Škubání motoru, nepravidelný volnoběh
Moderátor: Moderátoři
Škubání motoru, nepravidelný volnoběh
Zdravím pánové. Prosil bych o radu. Měnil jsem celý motor na OPEL VECTRA B 1.6 16V, kód motoru X16XEL. Po výměně motoru vše v pořádku startování, volnoběh a výkon na jedničku. Asi zhruba po dvou týdnech se občas stalo že se rozsvítila kontrolka elektroniky motoru a motor trošku zaškubal..... Zkoušel jsem to napíchnout na diagnostický přístroj a nelze se napojit. Zkoušel jsem to pak i v jiném servisu a taky se jim to nepodařilo napíchnout na diagnostiku. Motor nedrží volnoběh, jako by se nepravidelně zvyšovaly otáčky a trošku škube. Prosím o radu jestli se někdy někdo s něčím podobným nesetkal. Díky.
- Reklama
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Re: Škubání motoru, nepravidelný volnoběh
EGR ventil
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Ok díky za radu. Zkusím se na něj zaměřit, popřípadě vyměnit a dám vědětMike.S píše:EGR ventil
pokud sto při výměně nedělal ta skoukni a vyčisti krokovej motorek klapku a egr ten pak zaslep
a mě navíc zlobil ten solenoid co pouští do sání odvzdušnění nádrže tak sem tu hadičku u sání zaslepil a odvzdušnění vyved k pravýmu podběhu elektricky sem to nechal zapojený
a mě navíc zlobil ten solenoid co pouští do sání odvzdušnění nádrže tak sem tu hadičku u sání zaslepil a odvzdušnění vyved k pravýmu podběhu elektricky sem to nechal zapojený
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
ten EGR zkus před zaslepením ještě vyčistit, někdy to pomůže
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Díky za radu, EGR Ventil jsem zaslepil a kontrolka už se nerozsvěcuje, motor nechcípá. Ale mám s ním ještě jeden problém s kterým si nevím rady, popíšu to: Při nastartování když je motor studený jede bez problémů, po chvilce jak spadnou otáčky začne motor mírně cukat, zkoušel jsem který válec to dělá a je to čtvrtý válec, poznal jsem to když jsem odpojil kábel ke svíčce tak se chod moc nezměnil, není to přímo že by vynechával ale ten čtvrtý válec jede nepravidelně. Zkoušel jsem vyměnit svíčku, modul zapalování i vstřikovač a beze změny, tlaky ve válci taky v pořádku. Zajímavé je že po nastartování jede motor bez problému a cca za necelou minutu to začne škubat. Děkuji moc za radu.
Mám ůplně stejnej problém,akorát na 2 válci,EGR jsem zaslepyl,svýčky nový,kabely taky,rozvody dobrý,palivový čerpadlo vyměněný,filtr taky,vstříky jsem prohodil,a problém zůstal na 2 válci,Zapalovací modul jsem taky zkoušel,tlaky mezi 13 a 15.Heeeelp!
skouk bych a očistil konektory od ŘJ měl sem kdysy podobnej problém utápěl se mi válec v benzínu ŘJ nezavírala jeden vstřik musel sem sehnat jinou.co říká diagnostika
prohlíd bych vedení konektory od řj ke vstřikům-oxidace nalomenej kabel
prohlíd bych vedení konektory od řj ke vstřikům-oxidace nalomenej kabel
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
Co přidírání ventilů?Jak to tady taky někdo popisuje,ale dělá mi to už půl roku,myslím,že by už musely shořet.
Zdravím chlapy, mám problém.Mám opel vectra B 1998 1.6 16V 74Kw Když nastartuju motor vše v pořádku...jakmile se zahřeje rozsvítí se kontrolka elektroniky motoru a okamžitě se mírně zvýší otáčky motoru, auto se okamžitě zahřeje mírně nad 90 stupňů a na volnoběh se mi zasekává plyn a drží otáčky...další problém myslím že z víčka uniká olej může mi prosím někdo poradit co stím?? Děkuju