swift111 píše: ↑19 dub 2025, 15:17
Hezký den, jsem tu nový a koukám že to zde moc nežije:-)) ... ale musím se podělit o neštěstí - nákup nového opelu mokka ... koupeno nové v listopadu 24, mokka 1,2 100 kw s několika pakety.. krom vyhřívání sedaček a celkem zbytečného vyhřívání volantu je zbytek úplně k ničemu.. ano , že v noci vidím v osvětlených kapsách dveří co tam mám je hezké, ale už i 10 let staré dacie v základu mají osvětlení kastlíku v palubce- zde nic- tma:-) , hlídání mrtvého úhlu je i za opravdu mírného deště jako barevná hudba, ale projíždějící auta to moc registrovat nechce, android auto je asi na heslo( které nevím)

) , parkovací senzory občas napíšou že jsem je deaktivoval, kamera je s rozlišením na úrovni cca 20 let zpět , celý infosystem nepřehledný a už se občas i za jízdy sám vypnul, ukázal mi znak opelu a zase se zapnul, rychlostní limity jdou asi podle nálady, někdy ano, někdy jen čárky a bezklíčkové otevírání je také bomba.. občas mávám u auta ovladačem jako blbec a nic.. musím zmáčknout tlačítko... zejména příchod z boku od řidiče ( jenže tam chodím teměř pokaždé) to nemá rádo... prostě si před každou jízdou říkám- copak dnes nebude zase fungovat. Asi mi nezbyde nic než pokusy o reklamace, ale jsem zvědavý- prodejce opel přestanete zajímat v okamžiku zaplacení peněz a předáním vozu. Abych jen nehaněl, auto jede pěkně, je relativně tiché a pěkně sedi na silnici... Jen servisní interval si asi můžu vybrat- v servisním plánu 15 tis km, v info v autě 25 tis km.
Už to není asi co to bylo... můj poslední opel byl před cca 33 lety opel record 2.0 S kupé ... a šlapal jak hodinky,
My máme doma Mokku víc jak 2 a půl roku a nemůžeme si nějak moc stěžovat

.
Rozhodně s Tebou nesouhlasím, že vyhřívání volantu je zbytečné - já už auto bez této fičury nechci - k nezaplacení

!
Jak je to s osvětlením kastlíku nevím, je tak strašně hluboký a od řidiče tím pádem nedosažitelný, že jsme do něj naházeli servisku, návod, hadr na okna a prakticky ho neotevíráme, ale až dnes pojedu domů, tak se zkusím mrknout, ale měl jsem za to, že tam světýlko je...
Hlídání mrtvého úhlu u nás fungovalo úplně stejně jako v autech jiných značek, které jsem měl možnost vyzkoušet - auta ve slepém úhlu to bralo spolehlivě, na obvyklé manželčině trase zcela neomylně i jednu vytrčenou větev jednoho keře

, ale jinak bez připomínek. Nicméně nám oběma tahá blikající kontrolka oči od silnice, tak jsme to trvale vypnuli (což není úplně samozřejmé, u mnoha aut se to po nastartování zase samo zapne...). Zjevně by to v Tvém autě chtělo zapracovat na nastavení a kalibraci radarů.
Pokud Android auto jedeš přes kabel, zkus začít výměnou kabelu. Drtivou většinu problémů s propojením má na svědomí nedostatečně kapacitní kabel.
Deaktivace parkovacích senzorů je divná - mají samostatné tlačítko.
Nepřehlednost infosystému jsem primárně nějak moc nevnímal, přešel jsem z jiné značky, takže jsem se to prostě učil od nuly. Jak moc to jde udělat líp jsem si uvědomil, když jsem pořídil domů novou Astru. Ale to je vlastnost, s tím se nic moc dělat nedá - jen si zvyknout. Ovšem možná by neškodilo ověřit, zda je celý systém zaktualizovaný. Což můžeš přes web Opelu a aktualizaci si nahrát z flashky v autě sám.
Rychlostní limity jsou příběh s mnoha vrstvami. Pokud má auto vestavěnou navigaci, tak primárně tahá informace z mapových podkladů - ty jsou od TomTomu a jsou k blití! HYUNDAI používá stejné a blbosti jsou u obou značek taky stejné. Myslel jsem, že hůř to udělat nejde, ale měl jsem možnost vyzkoušet Mercedes EQE a tam to bylo mimo realitu ještě víc. Kromě toho auto "čte" značky a údaj z map aktualizuje podle toho co si přečte, a pokud nemá vestavěnou navigaci, tak spoléhá jen na načtené značky. Tento systém je samozřejmě poněkud děravý a velmi často neví - tak nahodí čárky. A vrcholem je skutečnost, že neumí naše předpisy, a tudíž neumí zrušit rychlostní omezení křižovatkou! Pokud je mi známo, tak v Německu platí omezení dokud ho značka zase nezruší - křižovatka nekřižovatka. Systémy v autech tak vychází z většinového trhu, a tudíž ukazují bláboly, protože čekají na značku ukončující omezení. Zatím jsem potkal jediné auto, kde tohle fungovalo na 100% včetně ukončení omezení křižovatkou - Mazda MX-30. Jinak je to všude víc nebo ještě víc k ničemu...
Bezklíčové odemykání funguje takhle blbě s oběma klíči? Pokud jen s jedním, tak na reklamaci je klíč, pokud s oběma, tak na reklamaci je přijímač v autě.
Já jsem tedy se servisem tuhle zkušenost neudělal - našel jsem takový, který se opravdu snaží. Teď budeme hledat pazvuk, který se objevuje jen v určitých otáčkách. A oba přijímací technici jsou strašně zvědaví co to může dělat.
Podtrženo - systém mrtvého úhlu bych reklamoval, bezklíč bych otestoval jestli blbne jeden klíč nebo oba a podle toho bych řešil reklamací klíč nebo přijímač, s rychlostními limity se nic dělat nedá - to je prostě blbě vymyšlené od samého základu.
Infosystém bych nejdřív zaktualizoval a pokud by se dál restartoval, opět reklamace.
Pokud budou parkovací senzory nadále vypadávat - reklamace, tam může blbnout spínač deaktivace.
U AA bych vyzkoušel vícero kabelů, čím kapacitnější, tím lepší.
Vypadá to tak trochu na páteční auto, ale jestli se k tomu servis postaví profesionálně, tak se bolístky brzo vyřeší a Mokka Ti pak bude dělat radost - nás pořád baví a pořád se nám líbí

.
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate