Vectra A rok91 motor C16NZ škytá
Moderátor: Moderátoři
Vectra A rok91 motor C16NZ škytá
Zdravím chlapci,
potřebuji poradit. Moc tomu nerozumí, tak že každý Váš příspěvek je pro mne důležitý.
Dnes jsem sundal kryt, kde je potenciometr otáček. Našel jsem v něm šedou tekutinu. Auto mi poslední dobou hrozně jezdí ve vysokých otáčkách, škytá a nemá na 16ku sílu. vyměnil jsem všechny filtry a odvzdušnil jsem přívod benzínu a stále to trvá. Co mne vadí je ta šedá tekutina pod krytem, kde se vstřikuje benzín. ještě jedna podivuhodnost je, že mi dlouho trvá než nastartuju, jako u diesla. Prosím o radu a za každou pomoc moc děkuji. Honza
potřebuji poradit. Moc tomu nerozumí, tak že každý Váš příspěvek je pro mne důležitý.
Dnes jsem sundal kryt, kde je potenciometr otáček. Našel jsem v něm šedou tekutinu. Auto mi poslední dobou hrozně jezdí ve vysokých otáčkách, škytá a nemá na 16ku sílu. vyměnil jsem všechny filtry a odvzdušnil jsem přívod benzínu a stále to trvá. Co mne vadí je ta šedá tekutina pod krytem, kde se vstřikuje benzín. ještě jedna podivuhodnost je, že mi dlouho trvá než nastartuju, jako u diesla. Prosím o radu a za každou pomoc moc děkuji. Honza
- Reklama
Re: Vectra A rok91 motor C16NZ škytá
1,6 nemá sílu ani když funguje jak má
a teď vážně, šedobílá tekutina by mohly být emulze oleje a vody a ke vstřikování se dostane přes oddech z motoru. Podívej se na víčko, kam se dolévá olej. Pokud tam bude ta samá tekutina, tak je buď prasklá hlava nebo těsnění pod hlavou po smrti.

a teď vážně, šedobílá tekutina by mohly být emulze oleje a vody a ke vstřikování se dostane přes oddech z motoru. Podívej se na víčko, kam se dolévá olej. Pokud tam bude ta samá tekutina, tak je buď prasklá hlava nebo těsnění pod hlavou po smrti.
Lexus LS600h a k tomu pár Opelů.
Pod víčkem je čisto jen olej, ale teď mi to začalo i chcípat, když z rychlosti 80 sjedu na 50, zřejmě bude zasviněné čerpadlo, protože benzínový filtr je nový. Tak už nevím a známý mne upozorňoval, že je to stále na opravu, opravíš jedno a druhý jde do háje. Jenže jsem docela spokojený a ž na ty neduhy.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
je třeba si uvědomit, že to není nové auto

Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.
Dělá něco kontrolka motoru? Oranžová s bleskem?
Kontrolka oleje, je při jízdě klidná, ale jak jsem již psal při rychlosti 80 a stáhnu na 50 problikne a hned se motor vypne. Nevím co to je, zřejmě to bude zašpiněné čerpadlo. Co mi vadí je ta šedá tekutina pod krytem, kde je potenciometr na otáčky. Jak se dají svépomocí snížit otáčky, když je to řízené jednotkou?
Já se ale neptal na kontrolku oleje.... 

Sorry, ne ta nic nedělá
OK, tak to vezmeme nejprve od běžné údržby.... svíčky a kabely a víko rozdělovače a palec rozdělovače toho mají kolik za sebou? Ještě než se budeme dostávat někam dál, zkusil bych profouknout zpětné vedení do nádrže, pokud by bylo přicpané, auto se bude v nižších otáčkách dusit.
Díky za radu, už jsem to udělal a jezdí, bylo to ucpané, zpětně a ještě zaneřáděná nádrž. O víkendu ji musím ji nějak svépomocí vyčistit. raději vyměním, všechny těsnění v motoru, dle známého a uvidíme, co se dále podělá. Jinak díky moc za pomoc.