vlastním VC 1.9 CDTi, r.v.2007. CD30, displej jako ve VB, takový old school ale s BC Mám automatickou klimu,ale ne tu dvouzónovou.
A teď moje dotazy...
Je možné bez větších problémů záměnu rádia např. za to s navigací? Samozřejmě jako komplet i s barevným displejem. Ten můj stávající vypadá hrozně v autě z roku 07.
A druhý můj dotaz je ohledně té klimatizace. Je vůbec možné dodělání dvouzónové klimatizace? Rád bych to ovládal pomocí těch dvou otočných ovladačů s tím, že data se zobrazují na displeji.
Ahoj, dodělat jde všechno, jde jen o to kolik chceš investovat, je to všechno dost drahé - pokud máš úplně základní displej, budeš potřebovat i jiné kabelové svazky. Tedy výměna např. za radio s navi typ CD70 obnáší radio: cca 250-300€, CID display - cena obdobná 250-300€, dá se sehnat i celý komplet levněji. Dále nový rámeček s ofuky kolem displeje, RGB propojovací kabel , novou anténu s GPS připojením, zcela jistě i odpovídající kabelové svazky k dispeji a rádiu, no a nakonec vše programovat tech 2.
S Klimou je to skoro utopie, ikdyž jsem taky viděl že to někdo předělával - je to naprosto jiná koncepce, mnoho lidí má mylnou představu, že pouze vymění panel klimatizace za jednotku ECC (dvouzońová klima) a je hotovo, ale už při vyndání panelu je zřejmé že to není možné ECC má 2 konektory, manuální pouze jeden. V případě předělávky by se musel vyndat celý výměník a dát jiný i s motorky veškerého ovládání klapek, včetně kabeláže - je to tak zásadní že z původní klimatizace by Ti zůstal jen chladič kompresor a pár hadic.
Takže asi tak..........
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI, Elegance, AFL - Bi-xenon, RDKS, DVD 90 NAVI, CID, PDC, UHP, AHS - originální nezávislé topení EBERSPÄCHER, DWA - Alarm s Dead Lock, Power Tailgate - elektické zavírání 5 dveří, Sklopné tažné zařízení ORIS, MKJ
S tou klimatizací to vidim stejně,To by byla ohromná překopávka.Navíc těžko říct,co všechno by se vlastně muselo vyměnit.Jedině to komplet celý vzít z jinýho auta.
Pak výměna rádia a displeje,v dalším vlákně píšeš ještě o výměně světel AFL....
Jenom rádio,displej a světla se všema řídícíma jednotkama můžou přijít odhaduju tak na 30-40 tis.Kč.Plus ještě ta klimatizace.Nehledě na to,že u nás se to všechno blbě shání a většinou bude potřeba nakupovat potřebný věci na E-bay a kolikrát je potíž přemluvit prodejce,aby zboží poslal do ČR,poštovný,poškození zboží při přepravě.............
Já bych v tomhle případě asi šel jinou cestou a auto prodal a koupil jiný s odpovídající výbavou.Bylo by to bez práce a bez nervů a možná by to nemuselo vyjít ani tak draho jako ta přestavba.
Insignia B ST 2,0CDTI 125kW 2019
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Peugeot 307 1,6HDI 80kW 2005
Bylo:
Vectra C Caravan Sport 1,9CDTI 110kW 2005
Astra F Caravan 1,7TD 50kW 1997
Omega A Limousine 2,0i 85kW 1986
Škoda 105M 1986
Já to nechtěl mermomocí dělat, ale spíš se jen informovat, jak moc je to náročné.
Děkuji Vám pánové za rady a cenné informace. V závislosti na nich jsem se rozhodl na klimu úplně zapomenout Ale nedávno jsem viděl komplet rádio s navigací a displejem i s ofuky a cena byla nastavena nějak kolem 5tis. To by se ještě dalo zkousnout, pokud bych pak musel dát jen jinou anténu. Ale vůbec netuším, jak by to tam bylo s kabeláží. Ještě jsem to rozdělané neměl, takže nemám obrázek, jak to tam funguje Ale pokud by bylo ve hře pouze vyměnit kabel propojující rádio s displejem, tak by to nebyla taková hrůza...otázkou bude, jestli se tento kabelový svazek nevětví na spoustu jiných zařízení, což předpokládám bude.
Pokud seženeš komplet CD70NAVI+CID za 5tis,tak dej vědět,kde.Koupil bych taky.Normálně se to prodává tak za 700€.
Insignia B ST 2,0CDTI 125kW 2019
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Peugeot 307 1,6HDI 80kW 2005
Bylo:
Vectra C Caravan Sport 1,9CDTI 110kW 2005
Astra F Caravan 1,7TD 50kW 1997
Omega A Limousine 2,0i 85kW 1986
Škoda 105M 1986
Děkuji za info. No to je docela palba z toho ebay, ale je to komplet zase...
Ještě k tomu, kde jsem to viděl, zahlédl jsem to na serveru bazos.cz. I jsem se rozmýšlel jestli to koupit, ale jelikož jsem neměl dostatek znalostí, tak jsem to nechal tak a teď už to tam není Třeba se ještě někdy vyskytne...
Nemáte nějaký pěkný přehled, co se tam montovalo za typy rádií? Rád bych si udělal představu, za co bych to mohl vyměnit Například v servisu, když jsem to byl napíchnout na diag.software ( jelikož můj OP-COM s tím nespolupracuje) tak mi říkali, že tam mám i hlídaní tlaku v pneu, ale tato funkce je prý deaktivovaná skrze nepřítomnost čidel v alu kolech.