Klidovy odber 0,24A
Moderátor: Moderátoři
-
Klidovy odber 0,24A
Zdravim, mam problem s moji Corsou b 1.0 12v a to ten ze mi vybiji baterii. Nameril jsem odber v klidu 0,24A a jde to pres pojistku c1 coz je klakson, vnitrni osvetleni a vystrazne svetla. No prosel jsem vsechno co jsem vedel ale nikde nenasel nic konkretniho. Nemel by nekdo tip nebo treba radu ze zkusenosti po cem presne jit? Diky.
- Reklama
Re: Klidovy odber 0,24A
Ahoj! Nedokážu si při nejlepší vůli vybavit, jak to přesně má CorB, ale jsou známy případy, kdy světýlko v odkládací schránce před spolujezdcem zůstávalo svítit i po jejím zavření...
W124 E320 R6 Coupé 1994
- vasekpetr1
Případně i kufr po zavření. Zase ale ten odběr tomu světélku moc neodpovídá (12V x 0,24A = 2,88W pokud se dá tomu ampermetru věřit). Ale ta odkládací skříňka mne vypekla u Zafy B (vyhřátý kontakt koncáku od přechodového odporu a pak už nerozpínal a přihrádka svítila a svítila)...
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 210 tkm
...a bydlím v Hospodě - Červené....
...a bydlím v Hospodě - Červené....
-
No jedine svetylko co je v interieru a o kterem vim je to na strope a tim to neni. Jeste me napadly hodiny, proroze ty taky zhasnou kdyz vydelam pojistku. Jinak uz fakt nevim cim by to mohlo byt.
Výhodné je měřit odběr přímo na pojistkách (okamžik počkat až je odběr stabilní), zjistí se odběr přímo v uvedeném okruhu napojeném na pojistku. Některé pojistky jsou funkční až po zapnutí zapalování (zapalovací napětí).Hellcooper píše: ↑08 bře 2022, 11:36No jedine svetylko co je v interieru a o kterem vim je to na strope a tim to neni. Jeste me napadly hodiny, proroze ty taky zhasnou kdyz vydelam pojistku. Jinak uz fakt nevim cim by to mohlo byt.
Omlouvám se a nevšiml jsem si, že v prvním příspěvku je uvedena pojistka č. F1 Tato pojistka jistí.StanC píše: ↑08 bře 2022, 12:33Výhodné je měřit odběr přímo na pojistkách (okamžik počkat až je odběr stabilní), zjistí se odběr přímo v uvedeném okruhu napojeném na pojistku. Některé pojistky jsou funkční až po zapnutí zapalování (zapalovací napětí).Hellcooper píše: ↑08 bře 2022, 11:36No jedine svetylko co je v interieru a o kterem vim je to na strope a tim to neni. Jeste me napadly hodiny, proroze ty taky zhasnou kdyz vydelam pojistku. Jinak uz fakt nevim cim by to mohlo byt.
Diagnostický konektor (není něco zapojeno?), směrová světla, vnitřní prostor, zavazadlový prostor, zadní čtecí lampičku, displej (zda není v nějakém podobném servisním módu jako má Astra H), fanfára, radio, telefon.