Grandland X ULTIMATE 1.5D (96kW/130k) AT8
Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Grandland X ULTIMATE 1.5D (96kW/130k) AT8
Jen chci ipřesnit ze v Astře K je sice také 1.5 CDTI 96kW/130k, ale je to motor od GM, tady se mluví o motoru PSA, který najdeme všude dnes kromě právě Astry K, která má technologii GM a insignie GM, ostatní modely už jsou PSA.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
- Reklama
Takže ani zběsilý vysavač ani šicí stroj ale ?
Dnes v poledne Grandland vyzvednut v autosalónu. Najeto prvních cca 300 km pohodové jízdy. Mimo dálnici cca do 100 a počítačově cca za 4,2 litru. Po dálnici nastaven tempomat na 130 se spotřebou 5,2 litrů. Velmi pohodová a komfortní jízda.
Jediné co mi trochu trvalo abych si zvykl, tak adaptivní tempomat. Velmi brzo zbytečně zpomaluje a brzdí. Musí se docela ve velké vzdálenosti před předjížděným autem vybočit do předjížděcího pruhu aby nebyl detekován pomaleji jedoucí automobil. Jinak ostatní paráda.
Jediné co mi trochu trvalo abych si zvykl, tak adaptivní tempomat. Velmi brzo zbytečně zpomaluje a brzdí. Musí se docela ve velké vzdálenosti před předjížděným autem vybočit do předjížděcího pruhu aby nebyl detekován pomaleji jedoucí automobil. Jinak ostatní paráda.
Opel Astra J 1,4 turbo 103kW/140k notchback-SEDAN - drive - 2015
tak ti gratulujem a prajem moc a moc bezporuchových a pohodlných kilometrov.
Osobne by som prvých 1500km určite nejazdil na nejaký tempomat, ale menil veľmi často rýchlosť a preraďoval tak aby motor a celá pohonná sústava nešiel na rovnaké otáčky. Niekedy to takto mal Opel napísané v návode na začiatku knižky.
Teraz sa to tam už nepíše ale myslím že to vôbec nebolo na škodu.
Na adaptívny tempomat si daj hlavne pozor na diaľniciach s prudšími zákrutami pri jazde v ľavom pruhu. zvykne občas nepríjemne zazmetkovať - prudko zabrzdiť keď zistí že má vedľa seba napríklad kamion. Neviem či túto vlastnosť u novších oplov potlačili.
Osobne by som prvých 1500km určite nejazdil na nejaký tempomat, ale menil veľmi často rýchlosť a preraďoval tak aby motor a celá pohonná sústava nešiel na rovnaké otáčky. Niekedy to takto mal Opel napísané v návode na začiatku knižky.
Teraz sa to tam už nepíše ale myslím že to vôbec nebolo na škodu.
Na adaptívny tempomat si daj hlavne pozor na diaľniciach s prudšími zákrutami pri jazde v ľavom pruhu. zvykne občas nepríjemne zazmetkovať - prudko zabrzdiť keď zistí že má vedľa seba napríklad kamion. Neviem či túto vlastnosť u novších oplov potlačili.
Skús v menu nastaviť reakčný čas systému.
Teda neviem či to máš,ale tipujem,že asi áno.
Teda neviem či to máš,ale tipujem,že asi áno.
Insignia GS 1,5T Innovation + OPC packet interiér
Satin grey
Satin grey
Standardom pri GM nastaveni bola moznost nastavit 3 vzdialenosti, na ktoru ma tempomat dodrziavat odstup. Tato vzdialenost sa dynamicky meni podla rychlosti.
Insignia B CountryTourer 2019 1,6 147kW AT6
Dnes mi prisla zprava od prodejce, ze vuz je vyroben a zbyva ho jen privezt do salonu. Super zprava, ale dokud ho neuvidim s velkou masli na kapote, tak tomu neuverim
Oni to maji vsechni nastavene stejne.Taky jsem tuto zpravu obdrzel z autosalonu ve Zline,a auto bylo do 14 dnu tam,takze do konce mesice jezdis,blahopreji.
Tak to vypadá, že se dočkáš a auto už budeš mít. Psal jsi že snad skoro rok od objednání? To je . . . . docela dlouhá doba.
Co se týká adaptivního tempomatu, tak jsou tam opravdu 3 možnosti nastavení. Jedna, dvě a tři čárky vzdálenosti. Zkoušel jsem to přepínat, ale zdálo se mi, že při různém nastavení tempomat reagoval stále stejně. No chce to najezdit více kilometrů a trochu to osahat.
Co se týká adaptivního tempomatu, tak jsou tam opravdu 3 možnosti nastavení. Jedna, dvě a tři čárky vzdálenosti. Zkoušel jsem to přepínat, ale zdálo se mi, že při různém nastavení tempomat reagoval stále stejně. No chce to najezdit více kilometrů a trochu to osahat.
Opel Astra J 1,4 turbo 103kW/140k notchback-SEDAN - drive - 2015
Vypada to na celkem 9 mesicu cekani. Objednano hned jak to slo, takze zacatkem srpna a prvni termin dodani 15.12. ale pak zavreli v rijnu tovarnu a otevreli ji az zacatkem tohoto roku. Zacalo se nejdrive vyrabet na sklad a pak zase cely brezen a kus dubna uzavera tovarny.
Ale jak pisu, dokud ho neuvidim s masli na kapote, tak tomu neuverim. Nejvic se ale tesim na ty nove led matrixy
Ale jak pisu, dokud ho neuvidim s masli na kapote, tak tomu neuverim. Nejvic se ale tesim na ty nove led matrixy