Armaflex vyšiel na cca 10€/m2. Vyrába sa v Poľsku, tak možno niekto vie kúpiť aj lacnejšie.
Asfaltový pás vyšiel na cca 6€/m2. Vyrába sa v Česku, tam sa dá určite kúpiť o mnoho lacnejšie.
Na obidvoje predných dverí je potrebných maximálne 3m2 z obidvoch materiálov, možno stačí aj po 2m2.
Ja som kupoval celú rolku asfaltového pásu (10m2) a celé balenie Armaflexu (16m2), ale to je v pohode na kompletné zatlmenie dvoch áut
Butylkaučukovú penu No Name z Číny už kupovať nebudem

Armaflex je lepší, má certifikáty a nie je drahší. Armaflex sa používa hlavne na zateplenie a odhlučnenie vzduchotechniky a v aute práve o toto ide - najväščí hluk, ktorý preniká do interiéru, je aerodynamický hluk, prípadne hluk pneumatík.
Ja som sa nerozhodol zatlmiť auto kvôli muzike, vylepšenie zvuku reproduktorov je len jeden z ďalších príjemných benefitov. Priorita bola znížiť hluk v interiéri pri vyšších rýchlostiach, to zároveň znamená zníženie únavy po dlhšej ceste.
Auto je zároveň zateplené, takže zníženie rýchlosti interiérového ventilátora, či v lete, či v zime. (V kolegovom aute je hluk ventilátora dominantný, počuť ho viac, ako motor).
Pri 100km/hod je interiérový hluk znížený natoľko, že sa so spolucestujúcimi rozprávate bežnou hlasitosťou, ako v obývačke
Budem pokračovať podlahou, stropom, torpédom,....