Pomoc s výběrem auta

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Happyno

Pomoc s výběrem auta

Příspěvek od Happyno »

Dobrý den dámy a pánové! Jsem tady nový tak mě když tak prosím hned neukamenujte za otázky :-)
Mám takovou jednu otázečku. Uvažuji o koupi auta a hrozně se mi líbi Vectry. Jelikož mé finance jsou velice omezené, tak by mě zajímalo co si myslíte o koupi vectry r.v. 2000 za 60 000. Moc se v autech nevyznám, tak nevím či je cena přijatelná? CO jsem se tak díval na net, tak vectry se pohybujou kolem těch 60 000 kč do toho roku 2000. Co si o tom myslíte. Je dobré koupit takové auto, nebo to nemá smysl? A jak jste jinak s Vectrama spokojeni? Co si o nich myslíte atd.
Dík moc.
Reklama

adam09
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s výběrem auta

Příspěvek od adam09 »

Jaký chceš motor ? Benzín nebo naftu ?
Chceš caravan nebo sedan ?
Co třeba Astra G tu ne ? Jestli trváš na Vectra B tak určitě ti něco poradím a nebudu jediný.
Opel Astra coupe bertone 2,2 16V
DIAGNOSTIKA OPEL Kladno,PRAHA kdyby tak SZ
Náhradní díly nové i starší na OPEL
Goose

Příspěvek od Goose »

Tak já musím říct,že jsem s vebe moc spokojen,mám ji od února a za tu dobu jsem investoval do oprav 2000 a to sice za výměnu vodící kladky na klínovém řemenu...mám 1.6 která žere olej,ale za tu dobu jsem dolil nějakých 1,5 litru a to jsem ujel necelých 10000 km...ale ikdybych doléval víc tak mi je to fuk,protože mám olej zadarmo... ;)
Každopádně můžu tohle auto doporučit... ;) ;)
...Opel Vectra B 1.6 Caravan 100 Edition (1999),stříbrná metla...
http://www.stribrnevectry.unas.cz
Happyno

Příspěvek od Happyno »

Tak by se mi líbilo třeba tohle http://www.aaaauto.cz/cz/opel-vectra/ca ... &sort[1]=0
Samozřejmě nechcu brát auto hned z prvního inzerátu. Určitě bych se podíval i jinde.
Jen mě zajímá váš názor, třeba na tohle auto.
Jinak určitě bych chtěl benzín a obsah tak 1.6.
adam09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam09 »

První co bych já být tebou udělal, nekupoval v AAA
Miro
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miro »

Auta z AAA bych se určitě nebál, máme doma jedno a celou dobu naprostá spokojenost.... To by se mohl člověk bát koupit auto v každym velkym řetězci autobazaru.
Jinak já mám Vectru sedan 1,6 16V fotky tu najdeš, motor je to výbornej sice jak je výše napsáno je u něj zvýšená spotřeba ojele, ale zase to je kus od kusu, stejně jako Goose jsem dolival 1,5 litru oleje na výměnu(10W40 Agip Formula) spotřeba benzínu se pohybovala okolo 8-mi litrů, ale jen proto, že jsem nasadil 17" kola a pneu o rozměru 205/45 R17 takže se projevila větší váha kol a šíře pneumatik, na svůj objem má motor slušnej kroutící moment 150Nm v 3500 ot/m výkon je sice položenej výš, ale když budeš motor točit do 4 tis tak auto jede pěkně, na zimákách jsem měl spotřebu cca 7 litru což je hezky a to jsem jezdil hlavně po městě a 3 km do práce. určitě bych doporučil papírovej filtr vyměnit za bavlněnou vložku do boxu od K&N nebo GREEN sám mám K&N a je to znát. Jinak celkově s autem naprostá spokojenost. Pozor si dej na zadní nápravu je tam víceprvkový zavěšení a jakmile se budou ozívat rázy nebo bouchání jde to od velkých silenbloků a oprava se pohybuje od 5 ti tisíc výše(dle místa bydliště) pak drobná koroze ale s tou byl problém do roku 99, řekněme si na rovinu, který auto nehnije.... Toť asi vše kdyby nějaký dotazy tak určo s týmem poradíme.
Určitě bych doporučil třeba toto: http://www.sauto.cz/detail-inzeratu/oso ... ra/7007384 už je tam novější 1,8 16V a ta má luxusní výkon 92 kW a to je pro to auto naprosto dostačující
pokud budeš trvat na 1,6 16V tak s tímto motorem http://www.sauto.cz/detail-inzeratu/oso ... ra/7539696 je to modernizovanej X16XEL a už u něj není spotřeba oleje
toto je ta X16XEL co olej papá
Obrázek
Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.
Happyno

Příspěvek od Happyno »

Děkuji moc za vaše příspěvky. Hodně lidí mi říkalo, že v aaa auto nekupovat, ale taky hodně lidí mi říkalo, že mají auto z aaa a bez problému. Takže nevím. Zase si myslím, že kdyby byli tak špatní, tak tolik aut neprodají. Asi záleží na jaké auto člověk narazí :-/
Jinak děkuji za ty odkazy na ty auta. Jakože vectra se mi hodně líbí. Je to takové hezké, velké auto za dobré peníze. A pokud jste s ním spokojeni, tak není co řešit :-)
P.S.

Příspěvek od P.S. »

Můj soukromí názor MŮJ DALŠÍ VŮZ UŽ OPL NEBUDE!!! :roll:
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
adam09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam09 »

Za to zase můj názor je že mů další vůz bude OPEL :!:

Furt sou to jen auta,záleží na jaký KS se narazí, podle mě je trochu mimo hanit značku když sis koupil jedno auto a to není v pořádku.
To je můj názor, chápu když někdo pomlouvá značku když třeba nejsou ND nebo jsou extrémně drahé, ale koupit si jedno auto a hned říct že je to špatná značka tak to je trochu divný no.
warhy

Příspěvek od warhy »

Čau, hele mám doma 2 oply astru f, kterou sem dal manželce a Omegu B se kterou jezdím já nedávno sem jí koupil.Předtím sem měl Renaulta Lagunu a Vectru A a škodu Favorit a řeknu ti, že od Vectry A už jezdím jen na oplech a Omega to je max komfort, jistě se stane, že můžeš narazit na špatnej kus, ale to by sis nesměl koupit nic a nikde. Na Vektře A sem najezdil asi 80 000 a byla to 1,8i ten starej motor určitě bych se Vektry B 1,6 16V nebál ten výkon 75Kw je dostačující na sedana v caravanu už by to asi bylo něco jinýho neví tam bych spíš volil tu 1,8. Olej ti to auto žrát nemusí ani kapku stačí zkontrolovat těsnost a pokud budeš jezdit větší vzdálenosti a nebudeš ho točit za studena měl by být ok se spotřebou oleje a benzínu. Jinak opel je suprová značka, ale je to fak kus od kusu, chce to fakt dýl vybírat a prohlíže a zajímat se o blbosti. Jinak pokud nebudeš jezdit zase tak moc tak za těch 60 000 se dá sehnat astra G nebo novější astra f, kterou máme v rodině sand už 12 let a má najeto 321 000 km a za tu dobu sme do ní dali asi tak max 15 000, to počítám opravy i provozní náklady výborný auto. Hlavně si nikdy proboha nekupuju Renault Laguna a to ani kdyby ti platili......... nejhorší plečka co sem kdy měl!
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“