uvažuju nad novou faceliftovanou Insignií GSI ST. Tedy dívám se i na jinou střední třídu. Superb, Passat. Ale Insignia mi přijde poměrem cena výkon o kus jinde. Za milion to samé u konkurence fakt nedostanu. Francouze nechci.
Mám trochu strach z podvozku a těch 20 palcových kol. Přeci jen to má být i rodinný vůz.
Momentálně mám Octavii 3 Combi 1.8TSI se standartním podvozkem z roku 2013, tj z prvních kusů a měl jsem tam i 18" kola a ta zadní, ikdyž víceprvková náprava tam není uplně odladěná. Prý to později změnili, ale s takovým autem už jsem nejel a tak nemůžu posoudit. Insignia má větší kola, takže výška pneumatiky bude skoro stejná. Tak si říkám, že s adaptivním podvozkem by to mohlo být i lepší, ne?
Láká mě čtyřkolka, protože jízdní vlastnosti Octavie v zatáčkách nejsou navzdory docela tvrdému podvozku nijak slavné. Na rovině budou ty auta akcelerací srovnatelné, což mi asi vyhovuje a ve výsledku by to byl posun...
Dají se na auto dát i menší kola? Třeba osmnáctky, jestli to brzdy umožní?
Má někdo zkušenost s předfaceliftovou verzí a může s Octavií porovnat? Ta je celkem běžným autem ve kterém jel snad každý..... Ikdyž s 1.8 a víceprvkem asi ne...
Přemýšlím, kde na jižní moravě by mohli mít brzy gsi k vyzkoušení?
Díky
Ender