Chcel by som poprosiť o radu, je treba vymeniť pletenec na výfuku, teda vyrezať, pribodovať, potom by sa obvarilo mimo auta. Alebo ako to robíte? Pri zváraní stačí odpojiť baterku?
Dík za radu.
Zváranie výfuku
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: Zváranie výfuku
pokud je pletenec dobře přístupný na voze tak ho stačí jen vyříznout, a navařt novej,
pokud nemáš high voltage killer, tak baterii před svařováním odpoj
pokud nemáš high voltage killer, tak baterii před svařováním odpoj
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
Bude-li se vařit elektrodama anebo céóčkem, tož jednoznačně baterku odpojit, při vaření autogenem to není zas tak úplně nezbytný, nicméně odpojení svorek aku už taková práce navíc není...
W124 E320 R6 Coupé 1994
OK, díky. A niečo sa pri odpojení baterky vynuluje? Ja s Oplom nemám skúsenosti. Bude treba niečo nastaviť? napr. na GIV treba nastaviť iba el. okná.
radio, el.okna, pokud mají automatické dojezdy
Omega Caravan 2.2 (Z22XE) Elegance 2001
Osobne baterku neodpojuju a klidne si i nechavam hrat radio pri svareni a nikdy zadnej problem nebyl, v podstate se tam neba duvod nekde objevovat nejaky nebezpecny napeti, kdyz se svari blizko pripojeni druhyho kabelu, navic pri svareni CO je tam par voltu
Ale je to muj vrak a klidne to risknu, stejne uz mi nefunguje ani central ani vnitrni svetlo, uz se tam toho nema moc co rozbit
Ale je to muj vrak a klidne to risknu, stejne uz mi nefunguje ani central ani vnitrni svetlo, uz se tam toho nema moc co rozbit
já osobně taky baterku neodpojuju ale už sem znova drátoval vyhořelou elektriku v motoru po sváčení COčkem byl to favorit
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW