Opel Omega B FL - vyhřívání sedadel

1994-

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Retro

Opel Omega B FL - vyhřívání sedadel

Příspěvek od Retro »

Mám dotaz, vyměnil jsem kompletně sedadla, původní byla bez vyhřívání, ta nová jsou vpředu s výhřevem, zapojil jsem originál vypínače do přístojovky. Kontrolka na vypínači po zapnutí svítí, ale výhřev nefunguje, Je někde umístěno nějaké relé na vyhřívání předních sedaček nebo se musí také přidat.
Reklama

vasekpetr1

Re: Opel Omega B FL - vyhřívání sedadel

Příspěvek od vasekpetr1 »

Určitě tam bude sólo pojistka pro silovinu - tu jsi také přidal? Například Astra G měla pro vyhřívání sedaček dvě silové pojistky (jedna přímo do řídící jednotky vyhřívání sedadel a druhá přes přepínače do jednotky) a žárovku rozsvěcel mutitimer. Máš tam všechno pro ovladače natahané?
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 210 tkm
...a bydlím v Hospodě - Červené....
vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 »

Pokud ti svítí kontrolka, tak napětí na ovladač půjde, ale zkoukni tu druhou pojistku (na Astře byla 20A).
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 210 tkm
...a bydlím v Hospodě - Červené....
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Retro: Zapojení by mělo být vedeno přes 20A (žlutá) pojistku na pozici č. 15 (spolu se servem, zapalovačem cigaret a el. stahováním rolety zadního okna), jiná pojistka psaná není. A o dvou relé se píše jen v souvislosti s vyhříváním zadních sedadel (extra levé a pravé.)
W124 E320 R6 Coupé 1994
StanC

Příspěvek od StanC »

Retro píše: 23 kvě 2020, 16:54 Mám dotaz, vyměnil jsem kompletně sedadla, původní byla bez vyhřívání, ta nová jsou vpředu s výhřevem, zapojil jsem originál vypínače do přístojovky. Kontrolka na vypínači po zapnutí svítí, ale výhřev nefunguje, Je někde umístěno nějaké relé na vyhřívání předních sedaček nebo se musí také přidat.
Popiš přesně jak jsi to zapojil, viz popis zapojení.
Pokud jsi zapojil pouze spínače od pojitky F29 (10A) a svítí pouze osvětlení, toto má samostatné ukostření (uzavření obvodu -pól).
Popis zapojení vyhřívání sedaček. Obě strany mají stejné zapojení a označení Pinů (svorek). Rozdíl je pouze v místnění svorkovnic.
Svorkovnice X36 je pro levou sedačku umístněná u levého prahu. Svorkovnice X37 je pro pravou sedačku umístněná u pravého prahu
Zapojení spínače vyhřívání sedaček a obsazení Pinů (svorek)
Pin 3 černý vodič - vede od pojistky F29 (10A) a osvětlení stupnice vyhřívání
Pin 4 šedo-žlutý vodič - od spínače osvětlení (při zapnutí světel)
Pin 2 černo-červený vodič na svorkovnici X8 levý podběh u nohou řidiče vede dále na
X8 Pin35 a pokračuje na svorkovnici X36 u levého prahu Pin 1 samice / Pin 2 samec a dále
jako černo-žlutý vodič na ŘJ regulace vyhřívání sedačky Pin 86E
Pin 5 černo-zelený vodič - regulace vyhřívání vede na svorkovnici X8 Pin 37 pokračuje dále
na svorkovnici X36 Pin 2 samice / Pin 1 samec černo-zelený vodič do ŘJ vyhřívání sed. Pin P
Pin 1 hnědý vodič - ukostření (-pól) osvětlení a regulace vyhřívání.
Zapojení Pinů (svorek) u ŘJ (řídící jednotky) regulace vyhřívání sedadel
Pin 15 černý vodič od pojistky F15 (20A) přes svorkovnici X36 Pin 6 samice / Pin 2 same
Pin P černo-zelený vodič – regulace od spínače
Pin 86E černo-žlutý vodič – spínání regulace
Pin H červený vodič – přívod na vyhřívací tělesa dečky
Pin T senzor teploty vyhřívání sedadla
Pin 31 hnědý vodič ukostření (-pól) přes svorkovnici X36 Pin 1 samec/Pin 5 samice
Rozdíly u aapojení pravého sedadla
Místo vedení přes svorkovnici X8 je vedení přes svorkovnici X1 také podběh u nohou řidiče
Vedení přes svorkovnici X37 u pravého prahu, místo X36 (označení Pinů zůstává stejné)
U pravého spínače vyhřívání je změna barev vodičů – Pin 2 černo-modrý a Pin 5 černo-žlutý
Odpovědět

Zpět na „Omega“