Spínací skřínka problém s otáčením klíče.
Moderátor: Moderátoři
Spínací skřínka problém s otáčením klíče.
Zdravim vás a prosim o radu mám opel vectra B 2.0 DTI 16V r.v.2000
Když strčim klíček do spínačky jde snim strašně blbe otáčet musim ho vždycky ladit aby s nim šlo otočit na 1.polohu a pak ještě i na 2.pak auto krásně startuje mám problem jen s tim že nejde nebo blbe jde otočit klíčkem..
Tak se chci zeptat jestli když vyměnim spín ačku a budu do ní mít její klíč jestli to stačí jen přehodit a budu jezdit nebo je potřeba nějaká programace nebo zaučení klíčku kvuli imobilizeru ...děkujji za rady a zkušenosti.
Když strčim klíček do spínačky jde snim strašně blbe otáčet musim ho vždycky ladit aby s nim šlo otočit na 1.polohu a pak ještě i na 2.pak auto krásně startuje mám problem jen s tim že nejde nebo blbe jde otočit klíčkem..
Tak se chci zeptat jestli když vyměnim spín ačku a budu do ní mít její klíč jestli to stačí jen přehodit a budu jezdit nebo je potřeba nějaká programace nebo zaučení klíčku kvuli imobilizeru ...děkujji za rady a zkušenosti.
- Reklama
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spínací skřínka problém s otáčením klíče.
stačí kdyz vyměníš spinačku s kličem co do ni patří.. ! ale pozor aby si nemusel programovat Imo. musíš přehodit z tveho stareho kliče do toho noveho tvuj imo čip...
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
možná se ptám blbě jak? přehodit ten najdu někde v tom plastovim pozdře toho klíčku?
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
jj najdeš to v tom plastovem pouzdře nevim teda jaky maš kliček jestli to Učko s dalkačem nebo ten obyč. klič..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
s dálkáčem...
Ta vložka zámku spínačky se dá "zrepasovat".Žádná věda.Vyndal jsem jí,doma v obýváku rozmontoval - vyskočily na mě planžety a pérka,pak jsem to hoďku lícoval a spínačka maká jako nová.Nemám druhý klíč a nemusim študovat,který kam patří.Navíc pochybuji,že ty náhrady v sobě mají prostor na vložení immo čipu.Musel bych tahat oba.Už kvůli DO.Kdo se toho bojí,ať si najde šikovného zámečníka.Můj odhad je tak 500,- a jste spokojení oba.
Naposledy upravil(a) Jenicek dne 20 srp 2012, 20:50, celkem upraveno 1 x.
ex VeB X18XE nyní Prase 3BG AVF 4motion
myslel jsem že bych prohodil planžety a měl bych furt jeden klíč... a dyštak mohl bych se zeptat na nějakej podrobnější popis tý ´´repase´´te spínačky? jestli bych si stim poradil?
Nejprve tu vložku musíš demontovat ze zámku řízení a pak rozebrat... Máš SZ.
ex VeB X18XE nyní Prase 3BG AVF 4motion
- Hellborn
- Kontaktovat uživatele:
Nechci zakládat nové téma a sem to docela patří.
Potřebuji demontovat celou spínacíčku včetně toho kovu, co drží spínačku k tyčí řízení.
Zřejmě to funguje i jako zámek volantu.
Spínačka funguje, klíček k ní mám, jen ji potřebuji demontovat.
Hleděl jsem na to dnes asi hodinu a nenašel jsem nic, co by se povolovalo
Potřebuji demontovat celou spínacíčku včetně toho kovu, co drží spínačku k tyčí řízení.
Zřejmě to funguje i jako zámek volantu.
Spínačka funguje, klíček k ní mám, jen ji potřebuji demontovat.
Hleděl jsem na to dnes asi hodinu a nenašel jsem nic, co by se povolovalo
1) Frontera 2,2 DTL
samozřejmě že ne jsou tam zatrhávací šrouby potřebuješ na to majzlík a kladívko...
ty šrouby vypadají takto:
a když se dotáhnout tak se urve ta část s šestihranem a zůstane jen kulatá hlava kterou je potřeba majzlíkem povolit a pak to jde rukou nebo šroubovákem..
ty šrouby vypadají takto:
a když se dotáhnout tak se urve ta část s šestihranem a zůstane jen kulatá hlava kterou je potřeba majzlíkem povolit a pak to jde rukou nebo šroubovákem..
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995