předem bych chtěl napsat že jsem zkoušel vyhledat pomocí tlačítka hledat jestli už se tu neřešil obdobný problém, ale nic jsem nenašel

Jedná se o Opel Astra F sedan rok výroby 1997.
1) Předem bych potřeboval dostat dolů přední kapotu (uchycena 2ma šrouby na každém rameni) ale vede tam i hadice k ostřikovačům oken a zaboha nemůžu přijít na to jak ji odpojit abych mohl sundat celou kapotu. Existuje na to nějakej fígl?
2) Nefunguje vnitřní osvětlení auta když otevřu dveře ani když použiju tlačítko - spínač ve dveřích je podle servisu v pořádku a proud tam teče - je tedy možné, že jen praskla žárovka a nemůžu zaboha odmontovat světlo v interiéru - Existuje na to nějakej fígl?
3) Topení funguje pouze od stupňě 3 a výš - čím by to mohlo být?
4) Za jízdy se samy zapínají dálková světla a musím hledat bod, ve kterym je páka umístěná tak, aby se to vyplo - co bych měl nechat vyměnit?
5) při výměně krytů světel vyhodili i těsnění - jsou docela často zamlžené a občas mi připadá že je tam voda - dá se použít nějaké univerzální těsnění které koupím třeba u kutila, nebo musím koupit nějaké extra ?
6) Když se auto zahřívá / občas za jízdy se z podauta ozve rána jak kdyby se změnily tlaky v nádrži - zvuk bych přirovnal asi ke zvuku, kterej vydá pomačkaná petláhev kterou nafouknete. - Čím to může být?
Předem díky mnohokrát za každou radu kterou mi zde poskytnete

Kdyby bylo potřeba cokoliv doplnit stačí napsat, díky Hans.