Vectra A v potížích

1988-1995

Moderátor: Moderátoři

amiigo

Vectra A v potížích

Příspěvek od amiigo »

Zdravíčko přítomným, mám menší problém u sve vectřice, poslední dobou nestartuje a chcípá, v plném záběru ve 3, 4 tisících se rosvítí kontrolka motoru a chcipne. pak dlouho nenastartuje. už byla 3x u "lékaře" ale nic ji nezjistili, vyměna rozdělovače, svíček, kabelu, indukční cívky a holka zlobí pořád,... rád bych se zeptal, zda s tím nemá někdo nějaké zkušenosti, a neporadil.... díky za jakoukoliv reakci
Reklama

Trdlo
Kontaktovat uživatele:

Re: Vectra A v potížích

Příspěvek od Trdlo »

Špatná diagnostika, pokud se rozsvítí kontrolka, musí být záznam o příčině problému. Chce to někde nechat udělat pořádně diagnostiku.
Kecám do všeho, ale nerozumím ničemu!!!
amiigo

Příspěvek od amiigo »

díky za tip, diagnostika byla dělaná 2x... poprvé nic nezjištěno, podruhé byl azjištěna závada "klapky volnoběhu" což ovšem říkali, že to nemuže být tím, když mi to scípne v plném záběru i do kopce...
denny

Příspěvek od denny »

amigo-hlavně napiš co je to za typ motoru,jsou totiš veliké rozdíly v systémech a jednotkách.
Jestli jde o C16nz,tak se buď pos..rá rozdělovč nebo je /a to je častější/problém s jednotkou Multec.
amiigo

Příspěvek od amiigo »

no, ať hledám jak hledám, toto označení sem na autě nenašel,ani jemu podobné, nevím kde bych ten typ mohl najít,ale je to 1.6i 55KW r.v.93 příští týden je opět objednán k "lékaři" ale vžydcky jak to tam mají, vectra se asi lekne a jede... přijedu dom, a zlobí jak malá... golegové v práci mi radí kouknout se na váhu vzduchu, a na te diagnostice jim to vyhodilo tu klapku volnoběhu, tak tyto informace dostane "lékař"... já už fakt nevím... o motorech toho moc nevím, a zkušenosti taky moc nemám, zkusil sem to tady jestli se s tím někdo setkal... na problém s jednotkou multec nebo jak to bylo, "lékaře" taky upozorním :) díky za reakce....
mexxo

Příspěvek od mexxo »

amiigo píše: je to 1.6i 55KW r.v.93
Tak to bude práve C16NZ. Inak typom sa začína výrobné číslo motoru a malo by byť aj v TP. (aspoň u nás je)
Trdlo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trdlo »

Mexxo, jak jsi to poznal? 1.6 55kW má u Vectry A motor: E16NZ, 16LZ2, C16NZ, C16NZ2. ;)
Kecám do všeho, ale nerozumím ničemu!!!
amiigo

Příspěvek od amiigo »

děkuji pánové za reakce, koukal jsem do TP a je to teda C16NZ ... ale v podstatě nevím co tohle řeší můj problém, mám se teda ohlížet na jednotku a samotný rozdělovač???
denny

Příspěvek od denny »

amiigo píše:děkuji pánové za reakce, koukal jsem do TP a je to teda C16NZ ... ale v podstatě nevím co tohle řeší můj problém, mám se teda ohlížet na jednotku a samotný rozdělovač???
Jo chlape kdyby to bylo tak jednoduché s radama po netu nebo tlf,tak nebudu mít v dílně vybavení za x set tisíc,ale založím si linku jako na sex ,budu ležet u tv a za 50,-na minutu radit a opravovat hubou.Jen se snažíme tu nějakou tou radou přispět,aby to mohl na zakladě toho tvůj mechanik blíže hledat.Víc ti asi nepomůžeme :(
amiigo

Příspěvek od amiigo »

já vím, jsem rád i za tohle... děkuju, nicméně, nevíte o nějakém člověku, co se tady tím zybývá a je v dosahu Ostravy, Frýdku místku ?... já jen že ten "muj" mechanik, nemá na mě moc času... a už to tam měl 2x a neporadil si... vím, že takové případy nejsou lehké na zjištění, ale jako zákazník a uživatel vozu bych rád jezdil v co nejdřívějším čase , rozumíme si :)
Odpovědět

Zpět na „Vectra A“