Jak ovládat Tempomat na V6 2,5i

1994-

Moderátor: Moderátoři

henry
Kontaktovat uživatele:

Jak ovládat Tempomat na V6 2,5i

Příspěvek od henry »

někdy se mi to povede ale někdy nevim, hlavně při malých rychlostech kolem 50km/h . při rychlejší jizdě již nemam vetší problém...
Jak je to se správným spuštěním tempomatu tedy? díky.
Opel Omega 2,5 V6,černá, 225000km, Recaro seačky, Snížený podvozek, tvrdé pérování, Opel Omega 2,0 16V CD LPG Zel.met. základ, zvýšená světlá výška, měkké pérování,300000km
Reklama

hanysek75

Re: Jak ovládat Tempomat na V6 2,5i

Příspěvek od hanysek75 »

měl by fachat od 30 km/h
zafira y20dth 2001 davidův pp,tempomat
agila 1,2 2004
opcom v1.39 en
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

tak tak, i kdyz neznam nikoho kdo by pri 30km/h jezdil na tempomat :mrgreen:
henry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od henry »

díky za reakce , mě spíš zajímá správný postup při sepnutí tempomatu...a je jedno při které rychlosti no...
Opel Omega 2,5 V6,černá, 225000km, Recaro seačky, Snížený podvozek, tvrdé pérování, Opel Omega 2,0 16V CD LPG Zel.met. základ, zvýšená světlá výška, měkké pérování,300000km
Majesty

Příspěvek od Majesty »

Nevím přesně jak vypadá ovládání tempomatu u Omegy, ale předpokládám, že nějak podobně jako u Astry nebo Zafiry. To znamená, že je ovládání na čelní (boční) části páčky. Je rozděleno na dvě části horizontálně, horní je kolébkový ovladač, kdy na jednu stranu dáváme rychlost plus a na druhou zase mínus. Při stlačení tlačítka se znamením plus, směrem k budíkům (od sebe), aktivujeme tempomat, následně tím stejným stiskem a přidržením přidáváme rychlost, zmáčknutím a přidržením druhé části (k sobě) ubíráme rychlost. K vypnutí tempomatu využíváme spodní část páčky, kdy se při stisku tempomat vypne. (Případně je stejné ovládání rozděleno vertikálně, kde k ovládání využíváme bližší část a zadní část je k vypnutí.) Stejně tak se Tempomat vypne v okamžiku použití brzdy, jak je to se spojkou přesně nevím, kupuji jen automaty. Ale většinou jde se zapnutým tempomatem normálně řadit, až při delším sešlápnutí spojky se deaktivuje třeba při přeřazení zrovna spomalí auto před námi, tak chvíli přidržím spojku. Takže pokud se ti nedaří vždy sepnout, potom by mohl být problém buď v položené noze na spojce, kdy je pedál velmi mírně sešlápnut, případně stejný problém s brzdou a nebo může být problém v samotném ovládání, kde by mohl být špatný kontakt. Já třeba měl u Astry něco podobného a bylo třeba tlačítko stisknout dost silně, jinak se nesepnul tempomat. Třeba teď u Vectry mi stačí jen dotek....
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
(5/2006, 110kw, automat)EX Coupé - The Golden Queen of Majesty
GALERIE
m.artty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

milosh píše:tak tak, i kdyz neznam nikoho kdo by pri 30km/h jezdil na tempomat :mrgreen:
Já jezdím s tepomatem jedině, když jedu delší cestu po okrskách, tak si přes vesnice zapínám tempomat na 50 km/h. Jinak jsem ho jindy asi nepoužil. Na dálnici to nejde, protože když si dá člověk 130 km/h tak to se v pravém jet nedá a v levném akorát zdržuje :roll:
Opel Kadett GSi cabrio ---> Obrázek

Opel Astra 1,7 TD ---> Obrázek
Mirpie

Příspěvek od Mirpie »

tempomat nikdy nevyužiju. Na cestě z Brna do Prahy vůbec. Když jsem jel do chorvatska, tam mi trochu už chyběl, začala mě bolet noha v kotníku, ale na vzdálenosti pod 600km mi to přijde zbytečný, jel jsem ted do Slovinska do Ljubljnay a tempomat jsem taky nevyužil. Jde o hustotu provozu. Na D1 nepoužitelný.
Omega Caravan 2.2 (Z22XE) Elegance 2001
henry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od henry »

Tak sem na to přišel, měl sem lechce nohu na spojce a proto to někdy seplo a někdy ne, když dam hnáty s pedálů tak to maká díky všem.
Miro
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miro »

jooo noha na spojce je parádní věc ;)
Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.
Majesty

Příspěvek od Majesty »

henry píše:Tak sem na to přišel, měl sem lechce nohu na spojce a proto to někdy seplo a někdy ne, když dam hnáty s pedálů tak to maká díky všem.
Jak jsem psal.... :D Velmi častá závada. :lol:
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
(5/2006, 110kw, automat)EX Coupé - The Golden Queen of Majesty
GALERIE
Odpovědět

Zpět na „Omega“