Ahojte potrebujem nejakú radu oco má CORSU C 1.7 Di 2002 teraz sa stalo to že auto po nejakej minúte samo od seba zdochne, dnes bolo na diagnostike a chyba neznáma.
Má toto auto podávacie čerpadlo lebo som z toho debil.
Na palubovke nič nezasvieti že je niečo zlé ani nič podobné všetko ako má no zrazu zdochne ak budete niečo vedieť alebo máte nejakú skúsenosť prosím pekne napíšte.
Palivový filter sme menili skontrolovali poistky všetko OK.
Vopred Ďakujem za info...
Motor zdochne.....
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: Motor zdochne.....
dělá to za studena za tepla? je v nádrži opravdu nafta?
je třeba se rozepsat alespoň trošku o poznatcích
možná se jedná o elektrickou závadu třeba kostření jednotky, zadírající se čerpadlo v nádrži, někde překousaný káblík nebo cokoli jiného...
jekým způsobem to zdechne? prostě se zasekne? nebo stejně, jako když vypneš zapalování? či jinak?
nebylo by od věci zkusit originální diagnostiku..
je třeba se rozepsat alespoň trošku o poznatcích
možná se jedná o elektrickou závadu třeba kostření jednotky, zadírající se čerpadlo v nádrži, někde překousaný káblík nebo cokoli jiného...
jekým způsobem to zdechne? prostě se zasekne? nebo stejně, jako když vypneš zapalování? či jinak?
nebylo by od věci zkusit originální diagnostiku..
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
Zdravím tak áno robí to za studena aj za tepla.
Nafta v aute je to sme kontrolovali ako prvé.
Robí to asi tak že jak sme šli 50km auto stratilo výkon spomaľovalo rozsvietili sa kontrolky myslím že auto s kľúčom a auto samo zhaslo.
Bol u nás chlapec s diagnostikou a chyba neznáma. Tvrdil že v nádrži čerpadlo nieje ale mne sa tomu nechce veriť určite tam je tak to je asi všetko.
Dnes sa auto zase skúšalo už ani nechytne štarter točí no nanabehne motor. Kontrolka nesvieti žiadna ako nejaká chyba takže neviem mne to príde ako ako keby nedostavalo naftu čerpadlo v nádrži je ? A keď je tak v ktorom mieste ?
Nafta v aute je to sme kontrolovali ako prvé.
Robí to asi tak že jak sme šli 50km auto stratilo výkon spomaľovalo rozsvietili sa kontrolky myslím že auto s kľúčom a auto samo zhaslo.
Bol u nás chlapec s diagnostikou a chyba neznáma. Tvrdil že v nádrži čerpadlo nieje ale mne sa tomu nechce veriť určite tam je tak to je asi všetko.
Dnes sa auto zase skúšalo už ani nechytne štarter točí no nanabehne motor. Kontrolka nesvieti žiadna ako nejaká chyba takže neviem mne to príde ako ako keby nedostavalo naftu čerpadlo v nádrži je ? A keď je tak v ktorom mieste ?
Takže rozobraté a v nádrži nič nieje takže to bude niekde inde možno vstrekovacie čerpadlo možno snímač tak už len asi poriadna diagnostika....
Tak bych to tipl na řídící jednotku čerpadla.Zezadu namontovaná na motoru.Dost pravidelná a častá závada u tohoto systemu.
JJ, to je typicky problem teto jednotky. Ale da se celkem jednoduse opravit. Staci z ni opatrne odlepit zadni vicko a hned uvidis v cem je zakopany pes. Uz jsem jich taky mel par na stole. Je tam tezka tlumivka, ktera neni poradne zafixovana a otresama motoru se jeji konce uvolni ze zapajenych bodu.
Vyjimecne vezme ten prach okolo s sebou vezme ten vykonovy transistor, ale I ten se da vymenit. Takze rozdelat, zkontrolovat, preletovat, premerit a hura vpred.
OnMi
Vyjimecne vezme ten prach okolo s sebou vezme ten vykonovy transistor, ale I ten se da vymenit. Takze rozdelat, zkontrolovat, preletovat, premerit a hura vpred.
OnMi
Škoda Enyaq Sportline iV 80 MY2023
Škoda Superb III Combi 2.0TDI MY2017
ex Astra K Innovation 1.4T MY2016.5
ex Vectra C Caravan COSMO Z19DTH MY2008
ex Astra G 1.6 16V MY2000
ex Vectra A 1.7TD MY1994
Škoda Superb III Combi 2.0TDI MY2017
ex Astra K Innovation 1.4T MY2016.5
ex Vectra C Caravan COSMO Z19DTH MY2008
ex Astra G 1.6 16V MY2000
ex Vectra A 1.7TD MY1994
Tak bola to presne riadiaca jednotka dali mi síce druhú no tamtu starú som dostal a rozobral som samozrejme,že tam boli studené spoje ako to bolo popisované preletované a je to ok.Len škoda,že v servise sa s tím nezaoberajú a dávajú druhý kus pretože ak bi ju preletoval tak to je lacnejšie takto to stálo plus práca 370eur.No už tamta mi zostane ako rezerva.
Ahojte vie niekto poradit kde sa nachadza RJ motora na Vectre C 1.6 16v r.v 2005 . chcem ju vymeniť nakolko je napojene teraz cepradlo na priamo . potrebujem opísať cislo RJ