Opel Astra K 1,4 turbo

Pokud kupujete nebo už jste koupili Opel Astra K, podělte se o zkušenosti.

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Sunman

Re: Opel Astra K 1,4 turbo

Příspěvek od Sunman »

Kluci, nechcem vás dráždiť.
Ale:
1/ kolega vojta menil po 1500km, teraz má teda v oleji 17000km a zostávajú mu 4%. Takže sa zdá, že to počítanie km do výmeny v Opli zvládli celkom dobre - zrejme jazdí krátke trasy na studeno.

2/ z toho mi plynie, že je treba meniť tak ako si to auto pýta. 30000km bude v pohode pri dlhších cestách so zohriatym motorom, verte tomu.

3/ Pokiaľ vojta najazdil za rok 17000km nie je potrebné sa báť už vôbec ničoho. Auto (kasňa, elektronika) sa ti vojto rozpadne podstatne skôr než motor. Za 20 rokov totiž budeš mať najazdené toľko ako moja VectraC. Olej pravidelne výmena po 30000km. Ani pri 350000km nezožerie za tých 30000km medzi výmenami ani kvapku. Čo ešte viac by bolo lepšie na tom aute keby som menil po 15 alebo 10000km? Varil by motor kafe, spieval árie z Pucciniho alebo už fakt tomu nerozumiem. :D
Pokiaľ je na tom aute problém, je to vždy nejaký snímač, žhavič a pod.
Už som tu písal inde, niekedy sa pridával ricínový olej priamo do paliva na prvé kilometre... Nepanikárme.
Jurajovi veľa bezproblémových kilometrov.
Reklama

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta »

najel sem 18500 za 10 měsíců, tzn. za rok najedu cca 22000 ale to je vedlejší, jelikož mám dost výkonnej motor (modří už vědí, ostatním napovím - 325ps), tak si klidně dovolím ten olej měnit i v mezičase, je dost namáhanej a neni to pro mě žádnej problém. Jinak jezdím krátké trasy asi 13 km ráno a 13 km odpoledne + občas třeba 400 km v kuse, jak kdy....krátký trasy převažujou
DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel
Sunman

Příspěvek od Sunman »

díky vojto za správu.
Myslím, že na tomto príklade dobre vidieť, že to automatické počítadlo funguje v pohode. Krátke trasy = redukcia výmeny medzi 50÷60%. Takže by som sa ho nebál.

Moje trasy na všetkých autách sú min 50km, v priemere 250km (až na výnimky když jedu z kuchyně do koupelny :D do WC i jeho veličenstvo chodí po svých). Ročne 80k.

včera som vzal vzorky oleja na obsah vody, paliva a špiny, uvidím večer výsledok.
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Sunman: Myslím si, že režim jízd tvých vozidel je právě důvod, proč jejich motorům vyhovují nízkoviskózní oleje a dlouhé intervaly jejich výměny. :idea: Už jsme si tu o tom kdysi psali. Jenže kolik obyčejných řidičů takový režim (a nájezd 80tis.km ročně) praktikuje... :? Spíš to jsou studené pojížďky kolem komína, na nákup, o víkendu možná na chalupu a v létě k moři, v průměru 15-20tis.km za rok a možná ani to ne. Proto v takových případech "som za" výměny oleje max po 15tis.km. :)
W124 E320 R6 Coupé 1994
Cinda

Příspěvek od Cinda »

Svatá slova :!:
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
juraj.domankus

Příspěvek od juraj.domankus »

Ahojte :-)

Prosím neplašte ma, že dodacia doba je 3-4 mesiace. Ja som objednával astru 1,6 CDTi 81kW v plnej výbave okrem kože a masážnych sedadiel a napísali mi deň dodania 21.3.2016 tak som už nedočkavý... :-) Myslíte si, že ma nemilo prekvapia telefonátom, že auto bude meškať? Alebo máte skúsenosti také, že dokážu dodať presne na čas stanovený na objednávke? Ďakujem.
jurajlo

Příspěvek od jurajlo »

juraj.domankus píše:Ahojte :-)

Prosím neplašte ma, že dodacia doba je 3-4 mesiace. Ja som objednával astru 1,6 CDTi 81kW v plnej výbave okrem kože a masážnych sedadiel a napísali mi deň dodania 21.3.2016 tak som už nedočkavý... :-) Myslíte si, že ma nemilo prekvapia telefonátom, že auto bude meškať? Alebo máte skúsenosti také, že dokážu dodať presne na čas stanovený na objednávke? Ďakujem.
U mna to bolo ze 3 mesiace a prisla po mesiaci a pol
Vybava enjoy nic viac
Jerry92

Příspěvek od Jerry92 »

Ahojte, tiez som cakatel na novu Opel Astru K 1.4 turbo 92kw 6MT vybava innovation + par doplnkov objednaval som 10.2.2016 priblizne a predajca na zmluvu dal dodanie 10.6.2016 ale povedal ze to bude aj skor.

Chcem sa spytat kto mate novu astru ako ste riesili system TPMS systém monitorovania tlaku v pneumatikách. Rozmyslam ci si kupim na zimu sadu 16" pneu ale davat za jedno cidlo 50 eur je dost vela a zase prehadzovat na jednej sade letne a zimne tiez nieje vyhra, nici sa aj guma aj disk plus to stoji nejake peniaze ... za dalsie sa na to vykaslat a v zime jazdit bez tych cidiel ale je to porusenie cestneho zakona tak neviem...

Dakujem za rady
gogin

Příspěvek od gogin »

S těmi čidly TPMS to teď hodně diskutujeme na Nissan fóru. Já to to řešit nebudu druhou sadou, budu přezouvat. Stále nejsou žádné věrohodné data o výdržích baterie v čidle. Někde tvrdí 2-4 roky, jinde 7 nebo dokonce i 10 let. Baterie je neměnitelná, takže po vybití - nové čidlo a řešit to u dvou sad se mi nechce, náklady převýší náklady na přezouvání.

Jinak moje Astřička (atletka jak jí přezdívám) už dorazila k prodejci. Ale ještě čekám na prodejní akci, co má startovat někdy snad kolem 10.3. (24hodin Opel) a budu to pak mít snad o něco levnější. ... a jinak máme titul :D !!:
http://www.autoroku.cz/clanky/novinky/a ... etla-astra

Tož zatím ahoj
Opel Astra K Enjoy 1.4 74kW
Nissan Note II 1.2 DIG 59 kW
Hyundai IX20 1.4 CVVT 66 kW
modern

Příspěvek od modern »

Ahoj,chci se zeptat, jak dlouho jsi vlastně na auto čekal ?
Já ho objednával přesně před 4 týdny.
Dík za info.
Astra Innovation 1.4 benzin,110 kw, automat. převodovka, Navigace, parkovací automat, Zimní sada, zadní LED světla, zadní tmavá okna
Odpovědět

Zpět na „Kupujeme Astru K“