Prosím o radu co je to zakontrolku
Moderátor: Moderátoři
Prosím o radu co je to zakontrolku
Dobrý den,
prosím o radu mám takový problém bliká mi kontrolka u ukazetele paliva žlutá kontrolka, ale jen občas. Kdo by věděl co znamená viz obrazek a popřípadě co vyměnit aby to bylo OK, předem mockrát děkuji.
OPEL VECTRA C Kombík
ROK Výroby 2004
110KW 1.9 CDTi
prosím o radu mám takový problém bliká mi kontrolka u ukazetele paliva žlutá kontrolka, ale jen občas. Kdo by věděl co znamená viz obrazek a popřípadě co vyměnit aby to bylo OK, předem mockrát děkuji.
OPEL VECTRA C Kombík
ROK Výroby 2004
110KW 1.9 CDTi
- Reklama
Re: Prosím o radu co je to zakontrolku
Závada na systému AFL (adaptivní přední světlomety). Diagnostika, zjistit co je špatně, vyměnit
jé díky moc to mě vůbec nenapadlo
Ahoj, opravil jsi?..mam stejny problem.
Taky jsem si s touhle kontrolkou užil. Bez diagnostiky se nehneš. Já měl třeba pryč hlavní řídící jednotku AFL. Je jen jedna, umístěná na boku levýho světla. Na spodku každýho světla je pak další řídící jednotka- AFL power module. V každým světle je po jednom motoru na výškový nastavení a po jednom motoru na stranový natáčení. Dál je tam snímač natočení světla. V každým tomhle komponentu může bejt chyba. Takže diagnostiku a napiš chybu, kterou to píše.
Tady jsem třeba dělal ze dvou špatnejch světel jedno dobrý
Tady jsem třeba dělal ze dvou špatnejch světel jedno dobrý
Insignia B ST 2,0CDTI 125kW 2019
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Peugeot 307 1,6HDI 80kW 2005
Bylo:
Vectra C Caravan Sport 1,9CDTI 110kW 2005
Astra F Caravan 1,7TD 50kW 1997
Omega A Limousine 2,0i 85kW 1986
Škoda 105M 1986
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Bylo:
Škoda 105M 1986
ahoj, muzete mi prosim poradit kde hledat chybu? Pri nastartovani motoru se mi normalne sesteluji svetlomety. Behem jizdy nekdy driv nebo pozdeji zacne blikat kontrolka AFL. Svetla se behem jizdy nekolikrat serizuji pak chvili sviti normalne kontrolka prestane blikat a po chvili zase znovu to same a tak je to za jizdy nekolikrat. Kdyz najedu na dalnici zda se mi ze se svetla sesteluji a pak drzi do doby nez jsou nejake zatacky ci kopce, hrboly a tak. Muj dojem co jsem tak vypozoroval. Mam doma diagnostiku DELPHI a kdyz vyzkousim motorky svetlometu tak funguji na obou dvou jsou slyset. chyby to vyspalo tyto:
B3435 porucha krokovaciho motoru polohovani leveho svetlometu - Vadný - Prerušovaný/nesouvislý
U1112 levy svetlomet - není komunikace - Prerušovaný/nesouvislý
U1113 pravy svetlomet - není komunikace - Prerušovaný/nesouvislý
poradte prosim.....
B3435 porucha krokovaciho motoru polohovani leveho svetlometu - Vadný - Prerušovaný/nesouvislý
U1112 levy svetlomet - není komunikace - Prerušovaný/nesouvislý
U1113 pravy svetlomet - není komunikace - Prerušovaný/nesouvislý
poradte prosim.....
No jen doufam, ze nebudu muset kupovat novy svetlo........Mam vectru r.v. 2006 jen pro upresneni...
Dnes do prace z prace cca 70 kilaku a vse v poradku zadna chyba. Tak jsem z toho jelen...
Dnes do prace z prace cca 70 kilaku a vse v poradku zadna chyba. Tak jsem z toho jelen...
Taprvní chyba- u mě to způsobovala nečistota na snímači úhlu natočení paraboly. Po vyčištění světlo do dneška funguje bez chyb. Znamenalo to ovšem světlo rozebrat a znova slepit. Neni to zrovna pěkná práce. Navíc máš auto po FL, tak nevim, jestli se tyhle světla dají taky rozebrat. Máš světla od Valea, před FL jsou světla od Helly.
Ty druhý dvě chyby mi to psalo, když byla špatná řídící jednotka na levým světle- AFL CONTROL UNIT. Snad si její název dobře pamatuju, už je to nějakej pátek. Zkrátka nebyla komunikace mezi touhle řídící jednotkou a světlama. Někdy to psalo levý, někdy pravý někdy obě světla. Začalo to dělat občas, pak se intervaly zkracovaly a pak už to nešlo vůbec, kontrolka blikala furt. Po její výměně do dneška dobrý. Když mi to psalo tyhle dvě chyby, nešlo přečíst ani tu první chybu, tu jsem se dozvěděl až po výměně týhle řídící jednotky.
Jinak u mýho auta se to chová trochu jinak. Po nastartování se světla seřídí a pak už se znova neseřizujou. Pokud to hodí chybu a rozsvítí se kontrolka, nikdy už až do chcípnutí motoru nezhasla. U poFL vecter je to ale možná jinak.
Ty druhý dvě chyby mi to psalo, když byla špatná řídící jednotka na levým světle- AFL CONTROL UNIT. Snad si její název dobře pamatuju, už je to nějakej pátek. Zkrátka nebyla komunikace mezi touhle řídící jednotkou a světlama. Někdy to psalo levý, někdy pravý někdy obě světla. Začalo to dělat občas, pak se intervaly zkracovaly a pak už to nešlo vůbec, kontrolka blikala furt. Po její výměně do dneška dobrý. Když mi to psalo tyhle dvě chyby, nešlo přečíst ani tu první chybu, tu jsem se dozvěděl až po výměně týhle řídící jednotky.
Jinak u mýho auta se to chová trochu jinak. Po nastartování se světla seřídí a pak už se znova neseřizujou. Pokud to hodí chybu a rozsvítí se kontrolka, nikdy už až do chcípnutí motoru nezhasla. U poFL vecter je to ale možná jinak.
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Bylo:
Škoda 105M 1986
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Bylo:
Škoda 105M 1986
dekuji za odpoved. Jen je mi ted divne, ze dnes vse fungovalo a zadny problem nebyl. Nemuze to byt treba jen kontakt? Takze kazde svetlo ma svoji extra ridici jednotku?
Ze začátku to taky dělalo jen někdy, třeba byl 14 dní klid a pak to tejden nešlo. Taky jsem čistil kontakty, ale pomohla až výměna. Tim ale samozřejmě neřikam, že to u tebe bude stejný. Ještě si vzpomínam, že víc to zlobilo, když bylo teplo, v zimě skoro vůbec. Ale nakonec už to nešlo tak ani tak. Trápil jsem se s tim přes rok. V Oplu mi chtěli vyměnit obě světla a všechny 3 řídící jednotky
Jo, každý světlo má svojí řídící jednotku- AFL POWER MODULE.
Na levým světle z boku (mezi světlem a blatníkem) je AFL CONTROL UNIT, která to všechno řídí.
Jo, každý světlo má svojí řídící jednotku- AFL POWER MODULE.
Na levým světle z boku (mezi světlem a blatníkem) je AFL CONTROL UNIT, která to všechno řídí.
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Bylo:
Škoda 105M 1986
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Bylo: