lambda sonda + snímač váčkových hřídelí

1994-

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Martin Omega

lambda sonda + snímač váčkových hřídelí

Příspěvek od Martin Omega »

Zdravím pánové.Mám Omegu r.v. 98 2.0 16V 100kw a chtěl by jsem se zeptat zda někdo neví jestli může být Lambda sonda nebo snímač váčkových hřídelí spatný aniž by psal poruchu na palubní desce. A jestli ano tak jestli může jedno z nich dělat neplechu s motorem. Při sešlápnutí plynu motor škube. Vyměnil jsem svíčky,kabely,zapalovací modul,vstřikovače,váhu vzduchu,snímač otáček klikové hřídele,teplotní čidlo,filtry a těsnění pod sání a dál už mě nic nenapadá kromě te Lambdy nebo toho snímače ale nevím nevím.Mockrát děkuji za odpovědi a případné rady.
Reklama

m.artty
Kontaktovat uživatele:

Re: lambda sonda + snímač váčkových hřídelí

Příspěvek od m.artty »

Mě ještě napadá věcí.... co benzínové vedení (hadičky, trubičky) je to v pořádku? co benzínové čerpadlo, dává dostatečný tlak? Tuším, že by měla tlačit 2 bary....

Lambda by se určitě rozsvítila kontrolku.... snímač na vačce nevím.
Opel Kadett GSi cabrio ---> Obrázek

Opel Astra 1,7 TD ---> Obrázek
Martin Omega

Příspěvek od Martin Omega »

Ano ohledně benzínového vedení by jsem řekl že není žádný problém. A čerpadlo si taky myslím že je ok. Když po vypnutí motoru povolím hadici na vstřikování tak to vystřelí až moc ale popravdě jsem to neměřil. A venku jsem měl vstřikovací lištu a zkoušeli jsme jaký je tlak při startování a přidávaní plynu a ok vstřikuje perfektně. Včera jsem prohledával net a myslím podle toho co vše jsem našel že by to mohlo být EGR ventilem. Opravuji auta a zatím jsem se nepotkal nikdy s něčím s čím by jsem si nevěděl rady ale tohle mi už leze na nervy když se pořád snažím něco vyměnit a pořád nic...
m.artty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Ještě mě napadla jedna věc. Není přicpané vedení co vrací přebytečný benzín do nádrže? To by sice spíš byl problém při volnoběhu a v otáčkách by to bylo lepší.... raději bych se na to podíval.
Opel Kadett GSi cabrio ---> Obrázek

Opel Astra 1,7 TD ---> Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Omega“