zadní nárazník - větrací mřížka (?)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Niraj

zadní nárazník - větrací mřížka (?)

Příspěvek od Niraj »

Zdravím.

V servisu mi oddělávali zadní nárazník a od té doby mi někde v kufru cosi za jízdy po nerovnostech klepalo.
Nakonec jsem objevil v pravé zadní boční "kapse" jakousi plastovou bílou mřížku s klapkami, která se tam celá kvrdlala - viz příloha.
Byla špatně zacvaklá, pokusil jsem se ji docvaknout, ale moc místa tam pro ruce není, tak nevím. Snad se to povedlo.
Nicméně stále tam klepou ty klapky. Podle mýho, když auto hrkne, tak ty lamely poskočí a klepnou. Dříve jsem ale žádné klepání nepozoroval, tak je mi to divné.

Chtěl bych se zeptat:
1) co je to za mřížku, jestli opravdu odvětrávání.
2) jak má být celá tam mřížka umístěn. já ji mám lamelami směrem dolů = v klidu jsou zavřené. Kdyby to bylo "vzhůru nohama", tak by byly otevřené a při hrkání by to možná neklapalo. Nemohli mi to v servise celé otočit?
3) jak to vůbec funguje? v klidu jsou lamely zavřené (teda jestli to tam mám správně, kdoví co mi tam s tím dělali). Jak to tedy odvětrává?
4) dále tam byla jen tak volně nacpaná nějaká hadrová/textilní vycpávka. Narvali mi ji tam jen tak, určitě tam ale má mít nějaké přesně dané místo.

Můžete mi poradit, jak to celé dát do pořádku?

Díky

j.
Přílohy
20201021_145210.jpg
Opel Zafira 1.8, 88kW, r. 2014. Najeto 180 tis.km
Litomyšl
Reklama

Odpovědět

Zpět na „Zafira B“