tempomat

Moderátor: Moderátoři

Pokert

tempomat

Příspěvek od Pokert »

Ahoj Opláci,

zrovna jsem si přivezl Opla Vectru 1,9 TDCI 110kW 2007, navigace , xenony atd. skrátka v plné palbě, kromě tempomatu.
Prosím o radu, co je potřeba k instalaci tempomatu (kromě páčky) a případně odkaz na postup, nebo odkaz na někoho, kdo to udělá za rozumný peníz. No, vlastně myslím levně. :)
Nejradši bych si to ale udělal sám. Jen nevím, jestli stačí páčku jen zapojit a nebo se musí něco programovat.

Mockrát děkuji za všechny podněty a rady.

Přeji všem šťasné kilometry!

LP
Reklama

peter.eu

Re: tempomat

Příspěvek od peter.eu »

Chce se nejdrive podivat zda mas v aute nainstalovany cidlo na spojce,jestli ze jo tak si koupit novou packu,u opla cca 1700 nova,instalace packy je jednoducha,zvladne opravdu kazdy,pak zapnout tempomat v RJ auta,jde udelat treba i pres op-com.pokud mas nejakou otazku tak se klidne ptej.
Petr
ex Vectra GTS 2.0T Elegance 129kW
Tigra TwinTop Design Edition 1.8 16V 92kW
Vectra C Caravan 1.9 CDTi 110kW Cosmo
Fritol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fritol »

všechny dieseli mají spinač spojky v tvem připadě stačí vyměnit pačku a naprogramovat tempomat do jednotek.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Pokert

Příspěvek od Pokert »

No tak to je chlapi skvělá zpráva!
Páčku zkusím sehnat někde na vrakáči, páč jsem dost vyčichlý z peněz :)
To čidlo spojky se dá někde najít? Abych nekoupil páčku a pak zjistil, že ji mám na nic.
Předpokládám, že naprogramovat tempomat do ŘJ asi nepůjde na koleně, že? Na kolik to asi vyjde? Musím do autorizovaného servisu?
Taky jsem tady četl, že některým nesvítí kontrolka tempomatu. Může mě to potkat?

Fakt moc díky za odpovědi!
jus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jus »

jak uz pisal Fritol vsetky diesle ten spojkovy spinac maju, a povolenie tempomatu v CIM na Tech2 u nas v autorizaku stoji cca 70€ :roll: uz som cital ze to niekto dokazal s OP COMom ale co poznam z realu tak to slo len cez Tech2. a s kontrolkou je to tak 50/50 ;)
CORSA B 1,0 12VCity 1999
MERIVA B , A14NEL turbo 120k COSMO r.v.2010
VECTRA C 1,8 16V rv.2003 (EX)
marty14

Příspěvek od marty14 »

Dělal jsem to v Ostravě.V servisu jsem seděl s mechanikem v autě a udělal mi denní svícení,tempomat a kouknul na km v ř.j,lišily se o několik desítek km.Stálo to asi 600kč(cena za napojení tech2).Páčku jenom vyškubneš a nacvakneš novou s tlačítky.Na palubce mi nesvítí symbol tempomatu.V poslední době se mi tempomat sám vypíná po několika sek.zcela nepravidelně.Nevíte někdo co s tím?
vectra c 1.9cdti 88kw 2005 kombi
peter.eu

Příspěvek od peter.eu »

Delal sem si to sam pres op-com a je to prace max na 5min.
ex Vectra GTS 2.0T Elegance 129kW
Tigra TwinTop Design Edition 1.8 16V 92kW
Vectra C Caravan 1.9 CDTi 110kW Cosmo
Pokert

Příspěvek od Pokert »

Do Ostravy to mám kousek a 600Kč je vpoho. Mohl bych dostat kontakt?
Lukasek

Příspěvek od Lukasek »

Mne vyšel tempomat v autorizáku na: 1243,- páčka + 586,- montáž a programování ( po slevě na materiál 30%, na práci 15%). Spojkový spínač už v autě byl. Vše funguje jak má, svítí i kontrolka 8-)

Cena páčky je tím docela konkurenceschopná. Nevěřim že jich na vrakovištích bude mnoho a když už jsem našel použitou přes net, tak vyšla na 1200,- + poštovné. Takže jasně zvítězila varianta nová páčka, u které se nemusim bát, že v ní za měsíc něco odejde.
GTS
Fritol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fritol »

no je to myslim potřeba naprogramovat do CIM, UEC, IPC :) ale ted si nejsem jistej.. :)
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Odpovědět

Zpět na „VECTRA C – Autorádia + navigace + elektronika“