vyhrievanie volantu

Informace ohledně aktualizace navigace, multimedií a elektroniky.

Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři

Odpovědět
SVK_Vlado

vyhrievanie volantu

Příspěvek od SVK_Vlado »

Dobrý deň

Mám astru J 1,6 SIDI 125kW, rok výroby 2015. Vo výbave je aj vyhrievanie volantu. Neviem však, či funguje správne, lebo ohrev je taký vlažný. Je len jemne cítiť, že volant hreje. Myslím, že keď bolo auto nové, tak ma volant až pálil aj cez rukavice. Kontroloval som aj poistku, je OK. Ak ju vyberiem, tak ani nezasvieti LED na tlačítku vyhrievania volantu.
Keď ohrev zapínam, nepočujem cvaknutie žiadneho relé ako keď sa zapne ohrev sedadiel.
Mal by som otázku. Na displeji medzi budíkmi mám záložku ECO a v nej položku hlavné spotrebiče. Ak zapínam ohrev sedadiel, zadného okna, ventilátora tak sa v tejto záložke objaví informácia že sú tieto spotrebiče zapnuté. Ohrev volantu sa tam ale nezobrazuje. Môžete niekto pozrieť kto máte ohrev volantu či sa vám po jeho zapnutí zobrazí v tejto záložke?
Neviem ako to funguje, prečo volant hreje len trocha, či je pokazená riadiaca jednotka, alebo krúžok pod volantom cez ktorý je asi ohrev zapojený. Možno je v ceste nejaké relé ktoré má opálené kontakty. Sedadlá zatiaľ hrejú OK

Vďaka
Reklama

vojtaopel

Re: vyhrievanie volantu

Příspěvek od vojtaopel »

Ja mam sice Grandlanda ale pokud zapnu vyhrev volantu tak to teplo je prijemne a po 20 minutach po zapnuti volant prijemne a jemne hral,takze si myslim,ze je to o.k.
beavis

Příspěvek od beavis »

Ja mam vyhrev volantu u Astry a ten hreje tak akorat, ani nepali, ani ze by teplo nebylo citit, proste tak jak to ma bejt:-)
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Astra J - 2015. Výhřev volantu je akorát, nepalí, hřeje pekně akorát, jezdím bez rukavic. Po stisknutí tlačítka výhřev volantu nic nesvaká, jak tomu je u výhřevu sedaček, tak to cvakání je. U volantu po poznám pouze na tlačítku, že svítí. Na přístrojovém štítu nemám záložku ECO a tak nemohu říci, řídím se pouze tlačítkem. Jednu domu jsme měl pocit, že hřeje více levá strana, než pravá, ale ono je to tím, že jak člověk řadí a nemá ruce pořád na volantu, tak má tento pocit. Pokud jmse jel fdelší trasu a ruce pořád na volantu, tak pak tento pocit není. Už si to nemohu představit být bez výhřevu volantu.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
SVK_Vlado

Příspěvek od SVK_Vlado »

Je možné, že je to len môj subjektívny pocit. Volant hreje, je cítiť že hreje, len sa mi zdalo, že som to teplo cítil v počiatkoch keď som to auto kúpil aj cez rukavice. Teraz na holú ruku po pár minútach od zapnutia vyhrievania len registrujem mierne teplo. Kolega má kiu seed a volant mu vraj hreje do minúty, až cíti, že ho páli. Dve rôzne značky áut nie je dobré porovnávať. Skúsim v práci zistiť či kolegovia majú astru J s vyhrievaním volantu nech si to u nich vyskúšam. Zas intenzitu vyhrievania neviem či je možné meniť, či má vyhrievanie volantu nejakú riadiacu jednotku ktorá by regulovala prúd do vyhrievacieho drôtu. Odfotím záložku ECO kde mi píše aké hlavné spotrebiče sú pustené. Vyhrievanie volantu sa v nich nezobrazuje.
Vďaka za info.
westler

Příspěvek od westler »

Mám Astru K a podobnou zkušenost:
• při zapnutí nic necvaká (to ale ani při zapnutí vyhřívání sedaček, nejspíše to má "K" řešené jinak)
• v záložce na pal.pc se volant samostatně neukáže (narozdíl od sedaček nebo zadního skla+zrcátek) zřejmě z důvodu minimálního vlivu na spotřebu
• síla vyhřívání - jak kdy, mám pocit že to nějak regulované je (teplotní čidlo?, odebíraný proud?), ale celkově spíše hřeje méně, podobnou zkušenost mám s Mokkou I.gen = že by Oply celkově vyhřívaly méně než konkurence?
Astra K ST, 2018, 1.6T AT
EX Astra H, 2009, 1.6 Easytronic
Marek L

Příspěvek od Marek L »

Astru J s ECO záložkou nemám, ale souhlasím s kolegou výše. Podle mě se zapnutí volantu z důvodu nedůležitého odběru proudu neukazuje.
Mám to tak na Insignii B a ta je "technologicko generačně" jako Astra K.
Výhřev volantu v Astře J je takový za mě normální (Insa mnohem lepší) ale, chápu, že takové pocitové osobní dojmy ti asi moc nepomůžou.
Insignia GS Dynamic 2017 - 1,5 121 kW - kůže - kompletní výhřev
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
"EX" Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW
Odpovědět

Zpět na „Astra J - Autorádia + navigace + elektronika“