Cinda píše:Již několik stránek zde čtu o tom, jak se ničí motor protože vlastně všichni podtáčíme, že je nutné tento motor točit až 6000ot/min a podobně. Tato diskuse se mi zdá docela mimo mísu. Mám k tomu hned minimálně dvě poznámky:
1. Konstruktér auta namontoval do našich miláčků jistý asistent řazení. On (ten asistent) sám nejlépe ví, jak se má řadit. Jistě jej naprogramoval šikovný programátor z Indie (tam jsou přece ti nejšikovnější) dle požadavků konstruktéra motorů..Programátor smíchal dohromady kroutící moment motoru, rychlost auta, aktuální zařazenou rychlost, sklon auta a jiné fyzikální veličiny a v našem zorném poli rozsvěcí malé šipečky nahoru a dolů tak, jak mu algoritmus velí. Ve výsledku nám hloupým řidičům napovídá jak máme my tupci řadit. Sám jsem si projel asi 50km trasu přesně dle indikátoru řazení. Indikátor udržoval můj motor v oblasti otáček 1500-2000 ot/min.
2. V podobných autech, ale těch šťastnějších kolegů je zabudovaná automatická převodovka. Tato auta údajně ani neškubou a ani se u nich neprojevuje LSPI. Je pravdou, že automat řadí dle stejného algoritmu jako u manuálu indikátor řazení. Takže dle našich některých kolegů automat soustavně podtáčí motor!.
A teď babo raď!
pozn.: Občas jezdím s benzínovou škodovkou s DSGčkem. Automat se chová naprosto identicky jako indikátor v našich autech.
Než mě začnete kamenovat, zkuste si ještě jednou přečíst můj příspěvek.
Takže už mi je to jasne prečo tu píšu ty čo maju automaty že im to netrhá. ved oni sa ani nedostanu k tym otáčkam kde trhanie začína. Maju sústavne podtočený motor. Ani si neviem predstavit ako ho maju zakarbonovaný. Takže máme aj my z manuálom začat podtáčat a problem je vyriešený

OPEL ASTRA 1,4 Turbo, 150k - r.v. 2015