Netopí a nežhaví

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Djlupe

Netopí a nežhaví

Příspěvek od Djlupe »

Čau chlapi mám problém u vectry c 2.0dti 2003 a to že se mi spíná žhavení jen při opravdu studeném vymrzlém motoru, při nastartování a ujetí třeba i cca 3km už se nezapne a auto taky nenastartuje. Také jsem si všiml že přestala topit, topí velice málo a to až při ujetí až cca 20km. teplota na ukazately také stoupá strašně pomalu a až po dlouhé jízdě. Vím že předchozí majitel měnil čidlo teploty chladící kapaliny, při pátrání po závadě jsem zkoušel odpojit konektor od tohoto čidla a auto začalo žhavit a také dobře startovat avšak ihned se rozběhne ventilátor. Podezírám právě čidlo teploty že bude špatné ale raději prosím o radu.díky moc
Reklama

Djlupe

Re: Netopí a nežhaví

Příspěvek od Djlupe »

Ještě jsem zapoměl dodat že žhavičky jsem měl venku,ty jsou ok
P.S.

Příspěvek od P.S. »

s toho že se to neohřejvá a tím pádem to netopí bych podezříval termostat
co se týče toho čidla ho bud vyměn nebo by to chtělo zjistit odpor čidla v době kdy spíná žhavení a ten odpor napáchat do konektoru od čidla :idea:
osobně bych vzal nákej potenciometr tak 5000ohmu napojil na konektor čidla teploty a snižoval odpor tak dlouho dokud by to žhavilo aspon 10 vteřin pak bych ten odpor změřil a poták nahradil pevnym odporem větrak by měl zůstat vyplej a žhavení pude furt jak otočíš klíčkem :roll:
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
Djlupe

Příspěvek od Djlupe »

Jednodužší způsob není? Spíš jsem čekal že bude konkrétně nějakej díl v pr.... a podle těchto závad se od Vás dozvím jakej....
P.S.

Příspěvek od P.S. »

aby ses na tuty dozvěděl co to je musíš na diagnostiku takhle z hlavy na dálku ti stoprocentní odpověd asi nikdo nedá :(
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
Fritol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fritol »

to topení je v normalu :) mě to taky topí až kolem 20 km.. vem si že taky teploměr ukazuje až od 70 stupnu tušim.. nebo aspon u Geček.. jel jsem kolem 20 km a sotva se mi to po 20 km vyšplhalo pod 80 stupnu...
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Odpovědět

Zpět na „VECTRA C – Motory“