Jaký motor vybrat
Moderátor: Moderátoři
Jaký motor vybrat
Zdravím všechny Opláky
Rozhodl jsem se pořídit si Vectru B ale po dlouhém pročítání internetu a pár diskuzích jsem poměrně zmaten. Určitě chci kombi ale nejsem si jistý motorem, nejdřív pro mě byl favoritem 2.2 Dti ale více lidí mě odrazovalo kvůli nízké spolehlivosti. Nicméně to bylo spíš takové co se povídá než konkrétní zkušenosti. Ale začal jsem díky tomu tedy uvažovat i nad některým z benzínů. 1.6 16v jsem vyloučil, jelikož jsem ho měl v předešlé Vectře a bylo s ním spíš víc starostí než užitku a navíc jsem postrádal větší dynamiku, přecijenom je to auto relativně těžké. Tím pádem odpadá i 2.0 Di a asi i 2.0 Dti. Takže v tuto chvíli se dá říct, že se rozhoduji mezi 1.8 16v a výše zmíněným 2.2 Dti a chtěl jsem se tedy zeptat, co by jste mi jako zkušenější doporučili? Jezdím nejvíce dálnici HK - Praha a dvakrát týdně do práce cca 10km plus co je potřeba v okruhu 50km. Děkuji
Rozhodl jsem se pořídit si Vectru B ale po dlouhém pročítání internetu a pár diskuzích jsem poměrně zmaten. Určitě chci kombi ale nejsem si jistý motorem, nejdřív pro mě byl favoritem 2.2 Dti ale více lidí mě odrazovalo kvůli nízké spolehlivosti. Nicméně to bylo spíš takové co se povídá než konkrétní zkušenosti. Ale začal jsem díky tomu tedy uvažovat i nad některým z benzínů. 1.6 16v jsem vyloučil, jelikož jsem ho měl v předešlé Vectře a bylo s ním spíš víc starostí než užitku a navíc jsem postrádal větší dynamiku, přecijenom je to auto relativně těžké. Tím pádem odpadá i 2.0 Di a asi i 2.0 Dti. Takže v tuto chvíli se dá říct, že se rozhoduji mezi 1.8 16v a výše zmíněným 2.2 Dti a chtěl jsem se tedy zeptat, co by jste mi jako zkušenější doporučili? Jezdím nejvíce dálnici HK - Praha a dvakrát týdně do práce cca 10km plus co je potřeba v okruhu 50km. Děkuji
současná: 2000 Ford Fiesta 1.6 16v Zetec-S (malej ďábel :-D)
ex: 1998 Opel Vectra B Caravan 1.6 16v
- Reklama
Re: Jaký motor vybrat
pokud to bude předfacelift, tak větší problém než s motorem budeš mít s karoserií, už to žel hodně rezne.
Ty dti jsou dobrý jako každý diesely, dokud šlapou. Dti bych neriskoval kvůli nepředvídatelnému čerpadlu, komplikace se starými hadicemi, kde podtlaky taky umí pěkně potrápit a poslední ranou je taky turbo. Koupil bych Vectru s benzinovou jednotkou 2.0 16V. Oproti 1.8 to nežere o moc víc a pěkně se už svezeš. Po koupi vyřešíš prasklé svody, uděláš preventivně rozvoďák a olej, dáš nové svíce a jezdíš. U Dti kromě oleje sice po koupi na motoru neděláš nic, ale je to risk, do kterýh bych nešel.
Pokud by to byl facelit, tak 1.8 s 92kW je povedená jednotka. Ta je naopak lepší o proti staršímu dvoulitru, o moc hůř nejede a žere míň.
A pokud bys jezdil v drtivé většině dálnice, volil bych 2.5 V6, kam tento motor patří. Ale do faceliftu se myslím už nedával.
Ty dti jsou dobrý jako každý diesely, dokud šlapou. Dti bych neriskoval kvůli nepředvídatelnému čerpadlu, komplikace se starými hadicemi, kde podtlaky taky umí pěkně potrápit a poslední ranou je taky turbo. Koupil bych Vectru s benzinovou jednotkou 2.0 16V. Oproti 1.8 to nežere o moc víc a pěkně se už svezeš. Po koupi vyřešíš prasklé svody, uděláš preventivně rozvoďák a olej, dáš nové svíce a jezdíš. U Dti kromě oleje sice po koupi na motoru neděláš nic, ale je to risk, do kterýh bych nešel.
