Po asi 10 letech jsem narazil na myčku, kde člověk nechá auto uvnitř, vyleze ven a naskenuje až venku kód, nesmí být v autě. Takové to prastaré pojetí (Slovensko, no), ale co už. Nechal jsem tedy auto odemknuté, ale jak jsem odešel s klíčkem, samozřejmě se zamknulo, při mytí se pak aktivoval alarm a začalo to houkat. Odemknul jsem. Po dokončení mytí vlezu do auta, tam je zablokovaný volant, zablokovaná řadící páka v poloze "P", a auto mi tvrdí, že nemůže nalézt klíček co mám v kapse, říká mi, že nejsem majitel, a na přístrojovce to hlásí že "řízení potřebuje servis". A nejde to vůbec nastartovat :/ Trápím se s tím 10 minut, zamykám, odemykám, držím 10 sekund odemknutí, za mnou nervózní další lidi v řadě na myčku, a moje auto trvá na tom, že nemá klíček. A ano, dal jsem klíček i do kaslíku uprostřed, jak mi auto psalo na přístrojovce, ale furt nic.
Nakonec z auta na další 2 minuty vylezu, jdu uklidnit lidi za mnou, zkusím znovu nastartovat a konečně to jde.
No zážitek to ale nebyl pěkný a nerad bych to zažil znovu
Insignia a myčka
Moderátor: Moderátoři
Insignia a myčka
Insignia GSi (2.0T benzín, 260hp, 4x4, 8AT)
- Reklama
Re: Insignia a myčka
Ahoj! To není dobrý zážitek - člověk si připadá jako blbec a přitom vlastně za nic nemůže. Na druhou stranu mě to ani tak moc nepřekvapuje, je to "jen blbá technika (jedničky a nuly)", která si může kdykoli postavit hlavu a s moderními vozy takových případů může přibývat. Voda se dostala někam, kam neměla, hlavně žes nakonec v pořádku odjel.
W124 E320 R6 Coupé 1994
Re: Insignia a myčka
Wolfiku, také je bezpečnostné nariadenie k umývačkám podľa noriem EU. Na Slovensku toto platí ca od 2018, pokiaľ sa po aute pohybuje nejaká pevná kefa nesmieš zostať v aute. Takže pokiaľ ideš na "kefy" u Shellu, OMV, Slovnaftu a podobne proste v aute nemôžeš zostať sedieť.
Ja používam len laser wash bezkontaktné umývačky, kde naopak musíš sedieť v aute, pretože predumytie pomocou vodného dela beží počas vjazdu do myčky. Okrem toho jednak ti po laku nechrastí nejaká metla s pieskom od predchádzajúceho džípu a tiež umyje auto omnoho lepšie aj tam, kde "metla" nemôže - pod nárazník, pod kľučky na dverách a podobne.
Mám bezkľúčové len štartovanie, nie odomykanie a s naštartovaním som mal problém len raz - mal som naštartované auto a syn mi vybral kľúče z auta a nechal ich v zámku na dome. Takže sme odišli preč bez kľúčov, autíčko v pohode išlo bez akéhokoľvek alarmu až do vypnutia motora - to napísalo že kľúče sa nenašli a pre naštartovanie mám stlačiť spojku. Čo je samozrejme blbosť, pretože znova naštartovať sa už nedá. Tak som musel zamknúť stlačením cuplíkov všetky dvere a ísť domov pre kľúče taxíkom.
Za mňa celé bezkľúčové šialenstvo je totálna blbosť a keby som si mohol priplatiť za normálnu spínaciu skrinku tak to určite urobím.
Ja používam len laser wash bezkontaktné umývačky, kde naopak musíš sedieť v aute, pretože predumytie pomocou vodného dela beží počas vjazdu do myčky. Okrem toho jednak ti po laku nechrastí nejaká metla s pieskom od predchádzajúceho džípu a tiež umyje auto omnoho lepšie aj tam, kde "metla" nemôže - pod nárazník, pod kľučky na dverách a podobne.
Mám bezkľúčové len štartovanie, nie odomykanie a s naštartovaním som mal problém len raz - mal som naštartované auto a syn mi vybral kľúče z auta a nechal ich v zámku na dome. Takže sme odišli preč bez kľúčov, autíčko v pohode išlo bez akéhokoľvek alarmu až do vypnutia motora - to napísalo že kľúče sa nenašli a pre naštartovanie mám stlačiť spojku. Čo je samozrejme blbosť, pretože znova naštartovať sa už nedá. Tak som musel zamknúť stlačením cuplíkov všetky dvere a ísť domov pre kľúče taxíkom.
Za mňa celé bezkľúčové šialenstvo je totálna blbosť a keby som si mohol priplatiť za normálnu spínaciu skrinku tak to určite urobím.