Origo Alarm
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Re: Origo Alarm
Nevím, proč by třebas u předchozích Aster měl při výstraze alarmu fungovat klakson, to je, slušně napsáno, hloupost a páni v servisu se mýlí. Z důvodu zachování bezpečnosti má alarm vždy extra sirénu, většinou bývá "ukryta" v prostoru pod torpedem...
W124 E320 R6 Coupé 1994
- Reklama
Origo Alarm
Hele ty svetovej detektive. Co je torpedo?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
Antara 2.2
Omega 2.0
Torpedo - plast pod stieracmi, ake ma primarne funkcie alarm? Mimo snimacov vnutorneho pohybu, bude piskat aj napr vtedy ak by mi niekto na parkovisku tukol do auta? A poskodil ho... Typicke parkoviskove a parkovanie pred OC
origo alarm som mal z 8 oplov na 4-och. nikdy nepoužíval húkačku ovládanú z volantu ale inú, ktorá bola umiestnená niekde inde. U kombi v ľavom zadnom blatníku.
u novej insignie ako píše eisy sa nedá NEzapnúť alarm. aj pri jednom stlačení kľúča sa automaticky zapne po 30sek. Je to nepríjemné, pretože v prípade poruchy bude alarm húkať celú noc.
Áno alarm sa môže aktivovať sám:
- napr. hlukom zvonka (normálne)
- otrasmi (trebárs ak prejde okolo iné auto, normálne)
- poruchou snímača, napr. na zadnom bočnom okne u kombika. Mal som ich potom vyradené z RJ pretože sa alarm spustil hocikedy.
u novej insignie ako píše eisy sa nedá NEzapnúť alarm. aj pri jednom stlačení kľúča sa automaticky zapne po 30sek. Je to nepríjemné, pretože v prípade poruchy bude alarm húkať celú noc.
Áno alarm sa môže aktivovať sám:
- napr. hlukom zvonka (normálne)
- otrasmi (trebárs ak prejde okolo iné auto, normálne)
- poruchou snímača, napr. na zadnom bočnom okne u kombika. Mal som ich potom vyradené z RJ pretože sa alarm spustil hocikedy.
Origo Alarm
... Ten Alarm mam na Astre. Ale tak myslim ze ho pouzivali vsade ten isty (v urcitej dobe)
Ahoj, tak už mám Astru týden v servisu. Jedná se o problém s továrním alarmem, kdy dochází k samovolné aktivaci sirény u zamčeného i odemčeného vozidla (bez zapnutí alarmu) a nedochází v tomto případě k blikání výstražných světel. K aktivaci sirény dochází čistě náhodně, bez jakéhokoliv podnětu (vůz je např. v uzavřené garáži), zhruba každých 6 - 8 dní, někdy déle. Jiného souvisejícího problému jsem si na vozidle nevšiml.
Auto už je v druhém servisu. Bohužel diagnostika nic neukazuje a aktualizace firmware nepomohla. Divné je to, že se sirénu aktivuje někdy po cca týdnu, jindy to trvá déle...
Bohužel mi technik zase volal, že na vozidle žádný problém nenašli a technická podpora OPEL taky nepomohla.
Moje předchozí Astry (G a H) taky měly alarm a nikdy nedocházelo k takové samovolné aktivaci.
Jak byste postupovali? Servisy trvdí, že je auto OK, sami od sebe žádnou novou součástku vyměnit nechtějí... Neví co s tím a já už také ne. Zvláště spuštění sirény v noci je výživné, když mi soused druhý den říká, ať s tím alarmem něco udělám...
Díky za pomoc Nor
Auto už je v druhém servisu. Bohužel diagnostika nic neukazuje a aktualizace firmware nepomohla. Divné je to, že se sirénu aktivuje někdy po cca týdnu, jindy to trvá déle...
Bohužel mi technik zase volal, že na vozidle žádný problém nenašli a technická podpora OPEL taky nepomohla.
Moje předchozí Astry (G a H) taky měly alarm a nikdy nedocházelo k takové samovolné aktivaci.
Jak byste postupovali? Servisy trvdí, že je auto OK, sami od sebe žádnou novou součástku vyměnit nechtějí... Neví co s tím a já už také ne. Zvláště spuštění sirény v noci je výživné, když mi soused druhý den říká, ať s tím alarmem něco udělám...
Díky za pomoc Nor
Astra K ST 1.4T 110kW Enjoy, 16" + další vychytávky.
Ťažká situácia.
Mám len dva nápady oba nie sú dobré, pretože presne servis bude tvrdiť, že u nich sa porucha neprejavila a majú svojim spôsobom pravdu, sám píšeš že to je tak 1x za 5÷7 dní.
1/ hovoríš, že parkuješ v garáži a že sa alarm pustí aj keď je auto nezamknuté. Takže osobne by som to tipol na bug v sw (čím viacej dobrých vychytávok ako je podrbaný android tým menej fungujú normálne veci).
Nápad 1 je kamera s kontinuálnym záznamom tak, aby si mal v ruke dôkaz že takýto prípad nastáva.
Ak ho zaznamenáš, potom dopis do vlastných rúk na OPEL CS a predajcu ktorý ti auto predal s tým, že auto vraciaš kvôli neopraviteľnej závade, priložil by som dopis od suseda, že ťa chce žalovať za rušenie nočného kľudu.
2/ ešte jednu opravovňu a potom tiež len návrh na zrušenie kúpnej zmluvy z dôvôdu neopraviteľnej závady.
Predpokladám, že ti navrhnú odpojiť alarm, lebo auto inak je v poriadku...
Možno by som si nechal vrátiť peniaze za túto opciu a kúpil iný lepší alarm.
Mám len dva nápady oba nie sú dobré, pretože presne servis bude tvrdiť, že u nich sa porucha neprejavila a majú svojim spôsobom pravdu, sám píšeš že to je tak 1x za 5÷7 dní.
1/ hovoríš, že parkuješ v garáži a že sa alarm pustí aj keď je auto nezamknuté. Takže osobne by som to tipol na bug v sw (čím viacej dobrých vychytávok ako je podrbaný android tým menej fungujú normálne veci).
Nápad 1 je kamera s kontinuálnym záznamom tak, aby si mal v ruke dôkaz že takýto prípad nastáva.
Ak ho zaznamenáš, potom dopis do vlastných rúk na OPEL CS a predajcu ktorý ti auto predal s tým, že auto vraciaš kvôli neopraviteľnej závade, priložil by som dopis od suseda, že ťa chce žalovať za rušenie nočného kľudu.
2/ ešte jednu opravovňu a potom tiež len návrh na zrušenie kúpnej zmluvy z dôvôdu neopraviteľnej závady.
Predpokladám, že ti navrhnú odpojiť alarm, lebo auto inak je v poriadku...
Možno by som si nechal vrátiť peniaze za túto opciu a kúpil iný lepší alarm.