Pokud by to byl facelit, tak 1.8 s 92kW je povedená jednotka. Ta je naopak lepší o proti staršímu dvoulitru, o moc hůř nejede a žere míň.
A pokud bys jezdil v drtivé většině dálnice, volil bych 2.5 V6, kam tento motor patří. Ale do faceliftu se myslím už nedával.
Omega Caravan 2.2 (Z22XE) Elegance 2001
Díky za odpověď, už mám tak nějak jasněji.
Ještě jsem zapomněl dodat, že preferuju hlavně po faceliftu, takže bych to viděl na tu 1.8 16v 92 kW ale moc jich není co jsem zatím tak zběžně koukal :-/
Ještě jsem zapomněl dodat, že preferuju hlavně po faceliftu, takže bych to viděl na tu 1.8 16v 92 kW ale moc jich není co jsem zatím tak zběžně koukal :-/
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
vícemeně cokoliv kromě X16XEL/Z16XE bude fungovat dobře
Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.
Ano. V naší vektře máme taky 1.8. 16v 92kw, a je to bezproblémový motor. Na to jak s ním jezdí naše máma tak se celá rodina divíme že se po 12 letech nic nevykakalo ... Spotřeba suprová, a když chceš tak to jede...Dingo88 píše:Díky za odpověď, už mám tak nějak jasněji.
my máme v rodině opla s motorem 2,2 dti po třech měsících od koupě lehlo čerpadlo oprava 42000kč,pak Egr sehnal se za 4000kč použitej,pak lehl altík a vůbec se na tom každou chvíli něco se... opla v dieslu ani vidět
osobně sem měl 1,6ku 16V a to byla finanční trága taky nebrat
tu 1,8ku má sestra v astře G a zatim musím zaklepat jezdí bez problémů
osobně sem měl 1,6ku 16V a to byla finanční trága taky nebrat
tu 1,8ku má sestra v astře G a zatim musím zaklepat jezdí bez problémů
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
Tak já měl X18XE a sháněl jsem v Reichu facelift Variant s X20XE a jelikož je popravila emisní norma Euro III. a skončily na podzim 2000, tak jich i tam je velice pramálo. Tedy pokud myslím výbavu a ucházející stav dle fotek. Jedna ve výbavě Sport a ve světlém interiéru mi utekla těsně před nosem, tak jsem nakonec skončil u konkurence a se čtyřkolkou přes Torsem. Takže poježdění vynikající. Ale to sem teď nepatří. Vzhledem ke stáří těchto aut a potřebě servisu bych se vyhýbal motorům plných kurvítek. Takže tím vyloučím většinu včetně všech naftových motorizací. Já osobně mám koncernové 1.9 AVF a opravitelnost je úplně jinde. Takže za mě osobně 2.0 16V X20XE a v případě předface verze i jeho kolegu X18XE.
ex VeB X18XE nyní Prase 3BG AVF 4motion
mám stejný názor jako Mirpie
šel bych do 2.0 16V x20xev ten byl NEJ
jak píšou ostatní, hlavně NE 1.6 16V
u toho ropáka počítej s nejhorším, ale auto stárne a díly jsou levnější, takže bych se toho čerpadla až tolik nebál
šel bych do 2.0 16V x20xev ten byl NEJ
jak píšou ostatní, hlavně NE 1.6 16V
u toho ropáka počítej s nejhorším, ale auto stárne a díly jsou levnější, takže bych se toho čerpadla až tolik nebál
CZECH TRUCK TEAM
Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
Děkuju moc za další názory,
Takže jestli to správně chápu tak ani ta 1.8 85 Kw nebude případně špatná volba? (omlouvám se za to laické pojmenování ale v těch kodech motorů mám ještě docela zmatek ).
Takže jestli to správně chápu tak ani ta 1.8 85 Kw nebude případně špatná volba? (omlouvám se za to laické pojmenování ale v těch kodech motorů mám ještě docela zmatek ).
VeBe: http://www.opel-infos.de/modelle/vectra_b1.html
a facelift: http://www.opel-infos.de/modelle/vectra_b2.html
a facelift: http://www.opel-infos.de/modelle/vectra_b2.html
W124 E320 R6 Coupé 1994