Studene starty v chladnom pocasi

Moderátor: Moderátoři

hal_sk

Re: Studene starty v chladnom pocasi

Příspěvek od hal_sk »

Mám na chlp rovnaký problém. Zafira B 1.8 103kW + LPG Prins. Robili mi to v Púchove a chodím na pravidelné prehliadky. Tiež je mi ten pridusený výkon pri studenom štarte záhadou.
Plyn mi montovali v roku 2014 pri 30 000 km. Mám aj primazávanie ventilov.
A tiež som mal podpálené ventily, resp. zlé vôle ventilov. Museli mi prefrézovať hlavu motora, vymeniť tesnenie a tak... To mohlo byť pri cca 125 000 km rok 2017. Otáčky na voľnobeh kolíšu. Zvykol som si auto po naštartovaní nechať bežať na voľnobeh aspoň 30 sekúnd a to stačí aby nedošlo k "priduseniu" pri rozbehu.
Teraz mám nabehané 180 000 km. Nechcem strašiť, ale pred cca 10 000 km mi začala drhnúť prevodovka a musel som ju dať na repas. A to som preventívne pred tým menil olej v prevodovke. Niekedy sa pýtam, či to nebolo spojené s tou výmenou oleja...
Opel Zafira B, 2013, A18XER, benzín + LPG Prins
Reklama

Dusan_Zafira

Příspěvek od Dusan_Zafira »

Podobně se mi projevovalo odcházející čidlo teploty chladící kapaliny.
Můj odhad byla znečištěná škrtící klapka, po vyčištění se auto chovalo mnohem lépe, a vždy "bylo co čistit"
Takže v mém případě se jednalo o kombinaci obou těchto chyb.
Opel Zafira B , A18XEL, royal blue "Borůvka"
hal_sk

Příspěvek od hal_sk »

Dusan_Zafira píše: 10 lis 2021, 21:09 Podobně se mi projevovalo odcházející čidlo teploty chladící kapaliny.
Hmm. Ani neviem kde sa tá súčiastka nachádza. Je k tomu ľahký prístup? Za pokus by to stálo vymeniť. Obzvlášť teraz v chladnejšom počasí sú tie štarty všelijaké, občas otáčky klesnú až tak, že mám pocit, že čochvíľa skape motor. Zahrievam motor asi 2 minúty než sa rozbehnem. A to auto garážujem.
Opel Zafira B, 2013, A18XER, benzín + LPG Prins
Dusan_Zafira

Příspěvek od Dusan_Zafira »

u Zafiry je na tělesu termostatu.
Stáhni si TIS- část Wiring diagrams, tam Ti to ukáže i místo v autě.
info i TIS na starém fóru.
Opel Zafira B , A18XEL, royal blue "Borůvka"
Odpovědět

Zpět na „Zafira B“