Diesel nestartuje, svítí kontrolka Elektroniky motoru

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
vzt

Diesel nestartuje, svítí kontrolka Elektroniky motoru

Příspěvek od vzt »

Zdravím, mám problém se startováním Astry H 1.7 CDTI 74 KW , r.v. 2005 (Z17DTH), který se stále stupňuje.

Po otočení klíčem do druhé polohy zůstává často svítit kontrolka Elektroniky motoru (auto s klíčem) a auto nejde nastartovat. Ve třetí poloze pak klíč nereaguje na start podobně jako např. u problému s imobilizérem, kdy stejná kontrolka v této fázi nesvítí, ale bliká. Tady svítí. Zkoušel jsem i druhý klič a je to stejné, takže imobilizérem to není.

Kontrolka zhasne třeba až na 15-20.pokus o start a pak auto normálně nastartuje. Někdy to jde až druhý den. Zkoušel jsem klíč jak vytahovat, tak i jen vracet do polohy 0, ale ani jedno na to nemá vliv. Vysledováno, že ráno když je chladno, startuje na první pokus skoro vždy, ale pokud je zahřáty motor nebo auto stojí třeba celý den na přímém slunci, tak ta kontrolka zůstává svítit a blokuje to start. Pak je to o nervy. Nejdřív jsem chtěl vyčíst nějaké chybové kódy, ale když jsem konečně nastartoval, tak už mi OBD nic nenašlo.
Problém je pouze s těmi blokovanými starty, za chodu motoru auto nechcípá.

Auto jsem dal do servisu, v servise kontrolovali hlavně kabeláž, ukostření a spínací skřínku a nic nenašli. Diagnostika zřejmě taky nic. Vypadalo to na chybu někde v ŘJ. Autoelektrikář chtěl pořízení nové nebo rozebírání staré ŘJ obejít instalací startovacího tlačítka přes které by se v té poslední fázi startovalo, ale po této instalaci se zjistilo, že to taky nefunguje. Takže v ŘJ by problém být neměl. Zároveň zjistili, že ty nepovedený starty jsou kromě teploty závislé třeba i na poloze auta (možná natočení kol), že s nim třeba nějak pohnuli a najednou to šlo. V servisu už je to 2 týdny a zatím na příčinu bohužel nepřišli..

Jinak jsem si všiml, že mi spolu s kontrolkou Elektroniky motoru zůstávala svítit i kontrolka ESP. Může to s tím nějak souviset? (Např. něco se stabilizátorem apod.)
Už delší dobu, když dám plnej rejd doleva, tak mi tam něco skřípe od kola v přední nápravě.

Nebo nemůže být problém třeba v palivovém filtru (voda)? Tam by se ale dle manuálu měla objevit i INSP4. Filtr byl navíc měněn ani ne před rokem v autorizovaném servisu.
Předem díky za názory.
Koukal jsem snad na všechna Opel témata a nikde jsem tento problém nezaregistroval.
Reklama

Odpovědět

Zpět na „Astra H - Motory“