Ahoj,
Akú máte pri benzínoch momentálnu spotrebu na voľnobeh pri vypnutej a zapnutej klíme? Ja som dnes odpísal toto:
Klíma vyp.: 1.0 až 1.2 Ltr/h
Klíma zap.: 1.7 až 1.8 Ltr/h
To je rozdiel cca 60%. Trochu veľa, nie?
Navyše moja posledná spotreba LPG bola cca 12 L na 100 km - bežne mám spotrebu pri jazde na LPG medzi 9 a 10 L na 100 km.
Tiež sa mi neľúbi zvuk klímy a lenivosť motora počas pustenej klími - ale toto je možno normálne a robilo to aj minulú sezónu, len bez tej vysokej spotreby.
Opel Zafira B 1.8 benzín, dorábka LPG - momentálnu spotrebu som odpisoval aj pri behu na plyn, aj na benzín a namerané hodnoty boli v oboch prípadoch veľmi podobné.
Spotreba pri pustenej klimatizácii
Moderátor: Moderátoři
Spotreba pri pustenej klimatizácii
Opel Zafira B, 2013, A18XER, benzín + LPG Prins
- Reklama
Re: Spotreba pri pustenej klimatizácii
Nazdar.
Podľa všetkého, ty už máš CVC kompresor (Compact Variable Compressor), ktorý sa prispôsobuje záťaži.
Takže sa nemusíš obávať, že ti stúpne spotreba o tých 60%, ako to vidíš pri voľnobehu
Ale Zafira je veľká, nejakú tú energiu na vychladenie potrebuje a to nie je zadarmo
Množstvo energie na vychladenie je závislé od mnohých podmienok, a preto sa to ťažko porovnáva.
Napríklad akou rýchlosťou sa pohybuješ, či svieti na auto priame slnko, aká je vonkajšia teplota, na akú teplotu máš chladenie nastavené,...
Podľa mňa, zvýšenie spotreby o cca 1l/100km je asi normálne.
Podľa všetkého, ty už máš CVC kompresor (Compact Variable Compressor), ktorý sa prispôsobuje záťaži.
Takže sa nemusíš obávať, že ti stúpne spotreba o tých 60%, ako to vidíš pri voľnobehu
Ale Zafira je veľká, nejakú tú energiu na vychladenie potrebuje a to nie je zadarmo
Množstvo energie na vychladenie je závislé od mnohých podmienok, a preto sa to ťažko porovnáva.
Napríklad akou rýchlosťou sa pohybuješ, či svieti na auto priame slnko, aká je vonkajšia teplota, na akú teplotu máš chladenie nastavené,...
Podľa mňa, zvýšenie spotreby o cca 1l/100km je asi normálne.
Astra K 1.2 Turbo 81kW F12SHL MY2020
Astra H 1.6 Twinport 77kW Z16XEP r.v. 2005 - ex
Astra G 1.4 Twinport 66kW Z14XEP r.v. 2006 - ex
Omega 2.2DTI 88kW Y22DTH r.v. 2001 - ex
Astra H 1.6 Twinport 77kW Z16XEP r.v. 2005 - ex
Astra G 1.4 Twinport 66kW Z14XEP r.v. 2006 - ex
Omega 2.2DTI 88kW Y22DTH r.v. 2001 - ex
Re: Spotreba pri pustenej klimatizácii
Mám stejný motor, navíc automat, ve městě to budou určitě klidně i 2 litry, mimo město a dálnice tak 0,5-1l max. Ale my třeba často jezdíme z Ústí do Děčína, což je rovina a tam to skoro ani nepoznáš že klima jede (než začneš předjíždět)
Opět bych rád připomenul staré známé přísloví: Když máš na opici, musíš mít i na banány
Opět bych rád připomenul staré známé přísloví: Když máš na opici, musíš mít i na banány