Vymena riadiacej jednotky v insignii
Moderátor: Moderátoři
Vymena riadiacej jednotky v insignii
Zdravim
ma uz niekto nejake skusenosti s vymenou riadiacej jednotky v insignii, alebo v inom, novsom opli, za pouzivanu (nie novu) riadiacu jednotku? Je pravda, ze ak nemala dana jednotka, odblokovane winko z povodneho automobilu, nebude sa dat preprogramavat, resp. sa vobec nesparuje s druhym automobilom?
vopred dik za akekolvek reakcie
ma uz niekto nejake skusenosti s vymenou riadiacej jednotky v insignii, alebo v inom, novsom opli, za pouzivanu (nie novu) riadiacu jednotku? Je pravda, ze ak nemala dana jednotka, odblokovane winko z povodneho automobilu, nebude sa dat preprogramavat, resp. sa vobec nesparuje s druhym automobilom?
vopred dik za akekolvek reakcie
Naposledy upravil(a) cimbik dne 22 pro 2016, 15:08, celkem upraveno 1 x.
Opel Insignia 2.8i Turbo 4X4, sedan, 191kW (260PS), automat, r.v. 2009, sport
/ Lepsie vymakany oplik ako "social" medak, bavorak, ci audinka :P /
- Reklama
Re: Vymena riadiacej jednotky v insignii
odpoveď na blokáciu-neblokáciu RJ ti určite dá niekto z miestnych guru.
Ja len odpoveď "mimo" mísu - neustále sa tu omieľa že chce niekto na niekom zarobiť a potom píšeš že autorizovaný servis platí na úrovni minimálnej mzdy. Zamysli sa nad tým, ako má niekto zaplatiť viacej keď každý by rád všetko zadarmo (teraz nehovorme o tom, či je servis na požadovanej úrovni a pod).
Skoro zadarmo môže robiť niekto v garáži ak platíš cash bez bloku a on berie pritom ešte dávky v nezamestnanosti. Jasné že servis chce predať nové náhradné diely a nie drbať sa so starým krámom ktorý si prinesieš a ešte to celé prídeš 5x reklamovať.
A áno, každý MY na Insignii má nejaké diely iné, napr. motor 2.0CDTI 2016 je na prvý pohľad úplne iný ako 2.0CDTI 2009.
Ja len odpoveď "mimo" mísu - neustále sa tu omieľa že chce niekto na niekom zarobiť a potom píšeš že autorizovaný servis platí na úrovni minimálnej mzdy. Zamysli sa nad tým, ako má niekto zaplatiť viacej keď každý by rád všetko zadarmo (teraz nehovorme o tom, či je servis na požadovanej úrovni a pod).
Skoro zadarmo môže robiť niekto v garáži ak platíš cash bez bloku a on berie pritom ešte dávky v nezamestnanosti. Jasné že servis chce predať nové náhradné diely a nie drbať sa so starým krámom ktorý si prinesieš a ešte to celé prídeš 5x reklamovať.
A áno, každý MY na Insignii má nejaké diely iné, napr. motor 2.0CDTI 2016 je na prvý pohľad úplne iný ako 2.0CDTI 2009.
Tak ja som vobec nenarazal na cenu prace, ale na cenu riadiacej jednotky. Mne sa zda akosi vela dat za nu 1500 ecka. Keby 800, tak v poho, ale 1500? Je to male cerpadielko s malym plosacikom. Minule som kupil programator s micro-procakom za 10 euro. Samozrejme ze nove.Sunman píše:odpoveď na blokáciu-neblokáciu RJ ti určite dá niekto z miestnych guru.
A ked sa chces bavit uz o cene prace. Tak dobre, zaplatil by som tych 1500 euro len za suciastku. Za pracu dajme tomu 200ecka. Myslis, ze tomu servisakovi dvihnu? Boli by sme prekvapeni, kolko maju cisty prijem. A zamestnancom, co si to odmakaju, dostanu "drobne".
Je to male cerpadielko s malym plosacikom.
Tak tomuto nerozumiem. O aku riadiacu jednotku sa vobec jedná? žiadna riadiaca jednotka nemá čerpadielko,takže chceš menit čerpadlo čoho?-palivové,vstrekovacie alebo ABS. ujasni si vobec,čo chceš vymenit a potom napíš otázku,inak sa každý bude domnievat.že ti ide o riadiacu jednotku motora..
Tak tomuto nerozumiem. O aku riadiacu jednotku sa vobec jedná? žiadna riadiaca jednotka nemá čerpadielko,takže chceš menit čerpadlo čoho?-palivové,vstrekovacie alebo ABS. ujasni si vobec,čo chceš vymenit a potom napíš otázku,inak sa každý bude domnievat.že ti ide o riadiacu jednotku motora..
Jedna sa o riadiacu jednotku ABS.Brembo SV píše:Je to male cerpadielko s malym plosacikom.
no tiež som pochopil že hlavnú RJ a nie ABS
tak sorry, moja chyba. zle som to implementovalSunman píše:no tiež som pochopil že hlavnú RJ a nie ABS
Takze som hladal info aj na polskych forach a dozvedel som sa nasledujuce: "Riadiaca jednotka ABS ma v sebe zapisane winko auta, z ktoreho bola odmontova. No tvz. "blokacia" by nemala robit problem pri vymene a nemala by ani odmedzit funkcie riadiacej jednotky ABS v aute, do ktoreho bola namontovana" Tuto informaciu mi potvrdil aj technik z oplu, ktory mi pred stedrym dnom volal, aby ma informoval, ze ma k dispozicii pouzivanu riadiacu jednotku ABS, a ze s vymenou by nakoniec problem nemal byt.
Po skúsenostiach s poliakmi z posledných dvoch mesiacov by som sa totiž na polské forum vôbec nespoliehal - asi takto: "pan nebude mať problem a keď tak len trošku"
Čo by u ABS mohlo znamenať že trebárs jedno koleso nebude brzdiť, ale 75% je furt OK.
ale to preháňam, držím palce nech to klapne.
Čo by u ABS mohlo znamenať že trebárs jedno koleso nebude brzdiť, ale 75% je furt OK.
ale to preháňam, držím palce nech to klapne.
Ak to vymienaju v Opli, tak potom nebude problem, lebo si myslim, ze s ich diagnostikou prepisu vsetko. Aj Opcom dokaze prepisovat VIN napr v radiu. Napriklad technik zapise zle VIN a tym znici jednotku za 1000e, je v zaujme Oplu to mat prepisovatelne, minimalne s original nastrojmi.