Klepání zadní náprava
Moderátor: Moderátoři
Klepání zadní náprava
Ahoj
Neměl by někdo obrázek/schéma zadní nápravy Vectra C Caravan? Poslední dobou se mi dost ozývá tupý klepání od zadku hlavně na malých hrbolech,nebo zvlněný silnici,při větší díře nic. Začnu asi tím nejlevnějším - uložení stabilizátorů (takový ty gumy asi za 120 kč) pak ty tyčky stabilizátoru (600kč) a na konec když to nepřestane tak ramena,někdo nějaký zkušenosti nebo nápady abych zbytečně neplatil? Předem díky
Neměl by někdo obrázek/schéma zadní nápravy Vectra C Caravan? Poslední dobou se mi dost ozývá tupý klepání od zadku hlavně na malých hrbolech,nebo zvlněný silnici,při větší díře nic. Začnu asi tím nejlevnějším - uložení stabilizátorů (takový ty gumy asi za 120 kč) pak ty tyčky stabilizátoru (600kč) a na konec když to nepřestane tak ramena,někdo nějaký zkušenosti nebo nápady abych zbytečně neplatil? Předem díky
Vectra C Caravan Z19DT/88kw rok 03/2006 Diagnostika přes OP-COM pro Teplice a okolí
- Reklama
Re: Klepání zadní náprava
Většinou to dělá uložení zadního stabilizátoru, ty malé gumy.
Myslíš tyhle?
Vectra C Caravan Z19DT/88kw rok 03/2006 Diagnostika přes OP-COM pro Teplice a okolí
Ty malé gumy neklepou ale vržou při zhoupnutí auta. Co tam většinou klepe jsou ramena, ty rovné a bohužel ty nejdražší. Pěvně chytni kolo nahoře u lemu a silně lomcuj kolem dovnitř a ven. Dělávají to totiž i příčné ramena (banány) pak už jen stabilizační tyčky.
Vectra GTS Z18XE
Budou to ramena "banány" zjistíš to přesně jak píše Xandrr - jdi do dřepu chytni kolo nahoře a celou silou zkus vertikální vůli kola. Pokud to klepe je to banán. Dá se pořídit od 1000,- kč výměna není složitá.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI, Elegance, AFL - Bi-xenon, RDKS, DVD 90 NAVI, CID, PDC, UHP, AHS - originální nezávislé topení EBERSPÄCHER, DWA - Alarm s Dead Lock, Power Tailgate - elektické zavírání 5 dveří, Sklopné tažné zařízení ORIS, MKJ
Díky za rady,lomcovat jsem s tím zkoušel a ani se to nehne,žádný zvuky ani vrzání, Na předchozí VeBe jsem dělal celou nápravu,všechny silentbloky ale to byly rány jak hrom,tohle je takový tupý jemný tukání,hodně je to slyšet když se zadek odlehčí,třeba jedu z kopce a přibrzdím a je tam zvlněná silnice
Ono je to auto pd auta. Z mé zkušenosti to byla většinou ta malá guma. Může to být samozřejmě mnoho dalších věcí na nápravě, ale to zjistíte až na samotném voze. Proto to nelze jednoznačně určit. Více k tomu nemohu říci.
Jo a ty malé gumy také klepou nejenom vržou. Klepou když je vůle mezi gumou a stabilizátorem. A to tak klepou, že máš pocit, že ti upadne kolo.
Rozhodně začnu od nejlevnějšího,co kdyby. Ještě jsem si všiml že když je mokro tak to nedělá
Také bych možná dal jeden tip. Zkontrolovat tepelné štíty kolem rezervy, mě uhnily kolem šroubů co je drží a při nerovnostech klepou o vanu rezervy...
GTS