Chyba P0011

Návody, opravy, rady, tipy

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
marselino

Chyba P0011

Příspěvek od marselino »

Ahoj
Chci přispět radou k jednomu z možných řešení při hlášce chyby P0011 u Insi 1,5 ST, 122Kw (r.v. 2018 a výš):
Na displeji se mi začala objevovat občas hláška "výkon motoru snížen". Mám doma jednoduchou diagnostiku a ta mi sdělila chybu P0011.
Fázový posun mezi klikovkou a vačkou. Obvykle to značí buď vytahaný rozvodový řetěz, nebo podobnou závadu v rozvodech. Protože můj motor nejeví známky opotřebení rozvoďáku (hlučný chod na volnoběh atd., pátral jsem nejdříve po drátech (kuna) a čidlech (senzorech). Při odpojení kontaktů jednoho z ventilů ovládání sací vačky, jsem zjistil, že v tom konektoru je olej. Ve druhém na výfukové straně nebyl. Usoudil jsem, že tam olej nemá co dělat a senzor Vačky jsem zakoupil (FEBI Bil Stein plus za cca 1000 CZK/kus na PEMA.cz). Vyměnil ho a zatím dobrý. Vzhledem k mému nájezdu cca 105 tKm, jsem raději vyměnil i ten výfukový senzor vačky preventivně. Oprava vlastními silami, kde stačí sejmout kryt motoru (jeden torx, olejové víčko a odklapnutí krytu), z pohledu řidiče jsou ty senzory po pravé straně motoru na boku u rozvodových kol a air boxu. Drží na šroubu 10 mm.
Snad to někomu pomůže. Než to dá do servisu, kde pár tisíc vyvalíte jen za diagnostiku.
Reklama

Odpovědět

Zpět na „INSIGNIA – Jak na to“