luiy87 píše: ↑30 dub 2021, 09:25
Já jsem po Bridgestone Turanza. Si koupil celoročně Bridgestone A005. Taky do ostravské kotliny. Lyžovat nejezdím. Při normální jízdě jsem rozdíl nepoznal. Když jsem jel na krev tak tom trochu rozdíl byl. Když byly nové rozdíl mezi zimnima a celorackama na snehu rozdíl nebyl. Takový střed. Lepší jak matador a Barum. Premiovky budou určitě lepší. Ale nevím jestli to je značkou ale jak se to začalo přibližovat ke 4mm, tak se to na sněhu při brzdění začalo chovat jak leninovy sáně. Takže léto dojezdim. A na zimu zkusím jiné celoročky. Spotřebu jsem moc nepoznal na LPG nádrž najezdím zhruba stejně záleží spíše na povětrnostních podmínkách. Mám na nich najeto 45000km a mají 4mm.
Tak celoročky Bridgestone A005, už jsem vyměnil a omylem ošklivě pomluvil. Ony opticky vypadaly, že mají 4mm. A tu značku na gumě jsem myslel, že jsou 4mm. Ale ta značka má asi 1,6 mm. Měřil jsem vzorek. Rozměr se pohyboval cca 1,5mm. Ale opticky mi přišli dobré

Tak se nedivím, že se na sněhu chovaly jak Leninovy sáně. Ale na dešti nebylo nic poznat.
Už mám obuto Continental AllSeason. Jsou tichší jak Bridgestone, ale když je nízká rychlost tak do 50km/h, tak jsou na nerovnostech takové dunivé. Bridgestone mi přišly více takové sportovní (spíše letní). Continentaly mi přijdou takové do měkka jako kdybych jezdil na zimní gumě.
Na cestě to drží stejně. Continentaly jsou tichší a měkčí, ale Bridgestony dávaly lepší zpětnou vazbu. Uvidíme, co to bude dělat na sněhu a ledu. A jak dlouho vydrží. Ale zatím nevím, kterou jsem lepší.
Birdgestony jsem měnil po 46,000 km. Pokud nebudu jezdit do Alp nebo mít nějaký supersport, tak už jenom univerzály.