Upgrade výbavy

Moderátor: Moderátoři

plazivec

Upgrade výbavy

Příspěvek od plazivec »

Zdravím,

vlastním VC 1.9 CDTi, r.v.2007. CD30, displej jako ve VB, takový old school ale s BC :) Mám automatickou klimu,ale ne tu dvouzónovou.

A teď moje dotazy...

Je možné bez větších problémů záměnu rádia např. za to s navigací? Samozřejmě jako komplet i s barevným displejem. Ten můj stávající vypadá hrozně v autě z roku 07.

A druhý můj dotaz je ohledně té klimatizace. Je vůbec možné dodělání dvouzónové klimatizace? Rád bych to ovládal pomocí těch dvou otočných ovladačů s tím, že data se zobrazují na displeji.

Děkuji za rady.
Reklama

megabeda

Re: Upgrade výbavy

Příspěvek od megabeda »

Ahoj, dodělat jde všechno, jde jen o to kolik chceš investovat, je to všechno dost drahé - pokud máš úplně základní displej, budeš potřebovat i jiné kabelové svazky. Tedy výměna např. za radio s navi typ CD70 obnáší radio: cca 250-300€, CID display - cena obdobná 250-300€, dá se sehnat i celý komplet levněji. Dále nový rámeček s ofuky kolem displeje, RGB propojovací kabel , novou anténu s GPS připojením, zcela jistě i odpovídající kabelové svazky k dispeji a rádiu, no a nakonec vše programovat tech 2.

S Klimou je to skoro utopie, ikdyž jsem taky viděl že to někdo předělával - je to naprosto jiná koncepce, mnoho lidí má mylnou představu, že pouze vymění panel klimatizace za jednotku ECC (dvouzońová klima) a je hotovo, ale už při vyndání panelu je zřejmé že to není možné ECC má 2 konektory, manuální pouze jeden. V případě předělávky by se musel vyndat celý výměník a dát jiný i s motorky veškerého ovládání klapek, včetně kabeláže - je to tak zásadní že z původní klimatizace by Ti zůstal jen chladič kompresor a pár hadic. :-)

Takže asi tak.......... ;-)
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI, Elegance, AFL - Bi-xenon, RDKS, DVD 90 NAVI, CID, PDC, UHP, AHS - originální nezávislé topení EBERSPÄCHER, DWA - Alarm s Dead Lock, Power Tailgate - elektické zavírání 5 dveří, Sklopné tažné zařízení ORIS, MKJ
lubaan

Příspěvek od lubaan »

S tou klimatizací to vidim stejně,To by byla ohromná překopávka.Navíc těžko říct,co všechno by se vlastně muselo vyměnit.Jedině to komplet celý vzít z jinýho auta.
Pak výměna rádia a displeje,v dalším vlákně píšeš ještě o výměně světel AFL....
Jenom rádio,displej a světla se všema řídícíma jednotkama můžou přijít odhaduju tak na 30-40 tis.Kč.Plus ještě ta klimatizace.Nehledě na to,že u nás se to všechno blbě shání a většinou bude potřeba nakupovat potřebný věci na E-bay a kolikrát je potíž přemluvit prodejce,aby zboží poslal do ČR,poštovný,poškození zboží při přepravě.............

Já bych v tomhle případě asi šel jinou cestou a auto prodal a koupil jiný s odpovídající výbavou.Bylo by to bez práce a bez nervů a možná by to nemuselo vyjít ani tak draho jako ta přestavba.
Insignia B ST 2,0CDTI 125kW 2019
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Peugeot 307 1,6HDI 80kW 2005
Bylo:
Vectra C Caravan Sport 1,9CDTI 110kW 2005
Astra F Caravan 1,7TD 50kW 1997
Omega A Limousine 2,0i 85kW 1986
Škoda 105M 1986
plazivec

Příspěvek od plazivec »

Já to nechtěl mermomocí dělat, ale spíš se jen informovat, jak moc je to náročné.

Děkuji Vám pánové za rady a cenné informace. V závislosti na nich jsem se rozhodl na klimu úplně zapomenout :) Ale nedávno jsem viděl komplet rádio s navigací a displejem i s ofuky a cena byla nastavena nějak kolem 5tis. To by se ještě dalo zkousnout, pokud bych pak musel dát jen jinou anténu. Ale vůbec netuším, jak by to tam bylo s kabeláží. Ještě jsem to rozdělané neměl, takže nemám obrázek, jak to tam funguje :) Ale pokud by bylo ve hře pouze vyměnit kabel propojující rádio s displejem, tak by to nebyla taková hrůza...otázkou bude, jestli se tento kabelový svazek nevětví na spoustu jiných zařízení, což předpokládám bude.
lubaan

Příspěvek od lubaan »

Tady máš fotonávod co a jak: https://gallery.schuchi.com/main.php?g2_itemId=6213
Na první stránce je výměna rádia,na další výměna displeje.

Pokud seženeš komplet CD70NAVI+CID za 5tis,tak dej vědět,kde.Koupil bych taky.Normálně se to prodává tak za 700€.
Insignia B ST 2,0CDTI 125kW 2019
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Peugeot 307 1,6HDI 80kW 2005
Bylo:
Vectra C Caravan Sport 1,9CDTI 110kW 2005
Astra F Caravan 1,7TD 50kW 1997
Omega A Limousine 2,0i 85kW 1986
Škoda 105M 1986
megabeda

Příspěvek od megabeda »

Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI, Elegance, AFL - Bi-xenon, RDKS, DVD 90 NAVI, CID, PDC, UHP, AHS - originální nezávislé topení EBERSPÄCHER, DWA - Alarm s Dead Lock, Power Tailgate - elektické zavírání 5 dveří, Sklopné tažné zařízení ORIS, MKJ
plazivec

Příspěvek od plazivec »

Děkuji za info. No to je docela palba z toho ebay, ale je to komplet zase...

Ještě k tomu, kde jsem to viděl, zahlédl jsem to na serveru bazos.cz. I jsem se rozmýšlel jestli to koupit, ale jelikož jsem neměl dostatek znalostí, tak jsem to nechal tak a teď už to tam není :) Třeba se ještě někdy vyskytne...

Nemáte nějaký pěkný přehled, co se tam montovalo za typy rádií? Rád bych si udělal představu, za co bych to mohl vyměnit :) Například v servisu, když jsem to byl napíchnout na diag.software ( jelikož můj OP-COM s tím nespolupracuje) tak mi říkali, že tam mám i hlídaní tlaku v pneu, ale tato funkce je prý deaktivovaná skrze nepřítomnost čidel v alu kolech.
peter.eu

Příspěvek od peter.eu »

Tady mas seznam vsech radii podle rocniku http://www.opel-niedersachsen.de/radio.html
ex Vectra GTS 2.0T Elegance 129kW
Tigra TwinTop Design Edition 1.8 16V 92kW
Vectra C Caravan 1.9 CDTi 110kW Cosmo
plazivec

Příspěvek od plazivec »

paráda, díky za odkaz
plazivec

Příspěvek od plazivec »

ještě jeden dotaz...jsou rádia totožné z astry a ze zafiry?? Například pokud najdu CD 70 ze zafiry, bude pasovat i do mé VC??
Odpovědět

Zpět na „VECTRA C – Autorádia + navigace + elektronika“