Astra H 1.3cdti naštartuje a zhasne

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
patres

Astra H 1.3cdti naštartuje a zhasne

Příspěvek od patres »

Zdravím, chcem poprosiť o radu s týmto problémom: Auto Opel Astra H 2006 1.3cdti 66kw
Auto začalo zrazu robiť nasledovné: ráno sa naštartovalo bez problémov, lenže motor vôbec nereagoval na plyn. Po chvíly začali kolísať otáčky a auto zhaslo. Ďalší štart bol veľmi obtiažny, auto nechcelo naštartovať iba točilo a občas odpálilo. Nakoniec naštartovalo ale stále bez reakcie na plyn a po chvíľke zasa zhaslo. Skúsil som odpojiť podtlak od turba a auto zrazu išlo, reagovalo na plyn. Po zapojení podtlaku zasa zhaslo. Keď som sa s tým takto hral pár minút a motor sa stihol ohriať už začal ísť aj s turbom normálne. Bol som sa previesť, v nízkych otáčkach vôbec nešlo, dusilo sa, trhalo celým autom. Po prekročení 3000rpm už išlo normálne a malo ťah v celom spektre otáčok. Po krátkej jazde išlo všetko ako má.

Na druhý deň rovnaká chyba, motor ťažko štartoval a nereagoval na plyn. Po odpojení turba išiel zasa normálne. Tak som vymontoval turbo a poslal ho na repas. Po príchode z repasu som ho založil do auta. Chyba sa ale neodstránila, po niekoľkých strasti-plných štartoch sa auto zasa rozbehlo a išlo pekne v celom spektre otáčok. Po zhasnutí motora zasa nejde naštartovať, ale zhoršilo sa to. Motor naštartuje ide 1-2 sekundy a zhasne, občas sa ho podarí naštartovať na sprej a ide 10-20 sekúnd potom zakolíšu otáčky a zasa zhasne.

Diagnostika neukazuje žiadnu chybu, v pamäti závad bola zapísaná pri prvom napichnutí chyba žhavičov, od zmazania sa už znovu neobjavila. Po kontrole EGR, škrtiacej klapky a priechodnosti katalyzátora som sa zameral na tlak paliva. Pri štarte stúpne tlak na rampe na 320bar, motor naštartuje a v zápätí klesne zrazu na 150bar a potom pozvoľne až na 10bar, samozrejme motor ihneď zhasne.

Vymenil som palivový filter BOSCH, potom podávacie čerpadlo v nádrži BOSCH. Kúpil som tiež nový regulačný ventil na CR čerpadle VEMO, no auto sa stále správa rovnako. Pred CR čerpadlom po otočení kľúča nameriam tlak paliva 8bar.

Neviete niekto kde môže byť chyba? Zostávajú ešte: CR čerpadlo, snímač tlaku na rampe, regulátor tlaku na rampe.

Za každú radu ďakujem
Reklama

Modřina

Re: Astra H 1.3cdti naštartuje a zhasne

Příspěvek od Modřina »

Ahoj. Kdysi jsem měl Astru H 1,7 CDTI. Dělala totéž. Nevím, co obnášela Tvoje kontrola EGR ventilu. Já jsem ho musel zdemontovat, komplet vyčistit, i sací kanály a pak to fungovalo OK.
Nyní: Astra J Sport Tourer, 1,6 CDTI - 81 kW, r.v. 2016

Astra H, 1,7 CDTI, caravan, 81 kW, COSMO
Astra G, 1,8 benzin, hatchback
Ex: Škodovky, VW, Honda Civic 2,2
Sunman

Re: Astra H 1.3cdti naštartuje a zhasne

Příspěvek od Sunman »

to čo popisuješ je naozaj väčšinou zanesený EGR ventil, vyčistenie za pol hodiny a zase to fičí - Astra 2010, neviem už či to bolo G alebo H 1.7CDTI.
a ešte raz za celú životnosť než to išlo na predaj s 250t km tam bol zaseknutý regulátor ktorý reguluje tlak turba - Pepaz ukazoval, že sa nič nehýbe pri pridaní plynu. To bol servis v Opli za 20 minut hotovo. Zahrdzavená taká tyčka ktorá to ovládala takže sa nevedela dobre pohybovať - vyčistené a namastené.
Odpovědět

Zpět na „Astra H - Motory“