Navi 700/900 RDS-TMC

Informace ohledně aktualizace navigace, multimedií a elektroniky

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
Sunman

Navi 700/900 RDS-TMC

Příspěvek od Sunman »

kolegovia, na Slovensku bežia dvaja operátori poskytujúci RDS-TMC:
- SSC cez vysielače RTVS
- Decell v spolupráci s Garmin cez vysielače FUN

SSC RTVS je voľné vysielanie.
Mohli by ste prosím skontrolovať, či ste schopní na vašich navigáciach zachytiť toto vysielanie a či vidíte aktuálne stavy dopravy napríklad ráno klasické zápchy na ceste 62 Dunajská Lužná - Bratislava a podobne?

Na navigáciách, ktoré som tu videl v K-čkach sa zobrazujú v BA rakúske dopravné správy :cry:
Vďaka.
Reklama

Sunman

Re: Navi 700/900 RDS-TMC

Příspěvek od Sunman »

chlapi tak hromada z vás sa tu chlapí s navigáciami a nikto to nie je schopný vyskúšať?
Prečo sa pýtam - SSC a RTVS spustili za naše dane pred dvomi rokmi dopravné spravodajstvo a zdá sa, že žiadna z navigácií ho nie je schopná spracovať. Zase zrejme slovenské špecifikum alebo tunel.
Mne bola daná odpoveď, že Garmin (ktorý používam ja) je zastaralá navigácia a nové verzie RDS-TMC na ňom nefungujú. Garmin funguje v celej Európe od Islandu až do Potrugalska, od UK až po Bulharsko - okrem Slovenska, kde Garmin funguje len so svojim vlastným vysielaním.

Tak sa pýtam, či teda najnovšie NAVI od Opla vedia s touto novou službou na Slovensku fungovať. Insignia NAVI900 to nevie.
palopalo

Příspěvek od palopalo »

Sunman píše:chlapi tak hromada z vás sa tu chlapí s navigáciami a nikto to nie je schopný vyskúšať?
Prečo sa pýtam - SSC a RTVS spustili za naše dane pred dvomi rokmi dopravné spravodajstvo a zdá sa, že žiadna z navigácií ho nie je schopná spracovať. Zase zrejme slovenské špecifikum alebo tunel.
Mne bola daná odpoveď, že Garmin (ktorý používam ja) je zastaralá navigácia a nové verzie RDS-TMC na ňom nefungujú. Garmin funguje v celej Európe od Islandu až do Potrugalska, od UK až po Bulharsko - okrem Slovenska, kde Garmin funguje len so svojim vlastným vysielaním.

Tak sa pýtam, či teda najnovšie NAVI od Opla vedia s touto novou službou na Slovensku fungovať. Insignia NAVI900 to nevie.
Navigacia v Astre K Inovation RDS-TMC na slovensku nefunguje v cechach v pohode,
na slovensku RDS-TMC fungovala v TomTom navivigacii G60.
Cakam na odpoved od predajcu reklamoval som to pred tyzdnom.
Sunman

Příspěvek od Sunman »

Díky za odpoveď, tak to som zvedavý, čo ti predajca odpovie.

tu je odpoveď prevádzkovateľa služby SSC k nefunkčnosti systému na navigáciách Garmin.
"služba, ktorú používa Garmin, funguje na LT verzie 2.1, kým služba SSC/RTVS na LT verzie 3.2. To znamená toľko, že prístroj s implementovanými LT verzie 2.1, ak by aj bol ochotný prijímať službu SSC/RTVS, by bol schopný interpretovať len časť správ vysielaných na LT verzie 3.2. Okrem toho môže v niektorých prípadoch nesprávne interpretovať „dĺžku“ úseku (ide o technologické obmedzenie TMC)."

Garmin však službu SSC-RTVS vidí a je schopný sa na ňu pripojiť len správy ktoré táto služba poskytuje nie je schopný interpretovať. Všade inde v Európe funguje...
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Autorádia + navigace + elektronika“