily/sada-opravar ... 31-94.html).
Astra K ST, 2018, 1.6T AT
EX Astra H, 2009, 1.6 Easytronic
Marek L

Příspěvek od Marek L »

Ahoj.
Já doplním ještě z jiného soudku, pokud by si sehnal verzi s Infinity sound system zvukem, je to o třídu lepší. Má to lepší repro, o jeden střeďák víc uprostřed palubovky a subwoofer v kufru, který není vidět. Příjemná je přední i zadní loketní opěrka a úložný prostor pod sedadlem spolujezdce.
Sedadla AGR, nebo ta kombinovaná látka - kůže. Na těch obyčejných základních látkových se mi nikdy nesedělo dobře. Rozhodně vyhřívaná sedadla a volant, co je pro mě teď nové a fakt super je elektrická ručná brzda a asistent rozjezdu do kopce.
Na navigaci bych toto auto určitě nestavěl. Opel má opravdu někdy zvláštní softwarové chování. Pro mě je lepší variantou normálně mobil a třeba google mapy. Teď už mám i z druhého auta zkušenost s podporou Android auto a to je ještě víc. To ale u Astry J není.
Radši se obecně dívej po větší výbavě, o něco lépe se to bude za pár let prodávat, najít vybavenější Astru chce čas, obyčejných nicek je plný internet.
Počítej s tím, že zůstatková hodnota značky Opel je za pár let o něco nížší než u jiných, ale to je na druhou stranu i výhoda, pokud zrovna kupuješ.
Co se týče motoru, tak za mě bych volil 1,6 T, ale jestli je poruchovější ti asi nikdo neodpoví, na to je tu málo uživatelů. Každopádně to bude lepší a svižnější svezení. Ta 1,4 T je ok, když jezdíš sám. Když vozíš nabalenou rodinu, sem tam ji dochází dech. Teď mám doma osobní porovnání 1,4 T a 1,5 T na Insignii - ze začátku jsem si toho tolik nevšímal, ale krouťák 200 vs 250 je poznat.
Astra 1,6 T 132 kW je starší nepřímovstřikový motor, 1,6 Sidi 125 kW novější přímovstřikový. Dále netřeba rozebírat. U 2014-2015 se už možná dělal jen ten Sidi, to teď úplně nevím...Určitě žádný motor nepodtáčet a neřídit se rádcem pro řazení. Ten řeší ekologii.
Jo a není to samozřejmě dogma, ale pokud řešíš historii, já osobně vždy kupuju auto z ČR z nějaké Opel prodejny, lépe se to dohledává i co se týče zásadnějších oprav. Auto z roku 2015 bude mít pravděpodobně jen jeden záznam o kilometrech z první STK po 4 letech.
Asi skoro vždy najdeš auto z druhé ruky, které mělo nějakou mušku, kromě povinného servisu. Není třeba se úplně bát, pokud byla oprava provedena řádně a dá se o tom něco zjistit.
A POZOR, mám teď zkušenost...Asi záleží na přístupu, ale v origo prodejně Opel teď prý nově mohou sdělovat info pouze o vozidlech koupených a opravených v té konkrétní prodejně.

Tak přeji šťastný výběr.
Insignia GS Dynamic 2017 - 1,5 121 kW - kůže - kompletní výhřev
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
"EX" Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW
Odpovědět

Zpět na „Astra J - Motory“