Opel Astra G - Nestartuje

1998-2004 Astra G klub - http://www.astra-g.cz

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Smokio
Příspěvky: 5
Registrován: 19 črc 2023, 18:56

Opel Astra G - Nestartuje

Příspěvek od Smokio »

Zdravím, mám Opel Astra G, ročník 2004, motor 2.0 DTi 74Kw. Před pár týdny jsem měl auto na opravě u auto elektrikáře, často mi po nastartování nefungovalo rádio, zrcátka, stahování oken. Řekl mi že vyměnil paketu pod spínací skříňku(dodal, že spínací skřínka je v hrozném stavu, že na tom dělal nějaký debil) a od té doby vše normálně fungovalo, až do včerejška. Včera jsem chtěl odjet z práce, ale po nastartování se opět objevila stejná závada. Zkusil jsem auto zdechnout a nastartovat znovu. Dal jsem klíč do třetí polohy a nic motor ani neškitl(je tam i fungl nová baterie), a když jsem potom vytáhl klíče, tak pořád svítily kontrolky na palubní desce, takže jsem musel odpojit i baterii. Chtěl bych zeptat jestli nevíte v čem je problém a jak velkej je to průser.
Reklama
 

alzafir
Příspěvky: 129
Registrován: 22 dub 2012, 20:50
Bydliště: Ostrava

Re: Opel Astra G - Nestartuje

Příspěvek od alzafir »

Tohle ti nikdo od klávesnice přesně neporadí, může to být tou spínačkou (chce to opravdu proměřit, kde zůstává napětí viset a proč), můžou to dělat polámané kabely v průchodkách dveří. Nezdá se to, ale dokáží nadělat pěknou paseku. Takže měřit, kontrolovat. A páté dveře taky..
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.39)
Uživatelský avatar
milosh
Administrátor
Příspěvky: 935
Registrován: 28 říj 2008, 13:15
Bydliště: Ústecko

Re: Opel Astra G - Nestartuje

Příspěvek od milosh »

Pojistky máš ok?
Rambajz
Příspěvky: 5
Registrován: 26 črc 2023, 15:02

Re: Opel Astra G 1.7 cdti 59kw t98 - Nestartuje

Příspěvek od Rambajz »

Ahoj lidi, .... pred dvema dny sem prijel na nakup nakoupil a uz neodjel.. motor toci ale nenastartuje.. zkpusel jsem ruzna rele ale normalne cvakaj.. vetsinou si na tom udelam vse sam ale ted si nevim rady. Myslel jsem jestli me nedosla nafta, protoze ukazatel paliva si dela co chce nekdy blika a kdyz druhej den nastartuji tak mam klidne i crvrt nadrze.. takze, mohlo by to byt zavzdusneny?.. popripade jak to zjistit..jestli nekdo menil nekdy pal. Filtr netusim. Ja ne... pomoc prosim.. a jeste, dostal jsem radu at odpojim vahu vzduchu a do roury sani striknu cistic brenner a zkusim nastartovat ze si to prej nasaje ale uplne se me do toho nechce. Diky moc Rambajz
Smokio
Příspěvky: 5
Registrován: 19 črc 2023, 18:56

Re: Opel Astra G - Nestartuje

Příspěvek od Smokio »

Takže... Auto už funguje. Problém byl v tom, že jsem v Astře z nějakého důvodu měl spínací skříňku z Chevroletu, ve které se zlomil zámek spínací skříňky ve druhé poloze. Nechal jsem spínací skříňku repasovat a už s elektřinou nejsou žádné problémy a auto jde normálně nastartovat (dřív byl problém, že při startu nešlo otočit spínačku do první polohy). Jediný problém byl, že mi dvakrát nešlo nastartovat na první pokus, protože auto vyhazovalo chybu na imobilizéru, ale na druhý pokus se to probralo, takže nyní uvažuji o vypnutí imobilizéru v řídící jednotce, což je myslím možné.
Uživatelský avatar
vasekpetr1
Příspěvky: 204
Registrován: 21 čer 2019, 17:51
Bydliště: Hospoda u Třebíče

Re: Opel Astra G - Nestartuje

Příspěvek od vasekpetr1 »

Smokio píše: 25 říj 2023, 12:34 ... takže nyní uvažuji o vypnutí imobilizéru v řídící jednotce, což je myslím možné.
Já myslím, že nemožné, protože imo komunikuje s ŘJ motoru a bez něj prostě motor nepoběží. Klasická diagnostika tuto možnost nepovoluje, ale třeba nemám dostatečné info...
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 210 tkm
...a bydlím v Hospodě - Červené....
Odpovědět

Zpět na „Astra G“