Rádiový dálkový ovladač
Moderátor: Moderátoři
Rádiový dálkový ovladač
Ahoj opláci. Přestalo fungovat odemykání a zamykání dveří přes smart key - rádiový dálkový ovladač. Mám ho v kapse jako vždy, ale po potažení kliky nejdou dveře otevřít a po dotyku na senzor v klice nefunguje zamykání. A na palubce mi začala svítit oranžová kontrolka zámku viz. foto. Problém odemykání přes kliku a zamykání přes senzor na klice je jen u dveří řidiče. Když ale přiložím smart klíč úplně blízko kliky, tak to funguje. Ale problém bude stejně tak i tak, když svítí ta kontrolka zámku. Prosím máte někdo s tímto zkušenosti?
- Reklama
Re: Rádiový dálkový ovladač
Kontrolka signalizuje poruchu v systeme PEPS. Daj si niekomu vycitat chybove kody. Ak je vadna kluka vodica, bude tam zrejme kod B2511-08 alebo nieco podobne. V tom pripade bude potrebne vymenit kluku.
Zafira B (2013) A16XER
Ahoj. Když jsem to píchl na OPCOM, tak jediné aktuální chyby jsou U2174-00 CAN-Bus no communication a B3119-04 unknown DTC.
B3119 -04 drivers side outside antenna circuit open.
Hlasi tam preruseny obvod na antene, skontroluj kabelaz do kluky. Antena je pripojena cez fialovy a hnedo-fialovy (su spolu krutene) a vedu dozadu do PEPS jednotky do pozicii 41 a 53. Ked sa chces dostat k PEPS jednotke, musi sa odskrutkovat zadne REC elektricke centrum, je chyteny zozadu na tom REC. Ale ja tipujem, ze bud to bude prerusene v prechodke na dverach, alebo skor vadna kluka. Jednoduchsie bude vymenit vodicovu a spolujazdcovu kluku medzi sebou a podla toho budes vidiet, ci je problem kabelaz, alebo kluka.
Hlasi tam preruseny obvod na antene, skontroluj kabelaz do kluky. Antena je pripojena cez fialovy a hnedo-fialovy (su spolu krutene) a vedu dozadu do PEPS jednotky do pozicii 41 a 53. Ked sa chces dostat k PEPS jednotke, musi sa odskrutkovat zadne REC elektricke centrum, je chyteny zozadu na tom REC. Ale ja tipujem, ze bud to bude prerusene v prechodke na dverach, alebo skor vadna kluka. Jednoduchsie bude vymenit vodicovu a spolujazdcovu kluku medzi sebou a podla toho budes vidiet, ci je problem kabelaz, alebo kluka.
Zafira B (2013) A16XER
Ahoj. V predeslem prispevku jsem nezminil, ze jsem mel ten samy problem minuly rok. Koupil jsem tedy kliky z vrakoviste a vymenil. Vse fungovalo jak ma, ale po roce opet stejny problem. Je divne, ze kdyz se k senzoru kliky priblizim fob keyem uplne blizko , tak zamkne i odemkne.
A problem je v tej istej klucke ako minuly rok? A len pri tej jednej kluke? Kufor a ostatne dvere otvara v poriadku? Skontroluj a premeraj tie vodice do anteny.
Zafira B (2013) A16XER
Problem je v leve predni a leve zadni klice. Jak jsem uz psal, kdyz se s fob keyem priblizim tesne k senzoru predni kliky, tak odemkne/zamkne a do mista vedle zadnich dveri (levy qtr panel) tak odemkne i zadni leva klika. Ja nejsem zadny elektrikar, tak moc toho asi nepromerim. Zkusim nekoho najit, kdo by mi mohl s promerenim pomoci. Samozrejme ti moc dekuji za rady.
Zadna klucka nema antenu, ta je spolocna z prednej klucky. Ak to odomkne, az ked sa priblizis ku klucke, tak je problem s antenou. Z vrakaca si zobral obe predne klucky? A menil si len samotne telo vonkajsej klucky, alebo aj s tym vnutornym plastovym drziakom? Zacal by som tym, ako som pisal. Vymenit predne klucky medzi sebou, aby sa potvrdilo, ci je problem v klucke, alebo v kabelazi.
Zafira B (2013) A16XER
Kupoval jsem jen samotne predni kliky. Zajimave jeste je, ze kliku z vrakace jsem namontoval na prave predni dvere a zamykani na teto klice pres senzor funguje, ale odemykani potazenim za kliku ne. O vikendu je prohodim mezi sebou a uvidime. Jen mi hlava nebere to, jak jsem psal.. klikou z vrakace zamknu, ale neodemknu.
Pre odomykanie je este v klucke (V tom plastovom drziaku zvnutra) mikrospinac, ktory je potrebne potiahnutim zopnut, az potom kontroluje cez antenu pritomnost kluca a central odomkne dvere. Takze bude chyba v tom mikrospinaci, vymen ho za povodny v tvojej klucke.
Zafira B (2013) A16XER