osvětlení interiéru

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
poncijak

osvětlení interiéru

Příspěvek od poncijak »

Zdravím.

Mám vůz OPEL VECTRA B CARAVAN 2.0 DTI r.v. 2000 a potřebuji poradit s osvětlením v interiéru.
V příručce jsem se dočetl, že svítidla u vnitřního zpětného zrcátka by se měla dát rozsvítit povytažením přepínače světel.. Přepínač povytáhnu ale nic se nerozsvítí.. Tato svítidla mohu rozsvítit pouze při nastartovaném motoru stisknutím tlačítek u svítidel.. Nikde jsem se nedočetl jak toto spravit, tak doufám že se na tomto fóru někdo najde..
A ještě jednou k osvětlení.. Jsou podsvícena tlačítka pro zadní a přední mlhovky? Při jízdě za tmy jsem si chtěl pod mlhu posvítit, ale nemohl jsem příslušné tlačítko nalézt protože nesvítí..

Díky všem za odpovědi a za pomoc :)
Reklama

Hellborn
Kontaktovat uživatele:

Re: osvětlení interiéru

Příspěvek od Hellborn »

U předfaceliftových verzí se světýlko interieru zapíná opravdu vytažením otočného spínače světel (u škodovek se tak zapínají mlhovky).
U faceliftu už se většinou dělaly stropní svítidla s vypínačem na nich a tam už to jinak než přímo na světlech zapnout nejde.
1) Frontera 2,2 DTL
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

to poncijak: ta světýlka, která rozsvěcíš tlačítky přímo na nich, jsou tzv. čtecí lampičky a dají se rozsvítit skutečně pouze tak, jak píšeš, aspoň na Omeze je to tak zapojené...
W124 E320 R6 Coupé 1994
LordMMX

Příspěvek od LordMMX »

mama má pofaceliftový sedan a tam sa dá osvetlenie zapnúť aj povytiahnutím spínača svetiel ale aj priamo spínačom na osvetlení interieru...

zase čo ja mám predfacelift. kombi tak na tom to fakt ide len spínačom svetiel.
Opel Corsa 1.0 X10XE r.v. 1998, 2x Airbag, EPS
Opel Vectra Caravan 1.6i r.v. 1997, 2x Airbag, AC, 2x Electric Windows - PREDANÁ 15.9.2012
Daewoo Nexia GLX 1.5 16v r.v. 1996, Airbag, AC, ABS, 4x Electric Windows
Hellborn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hellborn »

Já mám na faceliftu xenony a tam můžu tahat za spínač světel jak chci a maximálně mi zůstane v ruce. Zapnout to jde jen na stropním světle jako takovém.
Možná záleží, jaká tam jsou světla, ale to i připadne že tohle by nemohli soudruzi vymyslet, takovou kombinaci :)
1) Frontera 2,2 DTL
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Nevím přesně, jak to má Vectra, ale abyste mi rozuměli - Omega má ve stropním světýlku čtyři žárovičky, dvě se rozsvěcují klasicky vždy při otevření dveří (nejde to vypnout) a pak se zpožděním zase normálně samy zhasnou anebo je lze rozsvítit povytažením tlačítka na zapínání světel, další dvě jsou ty čtecí lampičky obsluhované tlačítky přímo na nich... :oops:
W124 E320 R6 Coupé 1994
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“