DPF Monitoring přes ELM327 OBDII

Opel Astra J návody, opravy, rady, tipy.

Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři

Odpovědět
Nitrogold

DPF Monitoring přes ELM327 OBDII

Příspěvek od Nitrogold »

Zdravím vlastním Opel Astra J sports tourer (2012)1,7CDTI a mam kod motoru A17DTE. Potrebuji si hlidat DPF filtry ale bez diagnostiky to jde tezko :D ....Koupil jsem uz 2 diagnostiky a ani jedna mi nefunguje pres aplikaci OPL DPF Monitor Lite....Koupil jsem tu klasickou bilou a pak nejakou od Sixtool....jedina aplikace ktera mi funguje je Car Scanner .....dokonce jsem si zaplatil i nejakou tu placenou verzi a mam ted verzi PRO.... ale stejne mi to neukazuje stav DPF Filtru.Uz si nevim rady co mam kde zaplatit nebo koupit aby to fungovalo. Koupil jsem 2 diagnostiky zaplatil si placene verze a furt nic ....pritom si nemyslim ze bych mel nejake stare auto ale jde tam o ten kod motoru.Nevlastnite nekdo taky tenhle typ motoru a nemate nekdo zkusenosti???? Popripade nejake rady??? Ten Car Scanner ukazuje u nejakych cidel ohledne DPF ze se zacnou ukazovat hodnoty potom co se zaplati cca 18 dolaru ale to uz jsem ani nikde nenasel kde bych to mel zaplatit kdyz mam verzi PRO.
Reklama

Sunman

Re: DPF Monitoring přes ELM327 OBDII

Příspěvek od Sunman »

myslím že jsou 2 dobré možnosti:
- skoro zadarmo můžeš udělat monitoring že běží vypalování. stačí z levého vnějšího zrcátka vzít drát z vyhřívání a zapojit na LED diodu. Když dioda svítí, filtr vypaluje.
- nejlepší monitoring je PEPAZ. Ukazuje ti úplně všechny parametry jaké potřebuješ, tlaky, teploty, zaplnění filtru, průměr km mezi vypalováním a nejenom to - i třeba tlaky v klimatizaci nebo za turbem takže odhalíš i jiné poruchy když něco nejede.
Měl jsem ho roky v Astře z roku 2010 1.7CDTI fungoval výborně
mfilip

Re: DPF Monitoring přes ELM327 OBDII

Příspěvek od mfilip »

Mne funguje toto:
https://s.click.aliexpress.com/e/_Ao89Rt

+ app OPL DPF Monitor Lite

Mam verzi wi-fi, ale radil bych BT. Po nakonektovani totiz prestonu fungovat datove prenosy, coz je problem treba pro Waze, ktere nebude mit spojeni na sit. Pri BT maximalne ztratis handsfree, ale mozna ne.

motor mam v popisu.
Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex A20DTE MR2015
Odpovědět

Zpět na „Astra J - Jak na to“