Nadměrné pocení skel

1991-1998

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Jenoušek

Nadměrné pocení skel

Příspěvek od Jenoušek »

Dobrý den,
děkuji všem uživatelům za radu ohledně rádia - určitě to vyzkouším. Mám ale ještě jeden dotaz na stejný vůz jako v případě dotazu na rádio. (Opel Astra 1994 (krátký). V autě se neúměrně potí skla. Žádné jiné auto co znám to nedělá. Ventilátor pracuje na plno, ale za chvíli jsou všechna skla v autě (mimo zadního vyhřívaného) zpocena tak , že není prakticky vidět na cestu. Před řidičem vyfouká ventilátor prostor tak 10x20 cm čistého skla což pro bezpečný provoz není jistě vůbec dostačující. Děje se to ale jen, když sněží nebo prší. Za sucha nikoliv.Dá se tato velmi nepříjemná závada nějak odstranit? (zkoušel jsem výměnu pylového filtru a k ničemu to nevedlo.) :(
Zapomněl jem dodat, že ventilace je přepnuta na venkovní sání a vypínač přechodu vnitřní/vnější sání vzduchu je vypnut.
Reklama

Fritol
Kontaktovat uživatele:

Re: Nadměrné pocení skel

Příspěvek od Fritol »

nemaš přepnuto na vnitřní cirkulaci ??? v Fku je tam klapka mechanicky ovladana.. takovym tahlem u ovladaní topení..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
m.artty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Není ten pylový filtr mokrý? Neteče ti někudy do auta? Ono jak je tam vlhko, tak se potom mlží okna.

Na co bych se také podíval je pěnový tlumící materiál pod kobercem. Pokud se jednou nasákne vodou tak se musí vzít ven a vysušit - v autě prostě neuschne. Musím říct, že umí pojmnout neskutečné množství vody.
Opel Kadett GSi cabrio ---> Obrázek

Opel Astra 1,7 TD ---> Obrázek
ZXRZXR

Příspěvek od ZXRZXR »

Nevím,kudy se ti do auta dostává tolik vlhka.Jestli ti tam třeba nezatejká.Ale mě se skla taky zapotí, když nás jede víc.Řeším to tak,že jezdím pořád s pootevřeným okýnkem,takže voda,kterou si přitáhnu do auta na botech nebo na bundě vylítne zas oknem ven.A když dojíždím,vypínám topení, aby mě pak voda nekondenzovala na skle. m.artty má pravdu ,do koberců se vejde neskutečně hodně vody.A nezatejká ti třeba do kufru?Jednou mě plavala i rezerva,jaký jsem tam měl jezero,musel jsem tam vyvrtat díru.Ale to bylo u jinýho auta.
dusan1983
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dusan1983 »

cus kamarade je mozne ze ti nekudy tece do auta bud jak se zminil uz jeden bud spodkem pod kobercema a tam se opravdu dokaze udrzet hodne vody a pak ti jeste poradim vem je lihem jak ze vnitr tak zvenci a musis topit na skla za jizdy a jinak trochu se ti muzou potit to je normalni a nesmi ti lidi otirat skla rukou po te se zamlzuji je to hledat a hledat a skouset a nemnej vnitrni cilk.dusan
Odpovědět

Zpět na „Astra F“