Instalace autorádia
Moderátor: Moderátoři
Instalace autorádia
Ahoj dneska jsem si chtěl vyměnit originál rádio Siemens VDO za svoje Sony, podařilo se mi všechno vyndat a Sony rádio zapojit, dokonce i chvíli hrálo, ale pak jsem si potřeboval odběhnout, vypnul jsem zapalování a Sony rádio už nejde, vůbec se nerozsvítí ale CD jde dát jak dovnitř, tak i ven, co je špatně? Autorádio v háji nebo jsem mohl něco nekde vytrhnout, pač káblík od antény je celkem krátký? Vrátil jsem tam zpátky origo rádio a to normálně hraje akorát už se nezapne spolu s nastartováním auta, ale až po zmáčknutí čudlu, může být problém někde tady? Sony rádio bylo v předchozím autě napojené právě aby se zapínalo i se spínačkou... Bohužel nemám žádnou zkoušečku napětí...
Díky za poznatky!
EDIT:
Tak jsem rádio vyzkoušel v jiném autě a tam hraje normálně, takže problém je v autě...
Může být chyba tedy někde od spínačky nebo co všechno projít?
Díky za poznatky!
EDIT:
Tak jsem rádio vyzkoušel v jiném autě a tam hraje normálně, takže problém je v autě...
Může být chyba tedy někde od spínačky nebo co všechno projít?
- Reklama
Re: Instalace autorádia
taky jsem si vyměnoval origo radio za JVC.Je nutno na ISO konektoru od auta propojit kabel +12v s kabelem od napájení ze spínací skřínky.Na konektoru je lze spojit jednoduše můstkem ze zadní strany ISO konektoru.Rádio pak bude hrát nezávisle na poloze klíčku a nebude "zapomínat" nastavení.
Opel Omega 2.0 16v CD
Mazda Xedos 6 2.0 V6 automat
Renault Laguna RXE 1.8i 16v
Fiat Multipla 1.6 16v
Citroen Xsara Picasso exclusive 1.8i 16v
Opel Vectra B 2.0 16v CD
Fiat Multipla 1.6 16v
Opel Vectra B 2.0 16v CD
a bude vybíjet baterii
strana auta
Hnědý drátek - kostra
černý - plus po otočení klíčkem
červený - stálé plus, pro paměť.
pokud máš k rádiu i káblík, tak jsou v něm tyhle barvy
černá -kostra
červená - po sepnutí zapalování
žlutá - stále plus
http://www.seginet.cz/pictures/user/zapojeni_ISO.jpg
strana auta
Hnědý drátek - kostra
černý - plus po otočení klíčkem
červený - stálé plus, pro paměť.
pokud máš k rádiu i káblík, tak jsou v něm tyhle barvy
černá -kostra
červená - po sepnutí zapalování
žlutá - stále plus
http://www.seginet.cz/pictures/user/zapojeni_ISO.jpg
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
Muzes mi rict co mi tak bude vybijet baterku ??? Max. panel co zustava podsvicen,a to jak u ktereho radia
Opel Omega 2.0 16v CD
Fiat Multipla 1.6 16v
Opel Vectra B 2.0 16v CD
Fiat Multipla 1.6 16v
Opel Vectra B 2.0 16v CD
To zapojeni uz mam hotovy ze staryho auta, radio i fungovalo normalne ale pak najednou ne, spis by me zajimalo, jestli jsem nemohl nekde neco vyrvat pac ty kably k radiu byly celkem kratky a dost jsem s tim radiem bojoval abych ho vubec dal dovnitr, kdyz se mi to nakonec povedlo tak zase vadily kably za radiem, tak jsem na to trosku vic zatlacil a neco jsem tam mohl urvat... Kabliky vypadaji neposkozeny, na stredovym tunelu vsechno funguje akorat nejde to radio a to ani po nastartovani, origo radio funguje, akorat se nezapne spolu s otocenim klicku ve spinacce tak jak to fungovalo predtim...
pojistka na radiu či v pojistkové skříní ?
Opel Omega 2.0 16v CD
Fiat Multipla 1.6 16v
Opel Vectra B 2.0 16v CD
Fiat Multipla 1.6 16v
Opel Vectra B 2.0 16v CD
kup jiné auto.Radikální řešení Ale v tom případě fakt nevím.Zkus ho v jiném autě,jestli náhodou neodešlo při montáži
Opel Omega 2.0 16v CD
Fiat Multipla 1.6 16v
Opel Vectra B 2.0 16v CD
Fiat Multipla 1.6 16v
Opel Vectra B 2.0 16v CD
pokud nemáš zkoušečku, postačí ti i žárovka (na 12V) a 2 drátky... těmi už zkontroluješ, jestli ti do rádia jde napájení a kostra,
na zapnutí rádia ti stačí 3 drátky.. stálá kostra i plus a pak plus po sepnutí klíče...
takže vem žárovku a vyzkoušej, jestli ti jde napětí do černého a červeného káblíku (měř proti karoseii nebo přímo baterii)
pokud ti žárovka nebude svítit, tak ti asi shořela pojistka nebo jsi opravdu někde vyškubl káblík..
te třeba kouknout na kostru... tu zase zkontroluješ proti plusu, nejlépe přímo na baterii.
a jestliže bude všecko v pořádku, máš prohozené kabely na jíné konektory než patří.
Darko. až v zimě po 3 -4řech dnech nenastartuješ díky zapnutému rádiu, tak piš
na zapnutí rádia ti stačí 3 drátky.. stálá kostra i plus a pak plus po sepnutí klíče...
takže vem žárovku a vyzkoušej, jestli ti jde napětí do černého a červeného káblíku (měř proti karoseii nebo přímo baterii)
pokud ti žárovka nebude svítit, tak ti asi shořela pojistka nebo jsi opravdu někde vyškubl káblík..
te třeba kouknout na kostru... tu zase zkontroluješ proti plusu, nejlépe přímo na baterii.
a jestliže bude všecko v pořádku, máš prohozené kabely na jíné konektory než patří.
Darko. až v zimě po 3 -4řech dnech nenastartuješ díky zapnutému rádiu, tak piš
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995