Cudne zvuky z motora pri prvom starte.
Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři
Cudne zvuky z motora pri prvom starte.
Caute..mam astru j z motorom 1.4 103 kw no a taky problem,ze pri prvom starte ked auto dlhsie postoji mi hned nastartuje no na par sekund motor vydaa taky zvuk ako keby nebol v motore olej..potom dalsie starty pekne nastartuje bez zvukoch..v com moze byt problem??zacalo mi to robit po vymene oleja..no olej je presne podla wink a taky ako tam ma byt..moze to byt olejovou vlozkou?ze vraj ano..neviem lebo som us skusal hoc jaku no stale to iste..ze vraj by tam mala bytnejaka vlozka z nejakym ventilcekom co zabranuje oleju aby z hornej casti motora nestiekol dole do vane..no ziaden taky nemozem nikde pozhanat..mozu to byt rozvody??za kazdu radu alebo osobnu skusenost dakujem
- Reklama
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cudne zvuky z motora pri prvom starte.
No pokud by oléj déle trvalo se dostat do vrchní části motoru, tak by déle svítila kontrolka mazání motoru. To s tím filtrem se mi stalo na Astře G, kde je taky pouze vložka. Při výměně olejového filtru jsem dal nový a začli potíže. Nakonec jak jsem ho opět povolil a překontroloval, tak byl skroucený a poškozený. Když jsem koupil MAN, byl pokoj. Překontroluj ten filtr olejový. pak bych překontroloval měrku oleje, zda je tam dosatetk oleje.
Kolik máš na motoru najeto, dělá to jen při prvním startu za studena nebo i při teplém motoru.
Kolik máš na motoru najeto, dělá to jen při prvním startu za studena nebo i při teplém motoru.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Oleju mam dost..a filter som us skusal od roznych vyrobcov..aj man..a stale to iste..teras mam nanej nieco ces 90000km..
V Astre J meníš len vložku olejového filtra, nie komplet filter, ten spätný ventil čo spomínaš je v telese olejového filtra (ten sa samostatne vymeniť nedá), skúp kúpiť nový filter, tento https://www.opel-shop.sk/www-opel-shop- ... R-HU612-2x a vymeň ho (olej nie je potrebné vypúšťať). Neviem aký filter tam máš teraz, možnože je nevhodný alebo ako spomína Radim (Astra- R@SAG) môže byť skrútený.
Opel Astra J 1.6 Cosmo - Notchback
Může a nemusí - obecně záleží na tom, v kterém místě je v mazacím okruhu umístěno tlakové čidlo. Což v tomto konkrétním případě ale nevím a předpokládám, že ty ano a tedy to tak být může.Astra - R@SAG píše: ↑23 črc 2020, 12:28 No pokud by oléj déle trvalo se dostat do vrchní části motoru, tak by déle svítila kontrolka mazání motoru...
A otázka pro zakladatele vlákna: olej byl měněn jak - vypuštěním z vany nebo odsátím shora...?
W124 E320 R6 Coupé 1994
Olej bol meneny klasicky..vypustanim..ale nasiel som na nete to telesko na ktore sa nasadzuje vlozka..a v tom teliesku ze vraj je nejaky ventilcek ktory zabranuje aby olej nestekal ale ostaval v hornej casti motora
€ 2,50 31%OFF | Engine Oil Cooler Filter One Way Valve For Cruze Sonic Aveo Opel Vauxhall Astra 5541525 93186324 55353322 12992593
https://s.click.aliexpress.com/e/_dUM2O2N
https://s.click.aliexpress.com/e/_dUM2O2N